Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

woensdag 6 januari 2010

Terug van weggeweest

Een heerlijke week Gite-B in Bouillon achter de rug. Met Hilde, onze beide DH's en hond afscheid genomen van het oude jaar en het nieuwe jaar begroet. Het is altijd een feest als ik mijn maatje Hilde weer zie. Het is nog steeds een wonder dat  uit een ontmoeting op een internetforum binnen twee jaar zo'n geweldige vriendschap kan ontstaan. Heerlijk, wat een geschenk.
P1019269_5
Toen we hier bij huis wegreden begin vorige week was er geen sneeuw.... we gingen richting Belgische Ardennen in de veronderstelling dat we die daar wel zouden vinden. Maar helaas in Bouillon was het 7 graden en er was regen, heel veel regen. Maar daardoor hebben we ons niet laten beinvloeden. Binnen in het geweldige huis van Hilde was de sfeer tropisch warm. Knus, warm, gezellig. Heerlijk 6 dagen jezelf kunnen zijn, lekker lezen, quilten, kletsen, samen kokkerellen en alles wat er bij zulke dagen hoort.
P1019279  P1029285 P1019276
DH met Chris aan het werk, Hilde die brood maakt voor de vogels en de vogels zelf die met een flink aantal aanwezig waren.
P1019278 Pc309211 P1019266
Lekker patchen met de hand, een spannend boek lezen of gewoon lekker niets doen. Zo hebben we onze dagen doorgebracht. Zoals gewoonlijk ben ik degene die foto's maakt dus zijn het altijd anderen die op de foto komen. Gelukkig .... toch nog 1 gevonden waar Hilde en ik samen opstaan.

Pc319228_2 Pc319245 Pc319239 
Op Oudejaarsavond zijn we gezellig uit eten gegaan. Dat is in die streek bij veel mensen een gewoonte. Dus allemaal in de "nette" kleren. Want zo overdag liepen we er allemaal heerlijk in ons gewone kloffie bij. Bij La Casa waar we gingen eten was alles nog versierd en de kerstsfeer hing er nog helemaal. Onderweg begon het een beetje te sneeuwen. Dus de sfeer was helemaal goed. En het eten heerlijk.
P1019263 Pc319260_3
Heerlijk gegeten bij La Casa. En tegen elf uur weer naar "huis". Het laatste uur gezellig "uitzitten" zoals we dat noemen en elkaar een goed, gezond en tevreden nieuwjaar gewenst.

P1019268_2  Op nieuwjaarsdag was het weer omgeslagen. De temperatuur flink gedaald en het zag er naar uit dat het nu ook in de Ardennen echt winter aan het worden was. De regen verdween maar het bleef erg mistig dus van een stukje rondrijden is niets gekomen. Wel zijn we wel bij Nadja aangewipt om er een heeP1029295_2rlijke kom warme chocolademelk te drinken.... Het kasteel nog bezocht en natuurlijk het huis in Sensenruth bewonderd. DH heeft Chris geholpen met het afmaken van de infrarood sauna dus die heeft zich ook niet verveeld. Tja en dan Verdi..... Verdi voelde zich gelijk helemaal thuis en is zelfs op oudejaarsavond alleen in het his geweest toen wij uit eten gingen. Maar dat is allemaal super goed gegaan.
En toen was het alweer snel zondag, tijd om naar huis te gaan. In Bouillon zelf had het niet veelgesneeuwd maar de weersverwachtingen waar er wel naar dat het flink zou gaan sneeuwen en dat het in Nederland al flink had gesneeuw. Dus toch maar op tijd vertrekken want we hadden wel bijna 500 km te gaan. We waren nog geen kwartier ondeerweg toen de telefoon ging. Hilde: we waren de etensbakken en water voor Verdi vergeten. Wij de auto aande kant gezet en binnen tien minuten stond Hilde achter ons geparkeerd om de vergeten bagage af te geven.
P1039299_3 P1039301 P1039302_2
P1039308 En eindellijk zagen we echte sneeuw..... Hoe verder we van Bouillon afkwamen, hoe meer sneeuw. Onderweg werd de laag sneeuw steeds dikker. Gelukkig vielen de wegen mee. We hebben heel veel sneeuwschuivers bezig gezien om de wegen begaanbaar te houden. We hebben verschillende auto's tegen de vangrails zien staan... te hard gereden en geslipt op het moment dat het mistig was of op een dikke laag sneeuw. Sleepwagens, ambulances..... Gelukkig zijn wij veilig thuis gekomen al was de laatste anderhalve kilometer wel rijden op een ijsbaan in het donker. Het was een heerlijke week die zeker herhaald zal worden.  Wil je meer foto's zien van Hilde haar GITE? Dan kun je die HIER vinden!
Over twee maanden zien Hilde en ik elkaar weer op het quiltweekeind en de week in augustus dat we met de quilt-angels (Jossie, Tandy, Miny, Hilde en ik) weer gezellig een week in de Gite gaan verblijven is al gepland. Dus mogelijkheden genoeg om weer van elkaars gezelschap te genieten.