Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 26 mei 2012

Zomer......

Wow.... het is echt zomer. Wat een warmte de afgelopen week. Vooral de eerste drie dagen warm broeierig warm. En nu moest de nieuwe uitbouw zich bewijzen. Was hij goed genoeg geïsoleerd om de hitte te doorstaan? Gelukkig wel. 's Morgens vroeg worden alle deuren lekker tegen elkaar open gezet en kan het lekker doortochten. Zo halverwege de morgen wordt het dakraam ook  nog opengezet en kan de warmte er echt uit. Dus binnenshuis: heerlijk koel.  Maar daarbuiten... Pfffff. Ik heb de schaduw van de eikeboom opgezocht.
En toen was er die hevige bui op dinsdagavond.  Heerlijk wat knapte het daar van op.  En door die bui zag je alles een groeispurt maken. Zoals de margrieten.
En de rododendron tegen de bosrand stak mooi af tegen al die bloemen. En ineens zagen we iets bijzonders.
Toen we de tuin leeghaalden vorig jaar hebben we een aantal planten ergens neergezet. Niet netjes maar bij elkaar. We waren er vanuit gegaan dat ze de strenge winter niet hadden overleefd. Maar daar hadden we ons in vergist.
Want dit zagen we ineens:
De lelies hadden zich een weg gezocht tussen al het onkruid door en waren allemaal in bloei gekomen.
En ook de akkelei, vrouwenmantel en niet te vergeten de pioenroos:

Helaas worden die pgegeten door de rode mieren.
Terwijl ik foto's nam zag ik de thermometer staan.
En tot mijn verbazing is het ondanks het koele windje toch nog 30 graden.

Het meest bijzondere is dit:

Na het ontgraven was er een mega hoge berg zand overgebleven en die is er nog steeds. Het is de bedoeling dat die in het najaar wordt weggewerkt als alles wordt omgeploegd en ingezaaid. Maar weet je hoe deze berg zand er nu uitziet? ZO.
Flink ingeklonken en bijna helemaal begroeid. Een eldorado voor vogeltjes. Bovenop hebben we een grote bak water gezet waar van hartelust in wordt gebadderd. En niet alleen in het water maar ook in het zand wordt menig bad genomen.
Het lijkt wel een duin geworden. En pa mus zit heerlijk op zijn stokje terwijl mama op de eieren zit te broeden. Tja... mannen hebben het toch maar lekker voor elkaar.

Nog een laatste plaatje..... een schitterende donkere lucht terwijl de zon op de boomtoppen schijnt.En straks? Straks ga ik lekker in de schaduw onder de eikeboom zitten. 

3 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Oh...Yvon, het ziet er prachtig uit!!! Wat een mooie foto's, maar in het eggie zal het vast nog mooier zijn!
Fijn Pinksterweekend

marga zei

Wat een heerlijk stekje. In Twente is het echt nog niet zo gek wonen. En als die bult zand nou nog eens een jaar blijft liggen zou die dan niet prachtig passen in de tuin/landschap?
Groeten
Marga

Chris zei

Is dat niet een goed idee van Marga, over die bult zand? Boeiend om te zien hoe die veranderd is. Best mooi zo'n 'duin' in de tuin en je hebt er ook ruimte voor. Alles is zo snel gegroeid, je ziet het haast gebeuren.
Tja, pa mus zit lekker in de buitenlucht en ma maar broeien.
Die foto van die donkere lucht vind ik prachtig!!