Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 22 oktober 2011

Site van de week......

Je ziet een schitterend quiltpatroon en zou niets liever willen dan die quilt maken. Maar........ hij is wel erg groot. En quilten kun je wel, maar zo'n grote? Zie hem maar eens onder je naaimachine door te krijgen. Of.... met de hand????? Een kleine quilt lukt nog wel met de hand of machinaal maar een grote?
Daar loop ik in ieder geval wel tegenaan En ik denk met mij heel veel andere quiltsters. Bij mij zijn het twee oorzaken. Zo'n lap onder de naaimachine door krijgen is te moeilijk (en heel erg zwaar werk) en met de hand quilten kan niet vanwege de problemen die ik met mijn handen heb.

Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: Laten quilten op een longarm. Het is de oplossing als je toch graag een grote quilt wilt maken maar er niet aan durft te beginnen uit angst dat de top als UFO zal eindigen.
Daarom vandaag als Site van de week de site van Anne Kipping. Haar bedrijf Meaple Leaf Quilting is gespecialiseeerd in het doorquilten van hele grote quilts. Ik kan er heel veel over vertellen maar misschien is het  interessanter eens kijkje te nemen op haar site.
Vaak hoor je de vraag: Is doorquilten niet duur? Inderdaad, er hangt een prijskaartje aan.
Maar nog duurder is het als je een kapitaal aan stof hebt uitgegeven en tijden bezig bent geweest om met veel liefde een mooie grote top te maken om hem dan vervolgens te laten liggen....

Ook ik hikte aanvankelijk aan tegen de kosten. Zelf heb ik inmiddels 3 quilts laten doorquilten en ik ben zo blij dat ik daar toe besloten heb. Nu kan ik ook een groter project doen zonder bang te hoeven zijn dat de tops inderdaad als UFO's eindigen.  Hieonder twee van de drie quilts die Anne voor mij heeft doorgequilt..

Aussie

 Quilted Diamonds

3 opmerkingen:

Floor zei

Schitteren die quilts!
Het machinaal doorquilten vind ik ook eigenlijk heel mooi. Ze kunnen zulke mooie patronen maken met zo'n machine.
Maar met de hand vind ik toch leuker, en meer van mij, maar als je het niet meer kunt, is het een goede optie om toch je eigen quilt te hebben.
Groetjes,
Floor

Hennie zei

De quilts zijn prachtig, maar ik heb mijn quilts tot nu toe met de hand gequilt. Wie weet laat ik er ook nog eens eentje doorquilten, zelf met de machiene quilten is niks voor mij.

Fijn weekend Hennie.

Inge zei

Ben hier voor het eerst en wow, wat heb jij mooie quilts gemaakt!

Groetjes,
Inge