Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

woensdag 24 augustus 2011

De vijver

De vijver…

 IMG_1483
Er is een tijdelijke vijver aangelegd. Niet mooi maar wel functioneel. Groot en diep genoeg om de (hopenlijk vele ) kikkers die we gaan vangen te kunnen laten overwinteren. Nadat DH er eerst gewoon water in heeft laten lopen is de tijdelijke vijver verder aangevuld met water uit de oude vijver. Nog niet al het water kan uit de oude vijver omdat er nog kikkers in zitten maar genoeg om de kikkers die we gaan vangen een goed onderkomen te geven.
IMG_1515
En gisteren was het dan zover. DH en zijn broer zijn druk bezig geweest met het verwijderen van het grootste gedeelte van de bestrating.
P8153168 
P8153163
P8153164
En er is heel wat uitgehaald. Een strook van vier tegels in de buurt van de achterdeur blijft nog even liggen want anders wordt het wel een heel grote modderpoel. Gelukkig kan die strook blijven liggen totdat de aannemer alles gaat ontgraven. Later gaan we alle tegels en stenen weer hergebruiken.
En ik? Ik mocht ook helpen. DH had de tuinbank bij de vijver gezet en ik mocht daar. gewapend met een schepnet. plaatsnemen om  kikkers te gaan "vissen". De heren hadden er een hard hoofd in dat dat mij zou gaan lukken. We weten eigenlijk niet eens hoeveel kikkers in de vijver zitten. Maar vermoedelijk meer dan wij denken. En ja hoor, na een tijdje zag ik een grote bruine kikker voorzichtig zijn kop boven het water uit steken. Maar hem vangen was een tweede. het werd een kat en muis spelletje. Maar ik had geduld. Als snel merkte ik dat ik het beste het net gewoon in de vijver kon zetten en wachten. En na weer een poosje was hij er weer. Hij zwom naar de kant (over het net dat onder hem op de bodem lag en ging tegen het folie in het zonnetje zitten. Naast de bank had DH een grote bak met vijverwater neergezet. Heel voorzichtig bracht ik het net onder de kikker en jamwel…. IK HAD HEM…..
En zo volgden er nog een paar. Snel in de grote bak gekiept en de heren hebben hem naar de nieuwe vijver gebracht. Een paar meelwormen in het water om ze te laten merken dat er lekker hapjes waren in hun nieuwe onderkomen. En een half uur later zagen we de eerste lekker in het zonnetje zitten.
Kikker 
Dus hopenlijk gaat vandaag de zon ook nog een beetje schijnen. Dan ga ik weer lekker op de bank bij de vijver ziten "kikkeren". Want er zitten ook nog een aantal groene kikkers dus die wil ik ook zeker overbrengen naar hun nieuwe onderkomen.

donderdag 18 augustus 2011

Ik ben er weer....

Ik ben weer wakker hoor… Gistermorgen om negen uur moest ik bij de direnarts zijn. En zoals altijd ben ik dan heel enthousiast. Kwispelen, aandacht trekken. Ik vind iedereen daar lief en leuk. Maar dit keer was het minder leuk als anders. Ik kreeg geen brokje maar een prik. En toen moesten het vrouwtje en ik in de wachtkamer gaan zitten. En al heel snel werd ik heel erg slaperig. Toen kwam er iemand die me meenam en daarna weet ik eigenlijk niets meer tot ik wakker werd met een verband om mijn poot. Maar gelukkig kwam het baasje me snel daarna ophalen en mocht ik mee naar huis. En daar ben ik lekker verwend. Ik kreeg steeds een klein beetje eten. Mmmm een stukje broodf, een paar brokjes en zelfs een sstukje leverworst met een pilletje erin.
Wat hebben ze gedaan? Er waren twee gezwellen. 1 aan mijn poot en een (ahum) onder mijn staart. Die zijn weggehaald. Vooral dat laatste is niet zo leuk, als je begrijpt wat ik bedoel.
Verdi 18 aug 2011
En nu? Nu lig ik lekker weer op mijn eigen plekje op de bank. Omdat ik heel braaf ben en niet aan de lidtekens zit hoef ik geen kap op…… Pfff wat een opluchting. Maar… dat ding ligt wel in het zicht om me er aan te herinneren wat er gebeurd als ik toch ga likken of bijten aan de lidtekens.
Bedankt voor jullie meeleven. En nu maar hopen dat alles goed is. Over tien dagen moet ik terug komen voor controle en tot die tijd twee keer per dag een pilletje. Maar dat is niet erg want het vrouwtje verstopt dat in een plakje worst dus daar heb ik helemaal geen moeite mee…. hihihi.
groetjes
Verdi.

woensdag 17 augustus 2011

Vandaag is geen leuke dag....

