Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

dinsdag 20 maart 2012

Teken de petitie

Te gemakkelijk
Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren. Met hetzelfde gemak waarmee je op deze verkoopsite een set tuinstoelen op de kop tikt, kun je er een oehoe, een reiger, een eekhoorn of een python kopen. Dieren die zeer speciale zorg behoeven, maar die door de verkoop van particulieren onderling hun leven vaak slijten onder zeer onnatuurlijke en kommervolle omstandigheden in kooien, huiskamers en schuren.
 
Illegale handel
Niet alleen het welzijn van deze dieren is in het geding. De verkoop werkt illegale handel en roof uit de vrije natuur in de hand. Door ontsnapping of het loslaten van dieren ontstaan bovendien risico’s voor de natuur.

Stoppen
Vroege Vogels streeft ernaar de internethandel in wilde dieren tussen particulieren onderling uit te bannen. Wilde dieren zijn geen spullen die thuishoren tussen oud speelgoed en tweedehands tuinmeubilair. Vroege Vogels vindt dan ook dat Marktplaats de handel in wilde dieren moet stoppen.

Ebay
De handel in wilde dieren is wettelijk toegestaan. Onder grote maatschappelijke druk is Ebay, het moederbedrijf van Marktplaats, in 2005 echter gestopt met de handel in alle dieren. Marktplaats zou dit voorbeeld moeten volgen. 

Steun de wilde dieren: teken de petitie


2 opmerkingen:

Floor zei

Natuurlijk direct gedaan!!!!
Ben een fan van Marktplaats, maar aan dit soort dingen mogen ze niet aan meedoen.
Groetjes,
Floor

Willeke zei

Heb ik ook meteen gedaan.
Groetjes,