Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 31 juli 2011

Het moment begint te naderen....

Het moment begint te naderen

Welk moment zul je je afvragen…. Wel… De komende weken is het bouwvak en indie weken moeten wij de tuin leegruimen want na de bouwvak wordt er dan eindelijk begonnen met de verbouwing. De tuin ziet er nu nog zo uit. Alles moet er uit dus dat wordt een heel karwij.
DSC00121
Hoelang de verbouwing gaat duren? Geen flauwe idee. Maar ik hoop wel volgend jaar om deze tijd op mijn nieuwe terras te zitten genieten…….
Eerst wordt begonnen met de uitbouw. Dar komt de nieuwe woonkamer en keuken. Tot die tijd kunnen we "gewoon" gebruik blijven maken van de huidige woonkeuken en zitkamer.
HPIM2154
De woonkeuken wordt badkamer. Dus geen kerstslinger meer in december … 2
In de knussen  woonkamer geen gezellige avondjes meer samen met opa televisie kijken. Dit wordt onze nieuwe slaapkamer.
Ik vind het heerlijk dat we eindelijk bad- en slaapkamer beneden krijgen maar mijn zitkamer zal ik best heel erg missen. Vooral 's winters is het een super gezellige ruimte… Het voordeel is dat er straks wel weer  plaats is voor een echte kerstboom. Ach en er komt een houtkachel en dat is ook heerlijk….
Het enige wat wel moet gebeuren is dat 1 raam in de woonkeuken wordt dichtgemetseld . Dat zal best veel rommel opleveren en dus moeten de komende weken ook al mijn quiltspullen naar boven verhuizen. Ik heb een aantal projecten in boxen gedaan en als ik ergens mee verder wil hoef ik alleen die box te pakken waar dan alles inzit wat ik nodig heb. Die blijven dus wel binnen handbereik.
Als de uitbouw klaar is kunnen de meubels naar het nieuwe gedeelte worden overgebracht. De keuken kan worden ingericht. Dan wordt de oude keuken gesloopt, een nieuwe badkamer gemaakt en er komt een glazen schuifdeur tusssen de slaapkamer en de badkamer. In de "oude" keuken komen de droger en wasmachine te staan en een grote kast met schuifdeuren. Daar kan dan heel veel in worden opgeborgen. Zoals stofzuiger, strijkplank, sc hoonmaakmiddelen etc. etc.
We krijgen dus drukke maanden…..
wordt vervolgd.

zondag 24 juli 2011

Kludemagasinet

De afgelopen week plofte het "Kludemagasinet" weer op de mat. Het kludemagasinet is het tijdschrift van het Deense Quiltersgilde. Ik ben al een aantal jaren lid van het Deense Gilde en in hun blad staan vaak heel leuk patronen.
S__nderho_Kro Ook dit keer kwam ik een heel erg leuk patroon tegen. De Fan�quilt. En ook het verhaal achter deze quilt is heel eg leuk. Het verbindt Nederland met Denemarken. Het verhaal luidt.
 31-Soenderho8
Het middenstuk van elk blok verwijst naar  de ongewone ramen in de deuren van de huizen in het plaatsje S�nderh�. De driehoeken en de manier waarop het blok in elkaar zit, doet denken aan de antieke Nederlandse tegels die werden gebruikt als ballast in schepen die Fan� aandeden  en zo  op het eiland belandde. De blokken worden  op punt geplaatst om een ??levendig ontwerp te krijgen.
En dit is de quilt:
Fanoquilt2
En zeg nou zelf… is het geen plaatje????? En zo'n sinpel patroon. Maar juist door in één kleur te werken geeft het zo'n bijzonder effect.
Weer iets om op mijn wimmetjes-lijst te zetten. Rode stofjes heb ik gelukkig genoeg. Ooit gespaard voor de Red Deliscious…. Maar omdat ineens iedereen daar mee begon …. nooit aan begonnen. Dus nu komen die lapjes goed van pas voor als ik ……..

