Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 10 juni 2012

QuiltfestivalGistereren samen met Miny een dagje Quiltfestival gedaan. We vertrokken bijtijds, kwart over acht want we wilde voor tien uur in Stitswerd zijn. Waarom? We hadden op het blog van HAAR gelezen dat zij op zaterdagmorgen vrijwilliger was in de kerk van Stitswerd. En ja hoor. Wij waren er eerder dan zij. We hadden de auto vlak voor het kerkje kunnen parkeren. En toen kwam ze aan  lopen. Nietsvermoedend liep ze onze auto voorbij. We hadden het raam al naar beneden gedaan en toen ze net naast ons liep vroegen wij: Mevrouw? Ze keek opzij, zag ons en ook wie er in die auto zaten. Verrassing........
We waren dus de eerste gasten in haar kerkje....
We wisten van te voren dat we echt niet alle 24 lokaties konden bezoeken in ,een dag. Dus moesten er keuzes worden gemaakt. Onze volgende stop was Usquert. 2 lokaties waarvan we er 1 hadden uitgekozen.

Ook daar  weer zo'n schitterend kerkje met daarin quilts. Van daaruit richting Rottum. Helaas was het niet mogelijk om daar te gaan kijken. Er moest meer dan 750 meter worden gelopen om het kerkje te bereiken. Met de auto kon je er niet dichterbij komen. Dan maar door naar Warfumm. En omdat het langzamerhand richting middaguur liep eerst maar naar de Evenementenhal want daar kon je koffie krijgen. Maar... toen we de hal vol kraampjes zagen eerst daar even rond gesnuffeld. Ik heb me gelukkig kunnen inhouden.
Uit een grote bak 6 fq gescoored voor tien euro en bij HAAR een heel leuk patroon gekocht. Of meer een bouwtekening + patroon van een....? Quiltwinkeltje. Dus nu iemand vinden die dat wil maken. De patroontjes voor de quiltjes zitten erbij en die neem ik dan wel voor mijn rekening.


Toen was het (eindelijk) tijd voor een kopje koffie. En toen zag Miny ineens een tafel waar plek vrij was en daar zaten twee quiltsters (zussen van elkaar) die een paar jaar geleden ook mee zijn geweest op het quiltweekeind. We groeten vriendelijk maar eigenlijk keuren ze ons geen blik waardig en gingen door met hun gesprek. En dan voel je je wel erg beroerd. Jeetje wat onbeleefd. Maar goed, onze dag hing niet af van het gedrag van twee onbeleefde dames dus we lieten ons humeur er niet door vergallen en gingen weer op pad naar de volgende lokatie. De Ned. Herv. Kerk in Warfumm . Maar net toen we wilde vertrekken liepen we HAAR tegen het lijf. Lekker even staan bijkletsen en toen echt weer op weg.
Heerlijk al die mooie kerkjes. Dubbel genieten. En in de volgende kerk hing het werk van Henk van Kooten  echt schitterend. Zo mooi en ook zo mooi afgewerkt. Al zijn quilts heeft hij met de hand gequilt.
En wat kan hij boeiend vertellen. We hebben genoten. en HIER kun je zijn quilts bewonderen.

De tijd ging snel.... veel te snel. Het liep al weer tegen half drie toen we  in de kerk van Zandeweer aankwamen. Daar wilden we zeker naar toe omdat TANDY daar haar schitterende quilts had hangen. Bovendien altijd leuk om elkaar weer even te ontmoeten. Zoveel samen beleefd. Vakantie's bij Hilde in de Gite, quiltweekeinds en niet te vergeten onze quiltvakantie in Denemarken vorig jaar. En... we wilden haar quilts wel eens in het echt zien. Wat zijn ze mooi......

Jammer dat de quilts niet optimaal tot hun recht kwamen in de kerk. Veel licht van achteren... Maar dan maar met de neus er boven op. 


De mooiste vond ik de witte quilt.... Wow zo mooi. Toen was het tijd om naar huis te gaan. En de terugreis was ook niet mis. We waren moe en eigenlijk een beetje vol van al het mooie wat we hadden gezien. Echt. De volgende keer drie dagen en ergens in de buurt een plek vinden om te overnachten..... Wie weet zijn er nog wel een paar andere quiltsters die dat willen en kunnen we dan samen iets organiseren. Leker overdag je eigen gang gaan en 's avonds samen eten en ervaringen uitwisselen. Mmmmmm niet eens zo'n gek idee. Het volgende quiltfestival is over twee jaar dus tijd genoeg daarover rustig na te denken.

En...., heb je er nog niet genoeg van? Binnenkort komen alle quilts op de site van het quiltfestival te staan ....
4 opmerkingen:

Christina zei

Yvon, je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt.Ik was inderdaad erg verrast om jullie daar te treffen. Wat was het mooi he.

Floor zei

Bedankt voor de gezellige rondleiding!
Wat een mooie quilts hangen er bij.
Ja die Henk van Kooten kan er wat van. Hij komt in september in Utrecht op de opendag bij Carol Cox, ik heb al besproken.
En dan het quiltwinkeltje.... leuk hoor, kan je elke dag winkelen in eigen winkel.
Groetjes,
Floor

Klaske zei

Het was prachtig hé?! We zijn gisteren alleen maar bij de locatie's in Warffum en Kasten geweest, maar vandaag heb ik meer kunnen bekijken..
Zelfs voor de 2e keer bij Henk v.Kooten want dat wou ik die dames niet onthouden.Ook een beetje eigenbelang want dan kon ik die mooie quilts nog een keer bekijken;-))
Misschien zijn we elkaar wel tegen gekomen, moet zeggen dat die 3 dames op de foto me bekent voor komen...
Nog een fijne avond

Ingrid zei

Het was echt een geweldig goed georganiseerd festival. Tentoonstelling kun je het niet noemen! Goed dat jullie er ook waren!
In Rottum liep zondag een busje...

Groetjes Ingrid.