Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

dinsdag 1 mei 2012

Hope in a Changing Climate

Gisteravond zag ik een documentaire "Groen Goud". Via de media horen we hoe grote delen van de aarde langzamerhand steeds meer veranderen in woestijnen. Oorzaak? Eeuwen lang is de grond gebruikt tot er niets meer over is. En ook vandaag wordt er op grote schaal nog steeds op die manier ge(mis)bruik gemaakt van de aarde. De aarde krijgt geen kans om zich te herstellen. Bossen worden gekapt of platgebrand om er geld mee te verdienen. En hoe meer bevolking hoe harder dit proces zich voltrekt. Wist je dat in bijv. Zuid-Amerika, Madagaskar en Azië grote delen regenwoud worden verwoest? En dan nog niet eens om het ohut van de bomen. Nee, het wordt platgebrand omdat er gewassen op worden geteeld die WIJ westerlingen willen. Palmolie voor in onze voeding, mais voor biobrandstof, sisal omdat wij biologisch afbreekbare verpakking willen. Fijn voor het mileu denken we dan. Niet dus. Er worden grote regenwouden voor opgeofferd.
Ik kan er een heel verhaal over vertellen maar eigenlijk zou je de tijd moeten nemen om ondeerstaande documentaire te zien. Zo'n geweldig initiatief . En nu ik dit heb gezien heb ik toch weer een beetje meer hoop voor het voortbestaan van de aarde.  En wil je de langere versie zien? Dat kan ook. Die volgt morgen op dit blog. Trouwens op You Tube staan heel veel filmpjes over dit onderwerp.






1 opmerking:

Chris zei

Ja! Wij hebben hem ook gezien. Prachtig!