Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 13 april 2012

Mistig

 De dag begon grijs en flink mistig. Rond een uur of tien zag ik dit:
Onze eekhoorn. Maar door het grijze weer moeilijk te onderscheiden. Gelukkig hebben we daar de digitale mogelijkheden voor en na wat aanpassingen kwam de foto er zo uit te zien:
Zo, dat is wat duidelijker. Vermoedelijk hebben een aantal vogelpaartjes hun nest in de grote den gebouwd. Het bezoek van de eekhoorn werd dan ook niet op prijs gesteld. Er werd druk gefladderd en zelfs chijnaanvallen uitgevoerd om de eekhoorn te laten beseffen dat hij  zich op verboden terrein bevond.  Maar dan hadden ze het helemaal mis want deze den is ook territorium van onze eekhoorn. Dus hij liet zich niet verjagen en op een gegeven moment zat hij bijna bovenin. Daar was het hem om te doen was. De zaadjes die nog in de kegels verstopt zaten. En kegels genoeg dus hij kon zich te goed doen.
Het is zo leuk om dat tafereel van afstand mee te mogen beleven.....

1 opmerking:

Ineke Hulzebos zei

Wat mooi Yvon, ben gek op eekhoorntjes. Vind het zulke leuke beestjes.
Fijne zondag