Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 17 december 2011

Eén keer per jaar mag het.....

Achterom kijken!
Vaak hoor je mensen zeggen: "Kijk" niet achterom". Wat gebeurd is, is gebeurd. Je kunt er toch niets meer aan veranderen. Natuurlijk is het goed om niet te blijven "hangen" in het verleden. Je moet niet met je rug naar de toekomst leven... Maar één keer per jaar mag ik het van mijzelf. Even terug kijken naar wat het jaar allemaal bracht (en nam). Glimlachen om de mooie dingen, een traantje wegpinken om de verdrietige dingen. De mooie herinneringen een plekje geven en met die in mijn hoofd uitkijken naar alweer een nieuw jaar. Net zoals je een oud jaar afsluit met herinneringen, begroet ik een nieuw jaar met hoop, met uitzien "naar".
Dus eerst even terugblikken......
En dat begint al met de constatering dat ik niet even snel mijn blog door kan bladeren om te kijken wat ik zoal heb opgeschreven. Dat wordt dus een minpunt op de balans van dit jaar. Dan maar de agenda erbij en de foto's die ik heb gemaakt. Als rode draad door het afgelopen jaar loopt toch alle voorbereidingen rond de verbouwing. Waren we begin van het jaar nog niet zeker of het wel zou mogen en (financieel) kunnen. Nu staat de uitbouw al en kunnen we eind januari er in wonen. Wow.... wie had dat gedacht. Voor het echter zover was is er heel veel werk verzet. Uiteindelijk zijn we 8 jaar bezig geweest om het moment te bereiken waarop we konden gaan bouwen. Heel veel problemen zijn we in die jaren tegen gekomen. Diverse keren een aanvraag ingediend. Afgewezen, bezwaar gemaakt, in beroep gegaan, uiteindelijk zelfs bij de rechtbank terecht gekomen. Maar dit jaar de kroon op al die inspanning, op het "niet opgeven". In de zomer kwam de bouwvergunning af en konden we beginnen. Maar naast het heerlijke vooruitzicht van eindelijk met het huis aan de slag te kunnen betekende het wel afscheid nemen van mijn tuin.Helaas hebben we geen mooie zomer gehad en waren er maar een paar sporadische dagen dat we echt konden genieten van het buiten zijn. Waar we wel van hebben genoten zijn alle jonge vogeltjes die weer zijn uitgevlogen.

Ook de kleinkinderen waren weer een bron van vreugde. Ze worden zo snel groot. Kleindochter is dit jaar van de basisschool afgegaan en zitr op het gymnasium. En met haar scattie Candy beleeft ze veel plezier.


 Maar ook een potje schaken met opa
Of samen met haar broer met opa in de tuin werken....
Of op een van de laatste mooie na-zomerse dagen spelen in het zand.


En ook niet te vergeten de dieren. Tijger, Verdi, en de pony's Bertje en Jordy.
Allemaal gezond het jaar doorgekomen.

Al hebben we wel een spannend moment meegemaakt toen bleek dat Verdi een aantal tumoren had. Maar gelukkig bleken die goedaardig te zijn.


En tussen al die sores door betekende dit jaar ook de constatering dat medemens definitief nooit meer in haar huisje zou terugkeren. Gelukkig hebben we voor Pukkie (haar hondje) een geweldig fijne nieuwe bazin gevonden. En dus haar huisje moest worden leeggehaald. En dat was een hele zware klus. We hadden de woningbouwvereniging gevraagd of zij in dit soort situaties hun medewerking konden verlenen. Die medewerking bestond er uit dat als zij de woning zouden leeghalen er een rekening gepresenteerd zou worden van 12 duizend euro. Hallo...... dat kan toch niet. Tja.... dan moesten wij maar kijken hoe we het zelf goedkoper konden doen. Gelukkig zijn er nog mensen die dan behulpzaam willen zijn. Maar ondanks dat heeft Harry heel hard gewerkt. En dat terwijl hij al zo druk was met de voorbereidingen van de verbouwing.

  Er zijn drie "vakantie" momenten geweest. Eerst in februari het gezellige quiltweekeind in Ermelo. Drie dagen goed verzorgd in een hotel met 30 quiltsters.

Toen, in mei de heerlijke quiltvakantie naar Denemarken.
En in Juni nog een weekje Bouillon. Heerlijk Hilde weer ontmoeten. Dit keer is DH en Verdi ook meegegaan want dat was de uitdrukkelijke wens van Hilde. Het was super gezellig. Maar dat is het eigenlijk altijd in de Gite-B.

Het was een druk, stressvol jaar. Maar het belangrijkste is toch dat je terugkijkend kunt zeggen dat degenen die je lief zijn allemaal gezond zijn gebleven. Dat is toch eigenlijk het aller belangrijkste.


Ik wil iedereen daarom hele fijne feestdagen wensen en je kunt mijn wens HIER vinden.

3 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Er kan veel gebeuren in een jaar Yvon, en hij is ook weer zo om.
Ja tijdens deze dagen mogen we even afscheid nemen, van de mooie momenten ,maar ook van de niet zo mooie.
Alvats een hele fijn kerst, en een gezond gelukkig, en liefdevol 2012
Liefs Joke

Floor zei

Wat een vol jaar heb je gehad Yvonne als je het zo achter elkaar schrijft. Maar veel mooie en leuke dingen.
En wat een mooie kerstwens.
Ik wens jou ook hele mooie gezellige dagen met je familie.
Groetjes,
Floor

Chris zei

Ben het met je eens hoor. Het is goed om af en toe terug te kijken en al je zegeningen te zien. Je opgroeiende kleinkinderen, je vorderingen met de verbouwing, al die mooie ontmoetingen met anderen. Fijne herinneringen.
Die 'kerstboom' vind ik enig.
En je wenskaart ook!! Liefs van mij.