Het was een gezelige verjaardag

Gisteren werd kleinzoon 12 jaar. En daar moeten opa en oma natuurlijk bij aanwezig zijn. We waren er voor hij uit school thuis kwam. En toen kon het feest beginnen. IMG_1178
Ofwel… het uitpakken van de cadeau's. Hij is dit jaar echt op zijn wenken bediend. Wat hij vroeg, heeft hij gekregen dus zijn dag kon niet meer stuk.
IMG_1195
Na een gezellige maaltijd met de hele familie en een paar vrienden… Hij had gekozen voor zelfgemaakte hamburg ers met alles er op en eraan..),
IMG_1217
was het tijd voor hem om te vertrekken. Want die avond ging hij met vader en zus naar FC-Twente…. Een mooiere afsluiting van een verjaardag kun je je als 11-jarige Twente-fan toch niet bedenken.
Maar voor wij vertrokken gaf kleindochter nog een klein "concertje". Ze speelt nu een jaar piano en ze vindt het leuk om te doen. En… het klinkt al heel goed….

zaterdag 9 juli 2011

Wiens plekje is dit eigenlijk?

Toen we vorige week een week naar Bouillon waren bleef Tijger (onze kat) thuis. Ze kon via het katteluik naar buiten en binnen was haar territorium beperkt tot de keuken en de gang.
Op de plek in de keuken waar Verdi normaliter ligt was nu het kussen van Tijger gelegd. Daar slaapt ze vaak 's nachts ook. Bij thuiskomst ging Verdi trouw op zijn plekje in de keuken liggen.  Tijger kwam aanlopen en zag dat zijn plekje al was ingenomen en Maar…  dacht daar zo het zijne van. Wat jij lobbes…. dat was mijn plek en hij nestelde zich precies op het randje erbij.
P7012844
 Maar dat was meneer niet goed genoeg naar zijn zin. Dus hij nestelde zich een stukje verder op het kussen…
P7012847
Dat vond Verdi wel iets te intiem en hij maakte dat hij weg kwam…. En daar was het meneer nu precies om te doen. Nog voordat Verdi een meter verder was had hij zich …
Tijger

heerlijk midden op het kussen genesteld. Zo…… dat was wat ik bedoelde. Het is nu MIJN plek… Moet jij maar niet weg gaan en mij alleen achter laten…..
 

Nu is het nog stil

Maar dat is stilte voor de storm. Nu de bouwvergunning binnen is is de aannemer druk bezig de planning te maken. Hij hoopt die voord e bouwvak rond te hebben zodat de materialen besteld kunnen worden. Gisteren kregen we een telefoontje dat hij denkt in week 36 al de spanten te kunnen plaatsen. Dus dan ligt de fundering al!!!!
Voor die tijd moet de hele tuin leeg. De vijver verplaatst, alle tegels opgenomen. Een mega lange haagbeuk-heg gesloopt. Zes bomen gekapt etc. etc. DH is al druk bezig en krijgt het nog druk de komende weken…… We proberen een aantal struiken te behouden en daar moet een tijdelijke plek voor worden gevonden…..
De komende weken komt er dus heel wat drukte…. Ik ga dan al mijn quiltspullen (tijdelijk) naar de bovenverdieping verbannen. Ben nu dus druk bezig een paar projectjes voor te bereiden die binnen handbereik kunnen blijven.
Het gaat nu echt beginnen…. Hoe lang het gaat duren? Ik heb echt geen idee. Weet alleen dat alles voor 1 juli volgend jaar klaar moet zijn. Nou, dat moet toch lukken zou ik zo zeggen. Ik hoop dat voor het eind van het jaar de aanbouw klaar is en begin volgend jaar er in het oude gedeelte aan de gang kan worden gegaan. Als dat zou lukken betekent het misschien kerst vieeren in de nieuwe ruimte. Inclusief houtkachelt…… Mmm dat lijkt me wel wat. Mooie grote kerstboom, houtkacheltje aan…… genieten!!!!!!
Gelukkig dat alle vogelnestjes leeg zijn nu de bomen gerooid moeten worden. Zou het niet leuk vinden als daar nog jongen in zouden zitten. De vijver met kikkers is ook zo iets. Dus eerst maar een tijdelijke vijver aanleggen en dan maar hopen dat ze daar in willen. Zoveel mogelijk water uit de oude vijver daar in laten en de vertrouwde waterplanten. We zullen zien….
wordt vervolgd….

donderdag 7 juli 2011

Weer wat te lezen

Ik heb een paar quiltboeken die ik niet meer gebruik verkocht. En wat kun je nu beter doen met het geld dat je daarvoor hebt gekregen dan....? Juist. Een nieuw quiltboek kopen.
En het is geworden: My quilting life van Yoko Saito. Wow wat een mooi boek.

zaterdag 2 juli 2011

Het zit er al weer op.......

