Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 16 oktober 2011

Site van de week....

Er zijn zoveel leuke, interessante en boeiende sites over quilten en alles wat dat mee te maken heeft dat het me wel leuk lijkt om elke week aan een site aandacht te besteden. Het kunnen blogs zijn, winkels, webwinkels, patronensites. Ik weet niet wat ik allemaal zal tegenkomen maar dat zien we vanzelf wel.

volledige quilt
Deze week wil ik beginnen met de site van Arnoud Cosman.
Arnoud maakt schitterende quilts maar zijn site biedt nog zoveel meer interessants.
Zo heeft hij alle quiltwinkels in Eutropa verzameld in een bestand en kun je per land zoeken. Echt een aanrader om voor je op vakantie gaat daar even een bezoekje te brengen.


volledige quilt
Verder heeft Arnoud een paar programma's ontwikkeld die je mogelijk maken om vanaf een eigen foto een quilt te ontwerpen.
Het eerste is quiltassistant Op zijn site staan daar mooie voorbeelden van. De software is gratis te downloaden.

Maar dat is nog niet alles ook het programma fablib is een handig programma. FabLib is ook een gratis programmaatje waarmee je digitale staaltjes van stoffen kunt maken door ze in te scannen of ze te kopiëren van websites van stoffenfabrikanten/verkopers. De staaltjes worden automatisch geschaald en opgeslagen in een formaat dat direct te importeren is in quiltprogramma's zoals Electric Quilt 4, 5 en 6.

Voor de gebruikers van zijn programma's en natuurlijk voor iedereen die geinteressert is zijn werk heeft hij ook een forum op zijn site gezet.
Kortom de site van Arnoud Cosman is een site die je zeker bij je favorieten moet zetten.

1 opmerking:

Rian, zei

Geweldige site van Arnoud! Bedankt voor de tip/link. Er is ook heel wat te zien. Wat een kunstenaar :)
Groetjes,
Rian