Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 12 augustus 2012

pech


Gisteren waren de regiokampioenschappen en kleindochter zag daar best tegenop. Ze had er helemaal niet op gerekend dat ze daar aan mee zou mogen doen. En helaas voor haar ging alles mis.  Het begon er mee toen de pony werd uitgeladen ze ontdekten dat een van de hoefijzers los zat. Dat is dus stress. Wel of niet rijden? Of toch maar kijken waar het schip strand? Toch maar proberen. Dus paard opzadelen en .... weer pech. Verkeerde onderdeel van hoofdstel meegenomen. Pfff nog meer stress. Gelukkig bood een buurman uitkomst en kon een paar gaatjes erbij maken zodat het toch paste..... Toen ging het richting het terrein waar de dressuur werd gehouden. Inrijden dan maar..... En net voor dat ze aan de beurt is komt iemand vertellen dat de hoefsmid op het terrein is. Pfff. wat nu......

 Naar de hoefsmid want met een los hoefijzer rijden is niet echt fijn. Maar ook de jury moest worden ingelicht en gelukkig kon ze later rijden maar wel  als laatste.... Dus dat betekende nog meer spanning...... En toen was eindelijk het moment gekomen. Maar door alle spanning (ook bij de pony) ging het helemaal niet zoals ze zich had voorgesteld. Helaas haalde ze vlak voor ze de ring in ging haar hand nog open en letterlijk met bloed in haar handschoen heeft ze de proef gereden.


En we zagen langzamerhand haar gezicht betrekken tijdens het rijden. De concentratie was er niet en toen ze naar de jury toe reed om hen te bedanken kwamen de waterlanders. Alle teleurstelling en pijn kwam eruit. Het zou de laatste keer zijn dat ze op haar pony had meegedaan en ze was zo verdrietig. En het hele verhaal van alles wat mis was gegaan kwam er uit. En toen zei de jury dat ze toch helemaal niet slecht had gereden? Maar niet  goed genoeg vond ze... Maar, zei de jury... zo slecht ging het toch niet? Je hebt in ieder geval wel weer een winstpunt gehaald......

(Winstpunten worden gebruikt in de wedstrijdsport om te bepalen of een wedstrijdcombinatie mag promoveren naar een hogere klasse. De resultaten van een wedstrijd worden op een startcoupon geregistreerd en de behaalde winst- of verliespunten worden door de KNHS geregistreerd.)

Maar daar ging het niet om. Het ging er om dat ze zich zo had verheugd om een fijne proef te rijden en het was niet fijn geweest. Zo jammer voor haar maar ik ben wel trots op haar dat ze ondanks alle tegenslag wel de preof heeft uitgereden.


4 opmerkingen:

Floor zei

Wat jammer dat er zoveel mis ging voor de wedstrijd.
Ik vind dat ze keurig reed, goede zit, stille handen, paardje netjes aan de teugel.
Misschien niet goed genoeg, maar de omgeving is ook erg onrustig.
Mensen die daar lopen en andere paarden, dat leidt maar af en is slecht voor je concentratie.
Maar ze is best wel toe aan een groter paard.
Ik wens haar heel veel succes!
Groetjes,
Floor

Els koetsier zei

Wat een kanjer is het, ondanks de tegenslagen toch haar kuur heeft afgemaakt.

Anoniem zei

Van mij heeft ze een pluim verdiend hoor!Het is niet gemakkelijk om op deze manier te moeten rijden.En stress slaat over van ruiter op paard/pony.
Voor haar hoop ik,dat ze een lieve vervanger vindt.En dat ze nog geregeld even langs mag bij haar oude maatje.
groetjes,Truus uit Drenthe

Chris zei

Wel pech, maar ik vind het fantastisch van haar dat ze het er niet bij heeft laten zitten!! Groot compliment hoor!! En lekker doorgaan.