De tijd gaat snel, heel snel. Helemaal als het gezellig is. En dat is het geweest de afgelopen week. We zijn dus weer terug. Terug uit Bouillon, terug uit het heerlijke huis van Hilde Gite-B. We hebben weer "ouderwets" genoten. Zaterdagmiddag kwamen we aan. Miny, DH en onze blonde belg  Verdi. Na alles uitgepakt te hebben lekker op het balkon zitten genieten van het uitzicht. De zondag lekker rustig aan gedaan. Veel zitten stitchen, lezen en kletsen. Zondagavond rond 8 uur arriveerde Hilde. Zo bijzonder dat al zie je elkaar maar een paar keer per jaar, op het moment van ontmoeten is het net alsof de laatste keer "gisteren" was.
Maandag zijn we het huis van Hilde in Senseruth gaan bewonderen. Wat is daar al veel gedaan de afgelopen twee jaar. 
P6272736
De keuken  is erg gezellig aan het worden en ook de openslaande deuren achter in het huis zitten er in.
P6272745
En bestond vorig jaar het uitzicht nog uit een oude schuur…

 P8038367
Nu is die schuur afgebroken en vanuit het huis is dit wat Hilde zal zien als ze 's morgens uit het raam kijkt.
P6272746
Nee, ze heeft niet stil gezeten. Er is zelfs een nieuw dak op het huis gekomen. En de enorme zolderruimte die nu is ontstaan zal straks haar quiltattelier worden….
IMG_1247
Na het bezoek aan Sensenruth zijn we nog even naar het "graf van de reus" gereden waar je een schitterend uitzicht hebt. En het was daar heerlijk. Inmiddels was de temperatuur al opgelopen tot boven de 30 graden maar daar kon je heerlijk in de schaduw genieten van het uitzicht en er was een heerlijk fris windje…..
IMG_1257
Als je goed kijkt zie je in de heuvel het "gezicht" van de reus.
De rest van de maandag hebben we heerlijk op het overdekte terras bij Hilde doorgebracht. Lekker in de schaduw.
Dinsdag moest Hile helaas weer richting Brussel om te werken en moesten wij de rest van de week ons zien te vermaken. Nou lukt dat natuurlijk altijd wel als je van patchen houdt. De dinsdag was het nog warmer dan de maandag en ook die dag zijn we lekker in de schaduw gebleven. Tegen 6 uur begonnen zich donkere wolken te vertonen en af en toe weerlichtte het. Tegen 8 uur brak het ontweer in alle hevigheid los.

Windstoten en regen, heel veel regen. Maar op het overdekte terras zaten wij uit de wind en regen te genieten van het natuurgeweld. De zon ging achter de bergen schuil en het weerlichtte heel erg. Maar onder het genot van een glas wijn is dat best uit te houden.
Woensdag zijn Miny en ik een dagje weg geweest. DH en hond bleven achter en hebben
IMG_1350
zich die dag ook best vermaakt.
DH heeft de "tuin" gedaan… De lavendel dreigde te overwoekert en dat kon hij niet aanzien. Dus is hij de strijd met het onkruid aangegaan.

IMG_1289
P6302769
En Verdi?
P6262718
 Verdi heeft zich gedragen zoal het een rechtgeaarde lab betaamt…. Hij "bewaakte" het fort….
IMG_1303
En wij hebben ons ook goed vermaakt die dag. Gelukkig was de temperatuur drastisch gedaald tot een aangename 19 graden. Heerlijk weer om een dagje te gaan stappen. Er was een quiltwinkel in Ruette waar we graag naar toe wilden maar die bleek alleen 's middags open dus toen naar Le point du patch. Een leuke quiltwinkel waar je heel gastvrij wordt ontvangen. Ze hebben daar leuke stoffen en heel veel stitcherie en borduurpatronen, knoopjes, bandjes, stoffen en boeken.
En natuurlijk hebben we daar inkopen gedaan.
Dit is mijn oogst. Een schitterend boek met meer dan 150 embroidery steken. Allemaal aan de hand van foto's uitgelegd., een lief applicatiepatroon, een stuk vilt, zijdelint, een paar strenge multicolor dmc en natuurlijk wat stof…… De stofjes zijn voor de bom van Leanne Beasly die  in het tijdschrift Vignette staat. Op het quiltforum had iemand er al eens iets over geschreven en toen Miny en ik  het tijdschrift zagen zijn we er als een blok voor gevallen. Zulke vrolijke stitcheries en mooie stoffen.
IMG_1414
 Ook Miny heeft goed haar best gedaan met inkopen.
IMG_1415
Een aantal mooie japanse stoffen, wolvilt, zijdelint en een schitterende lap stof voor de embroidery village bag die we gaan maken.
We ook weer veel inspiratie kunnen opdoen. Wat vinden jullie van deze quilt.
IMG_1394
Een heel eenvoudig blok maar elk blok is zo schitterend versierd met borduurwerk….
IMG_1395
Zo eenvoudig maar zo schitterend.
We hebben in  Virton heerlijk op een terrasje gelunched en toen nog "even" naar de quiltwinkel in Ruette. Aan het eind van de middag zijn  we weer richting Bouillon gereden. Ook van de rit hebben we genoten want we hadden de "toeristische" route gekozen en we kwamen daardoor langs een schitterend uitzichtspunt.

