Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 19 december 2011

BN'ERS ROEPEN OP TOT 'KINDERPARDON'


Laatste update:  19 december 2011 12:14
info

DEN HAAG - Een groep bekende Nederlanders is maandag een campagne begonnen om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor een 'kinderpardon'. Daarmee willen ze regelen dat jonge vreemdelingen in Nederland kunnen blijven.

Foto:  ANP
Daarmee willen ze regelen dat jonge vreemdelingen in Nederland kunnen blijven.
Onder de BN'ers zitten mensen als Angela Groothuizen, Marco Borsato, Khalid Boulahrouz, Jörgen Raymann, Jan Mulder, Thomas Acda, Filemon Wesselink en Vincent Bijlo.


GroenLinks-leider Jolande Sap en haar fractiegenoot Tofik Dibi steunen de actie en willen er in de Tweede Kamer een vervolg aan geven. Het kinderpardon zou moeten gelden voor ongeveer 1000 tot 2000 kinderen, die hier al zo lang zijn dat ze hier inmiddels zijn geworteld.

Petitie

Nu in de weken rond Kerstmis worden mensen opgeroepen het initiatief te steunen en op de internetsite kinderpardon.nu een petitie te ondertekenen. De bedoeling is deze te overhandigen aan minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie.
De bekende Nederlanders en GroenLinks willen dat de groep uit de onzekerheid wordt gehaald en tumultueuze debatten, zoals rond de Angolese jongen Mauro bespaard blijft.

Toekomst opbouwen

''Geef ze de kans om een mooie toekomst in Nederland op te bouwen. Geef ze de kans om mee te bouwen aan een mooie toekomst voor Nederland. Geef ze een kinderpardon!", aldus de BN'ers en GroenLinks.
''Limburgser dan Vlaai. Noord-Hollandser dan kaas. Frieser dan de Elfstedentocht. En Zeeuwser dan het meisje. Dat zijn de kinderen die ons land moeten verlaten," schrijven ze in de petitie.
''Als wij niks doen, ligt hun toekomst in Irak, Afghanistan, Eritrea, Angola. Landen waar ze de taal niet van spreken, waar ze niemand kennen, waar ze vreemden zijn. Wij laten dit niet gebeuren. Deze kinderen horen hier.''

Weinig hoop

Een brief van minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel), die juist maandag naar de Tweede Kamer ging, lijkt de initiatiefnemers vooralsnog weinig hoop te bieden. De bewindsman wijst erop dat hij rechterlijke uitspraken en bestuursrechtelijke beslissingen waartegen geen beroep meer mogelijk is, moet uitvoeren.
Ook is hij bang voor het geven van ongegronde hoop. Hij is juist bezig vreemdelingen sneller duidelijkheid te geven over hun perspectief op verblijf in Nederland en wil maximale inzet op terugkeer als daartoe moest worden besloten.

STEUN DIT INITATIEF EN TEKEN HIER.

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget