Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 22 september 2008

Bliede daj d'r bint

Dat is wat in Salland mensen tegen elkaar zeggen als ze elkaar ontmoeten. Bliede daj d'r bint. Ik deed mee aan een mistery door Hilde georganiseerd. Leuk. Je weet niet hoe het verloop is en al helemaal niet wat het eindresultaat zal zijn. 1 september kregen we het laatste "blok". En dat hield in dat we een welkomsttekst boven aan de quilt moesten "bedenken" en maken.
Hieronder dan het resultaat van mijn mistery. Als ik alle blokken van tevoren had gehad was hij er iets anders uit gaan zien maar dit was best een leuke uitdaging.P9224618

dinsdag 9 september 2008

He is the champion

Vanmiddag bij de kleinkinderen geweest. En daar hoorden we het grote nieuws: Noud heeft meegedaan aan een taartbakwedstrijd.
Helemaal zelf heeft hij een taart gemaakt Hij is gek van alles wat met koken en baskken te maken heeft. En Jamie Oliver is zijn grote held. Er waren 28 deelnemers en drie categorieen waarop beoordeeld werd. Originaliteit, uiterlijk en smaak. Uit de drie winnaars van de categorieen werd een hoofdwinnaar gekozen en dat werd??????
Winnaar_noud
Ik ben zo super trots op mijn kleinzoon. Dus wilde ik dit even wereldkundig maken......

maandag 8 september 2008

rescue diver

andaag een dagje "Groningen" gedaan. Op bezoek bij zoonlief die daar zijn laatste studiejaar ingaat. Hij studeert Human Technologie.... een mond vol en voor mij moeilijk uit te leggen (ben geen techneut) Maar goed ik was dus een dagje bij hem. Gewoon lekker bijkletsen. Ik was al zo lang niet meer zo''n dagje bij hem geweest. Naast  zijn studie is duiken zijn passie. Dat wist ik wel maar toen we aan de koffie zaten en hij mij de stapel diploma's toonde zwol mijn moederhart toch wel een beetje van trots.  Het eerste brevet haalde hij drie jaar geleden toen hij als vrijwilliger een aantal maanden op Saba was. Negen duikdiploma's heeft hij inmiddels bij elkaar weten te halen. En de laatste is die    van rescue diver.
Rescue_diver
Ik ben dus beretrots op hem. Zijn grootste wens is om ooit er zijn beroep van te kunnen maken. Dus nu gaat hij verder om Dive Master te worden...... Jaja, kleine jongetjes worden groot.... Maar nog wel even afstuderen volgend jaar dat gaat voor.

maandag 1 september 2008

Vraag over bubbeltjes

os vroeg hoe de naadjes worden afgewerkt...... Je naait ze gewoon als "normale" blokjes aan elkaar. Eigenlijk hoeft er geen tussenvulling tussen omdat de bubbeltjes dik genoeg zijn, maar heel dunne fleece of dunne vulling kan wel maar dan wordt hij minder spoepel.
Doorquilten hoeft niet, je kunt de quilt knopen of met een flinke stevige steek op de kruising van enkele blokjes vastzetten. Dat kan met de machine of met de hand. En je kunt hem gewoon met een bies afwerken,  net als een gewone quilt. En voor droomdekentjes? Hij wordt niet zwaar , dus het zou wel kunnen. Ik weet in ieder geval dat mijn kleinzoon mijn quilt zag en er gelijk met zijn wang op ging liggen en zuchtte:
"Oh oma wat lekker zacht..... "
Dus het knuffelgehalte van een bubbeltjesquilt is erg hoog. En als je voor elk bubbletje een stukje stof met een kinderprint zou gebruiken wordt het ook nog een hele leuke vrolijke quilt....