En toen was ook de woensdag alweer voorbij. 's Avonds lekker gegeten, gekletst en natuurlijk een lekker glas wijn om de avond te besluiten. Wat gaat de tijd toch snel.
Donderdag hebben we ook een flinke rit door de omgeving gemaakt. Nu met z'n drieen. Verdi bleef thuis. We zijn naar Rochehaut geweest. Weer een plek met een mooi uitzicht. P6302815
Maar ook een plaatsje met mooie plekjes, leuke restaurantjes en winkeltjes.
P6302816
P6302817
P6302831
P6302830
En terwijl we op een terrasje zaten te genieten van onze laatste vakantiemiddag…
P6302824
(Jawel, als we het doen, doen we het goed)!…… Voegde zich een onverwachte gast bij ons. Was niet weg te slaan en heel erg nieuwsgierig of we soms iets hadden besteld waar hij ook wel trek in had. Helaas voor hem was er niets van zijn gading.
P6302833
En toen was de laatste avond in de Gite alweer aangebroken. Vrijdagmorgen de auto gepakt en weer richting Nederland. Er was een eind gekomen aan weer een heerlijke week in Gite-B.
Hilde bedankt!!!!!
 Meer foto's van de Gite, Bouillon en de ongeving kun je zien in het fotoalbum van vorig jaar

Het zit er weer op

De tijd gaat snel, heel snel. Helemaal als het gezellig is. En dat is het geweest de afgelopen week. We zijn dus weer terug. Terug uit Bouillon, terug uit het heerlijke huis van Hilde Gite-B. We hebben weer "ouderwets" genoten. Zaterdagmiddag kwamen we aan. Miny, DH en onze blonde belg  Verdi. Na alles uitgepakt te hebben lekker op het balkon zitten genieten van het uitzicht. De zondag lekker rustig aan gedaan. Veel zitten stitchen, lezen en kletsen. Zondagavond rond 8 uur arriveerde Hilde. Zo bijzonder dat al zie je elkaar maar een paar keer per jaar, op het moment van ontmoeten is het net alsof de laatste keer "gisteren" was.
Maandag zijn we het huis van Hilde in Senseruth gaan bewonderen. Wat is daar al veel gedaan de afgelopen twee jaar. 
P6272736
De keuken  is erg gezellig aan het worden en ook de openslaande deuren achter in het huis zitten er in.
P6272745 
En bestond vorig jaar het uitzicht nog uit een oude schuur...

 P8038367
Nu is die schuur afgebroken en vanuit het huis is dit wat Hilde zal zien als ze 's morgens uit het raam kijkt.
P6272746
Nee, ze heeft niet stil gezeten. Er is zelfs een nieuw dak op het huis gekomen. En de enorme zolderruimte die nu is ontstaan zal straks haar quiltattelier worden....
IMG_1247
Na het bezoek aan Sensenruth zijn we nog even naar het "graf van de reus" gereden waar je een schitterend uitzicht hebt. En het was daar heerlijk. Inmiddels was de temperatuur al opgelopen tot boven de 30 graden maar daar kon je heerlijk in de schaduw genieten van het uitzicht en er was een heerlijk fris windje.....
IMG_1257
Als je goed kijkt zie je in de heuvel het "gezicht" van de reus.
De rest van de maandag hebben we heerlijk op het overdekte terras bij Hilde doorgebracht. Lekker in de schaduw.
Dinsdag moest Hile helaas weer richting Brussel om te werken en moesten wij de rest van de week ons zien te vermaken. Nou lukt dat natuurlijk altijd wel als je van patchen houdt. De dinsdag was het nog warmer dan de maandag en ook die dag zijn we lekker in de schaduw gebleven. Tegen 6 uur begonnen zich donkere wolken te vertonen en af en toe weerlichtte het. Tegen 8 uur brak het ontweer in alle hevigheid los.