Vandaag is geen leuke dag….
17 August 2011
By on 06:03
Schatje Vandaag begon niet leuk. Elke morgen heb ik zo mijn ritueel. Dexter komt langs en dan gaan we samen een stukje wandelen (baas, buurvrouw, ik en Dexter). Daarna krijg ik mijn brokjes, een bakje karnemelk en een stukje brood. Maar op dit moment lig ik heel verdrietig op mijn kussen. Geen  Dexter, geen brokjes, geen karnemelk en geen stukje brood. Zelf zaten de baas en bazin wel lekker een boterhammetje te smikkelen en koffie te drinken,  maar mij, mij zijn ze vandaag helemaal vergeten.
Waarom? Vinden ze me niet aardig meer?
Nee., dat is het gelukkig niet. Maar ik moet straks naar de dierenarts omdat ik geopereerd moet worden. En dan mag je niet eten….. Ik heb een gezwel aan mijn poot en dat wordt weggehaald. Brrr. lijkt me niet leuk. En ik hoop niet dat ik zo'n stomme kraag om krijg om te voorkomen dat ik aan mijn poot ga likken. Nee, vandaag is geen leuke dag…. Ik hoop dat het allemaal goed komt want ik heb de direnarts horen zeggen dat ze "het" ergens naar toe sturen om te kijken of het "goed" of "kwaad" is….. Daaar snap ik niets van. Ach, ik laat vandaag maar over me heen komen….

zondag 14 augustus 2011

Bijna leeg

Het afgelopen weekeind is er hard gewerkt in de tuin."Ooit" zag hij er ZO uit.Bellen blazen
HPIM1118 
En na dit weekeind?
 IMG_1537
IMG_1532
Alle struiken zijn of verplant of zover teruggesnoeid dat ze morgen gemakkelijk met een kraan kunnen worden verwijderd. Ook de mooie bol-esdoorns moesten er aan geloven.
HPIM2217 
IMG_1520 
IMG_1530 
De vier statige taxusbomen zijn ook ter ziele.
Het terras en de paadjes worden er vandaag uitgehaald. We kunnen eecht niet meer terug…. Maar… wat is het ineens licht en vlak  achter het huis. Toen de struiken er nog stonden had je allerlei doorkijkjes.
Nu pas kun je zien dat het echt wel een heel groot stuk is .  Maar ja…. soms moet je eerst iets af breken voor je weer iets op kunt bouwen.
Het zal de komende wekenen alleen maar erger worden…..

donderdag 4 augustus 2011

De eerste tekenen...

De eerste tekenen

De eerste tekenen dat er binnenkort iets gaat gebeuren zijn nu zichtbaar. Het begon met DH die bepaalde struiken die we willen bewaren ging snoeien.
Tuin 9 juli 2011 2
Ook onze mooi haagbeuk moet er aan geloven. Het enige wat er nog staat zijn de kale stammen die (nog) moeten voorkomen dat Verdi er van door gaat. En vanmiddag kwam de kraan. Die moet de greppel voor het huis dichtgooien en een gat graven waar we de struiken die we willen proberen over te houden, kunnen " opslaan".
IMG_1474 - kopie 
Aanstaande maandag worden alle tegels eruit gehaald. En dan woensdag komt de kraam terug om de hele tuin leeg te maken. Pfff. het is nu echt begonnen. Ik zal mijn tuin best gaan missen. Gelukkig zijn alle vogels inmiddels uitgevlogen want die zullen de beschutte ruimte vol met struiken en de vijver ook gaan missen.

HPIM1128 
De (inhoud) van de vijver wordt tijdelijk verplaatst zodat de kikkers in ieder geval nog wel een onderkomen hebben. Als volgend jaar alles klaar is dan wordt er een nieuwe (grote) poel aangelegd. Tot zolang moeten ze het maar met de noodwoning doen.
En ik? Ik zit maar een beetje met mijn duimen te draaien omdat ik niets kan doen. Mijn handen jeuken. Wat zou ik graag helpen. Maar ja….. dat kan niet. Ik mag op internet informatie opzoeken over houtkachels, extra isolerend glas, keukeninstallaties etc. Ach zo doe ik in ieder geval iets nuttigs…….
worddt vervolgd.