Windstoten en regen, heel veel regen. Maar op het overdekte terras zaten wij uit de wind en regen te genieten van het natuurgeweld. De zon ging achter de bergen schuil en het weerlichtte heel erg. Maar onder het genot van een glas wijn is dat best uit te houden.
Woensdag zijn Miny en ik een dagje weg geweest. DH en hond bleven achter en hebben
IMG_1350
zich die dag ook best vermaakt.
DH heeft de "tuin" gedaan... De lavendel dreigde te overwoekert en dat kon hij niet aanzien. Dus is hij de strijd met het onkruid aangegaan.

IMG_1289 
P6302769
En Verdi?
P6262718 
 Verdi heeft zich gedragen zoal het een rechtgeaarde lab betaamt.... Hij "bewaakte" het fort....
IMG_1303
En wij hebben ons ook goed vermaakt die dag. Gelukkig was de temperatuur drastisch gedaald tot een aangename 19 graden. Heerlijk weer om een dagje te gaan stappen. Er was een quiltwinkel in Ruette waar we graag naar toe wilden maar die bleek alleen 's middags open dus toen naar Le point du patch. Een leuke quiltwinkel waar je heel gastvrij wordt ontvangen. Ze hebben daar leuke stoffen en heel veel stitcherie en borduurpatronen, knoopjes, bandjes, stoffen en boeken.
En natuurlijk hebben we daar inkopen gedaan.
Dit is mijn oogst. Een schitterend boek met meer dan 150 embroidery steken. Allemaal aan de hand van foto's uitgelegd., een lief applicatiepatroon, een stuk vilt, zijdelint, een paar strenge multicolor dmc en natuurlijk wat stof...... De stofjes zijn voor de bom van Leanne Beasly die  in het tijdschrift Vignette staat. Op het quiltforum had iemand er al eens iets over geschreven en toen Miny en ik  het tijdschrift zagen zijn we er als een blok voor gevallen. Zulke vrolijke stitcheries en mooie stoffen.
IMG_1414 
 Ook Miny heeft goed haar best gedaan met inkopen.
IMG_1415
Een aantal mooie japanse stoffen, wolvilt, zijdelint en een schitterende lap stof voor de embroidery village bag die we gaan maken.
We ook weer veel inspiratie kunnen opdoen. Wat vinden jullie van deze quilt.
IMG_1394
Een heel eenvoudig blok maar elk blok is zo schitterend versierd met borduurwerk....
IMG_1395
Zo eenvoudig maar zo schitterend.
We hebben in  Virton heerlijk op een terrasje gelunched en toen nog "even" naar de quiltwinkel in Ruette. Aan het eind van de middag zijn  we weer richting Bouillon gereden. Ook van de rit hebben we genoten want we hadden de "toeristische" route gekozen en we kwamen daardoor langs een schitterend uitzichtspunt.

En toen was ook de woensdag alweer voorbij. 's Avonds lekker gegeten, gekletst en natuurlijk een lekker glas wijn om de avond te besluiten. Wat gaat de tijd toch snel.
Donderdag hebben we ook een flinke rit door de omgeving gemaakt. Nu met z'n drieen. Verdi bleef thuis. We zijn naar Rochehaut geweest. Weer een plek met een mooi uitzicht. P6302815
Maar ook een plaatsje met mooie plekjes, leuke restaurantjes en winkeltjes.
P6302816
P6302817 
P6302831
P6302830
En terwijl we op een terrasje zaten te genieten van onze laatste vakantiemiddag...
P6302824
(Jawel, als we het doen, doen we het goed)!...... Voegde zich een onverwachte gast bij ons. Was niet weg te slaan en heel erg nieuwsgierig of we soms iets hadden besteld waar hij ook wel trek in had. Helaas voor hem was er niets van zijn gading.
P6302833
En toen was de laatste avond in de Gite alweer aangebroken. Vrijdagmorgen de auto gepakt en weer richting Nederland. Er was een eind gekomen aan weer een heerlijke week in Gite-B.
Hilde bedankt!!!!!
 Meer foto's van de Gite, Bouillon en de ongeving kun je zien in het fotoalbum van vorig jaar