Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 4 november 2012

Breien voor het goede doel....

Op de site van  JOKE las ik een stukje over breien voor het goede doel.


Save  the Children roept het Nederlands publiek op om hun betrokkenheid te tonen bij de toekomst van kinderen, door een mutsje te breien en een euro te doneren. De mutsjes en het gedoneerde geld zijn bestemd voor kinderen in Centraal-Azië.
Brei-actie van start!Brei-actie van start!  22-10-2012

Want je zult immers maar geboren worden in een arm land als Tajikistan of Kirgizië. Veel kinderen hebben er geen toekomst, simpelweg omdat ze officieel niet bestaan. Ouders doen geen aangifte van de geboorte van hun baby, waardoor ze geen toegang hebben tot medische zorg, onderwijs en bescherming. Voor baby’s is toegang tot medische zorg juist essentieel om de eerste jaren te overleven.
Save the Children zorgt ervoor dat ouders hun pasgeborene wel registreren. Zo geven we de kinderen een paspoort voor hun toekomst. Het mutsje is een prachtig kraamcadeau. En heel nuttig: want het wordt in Centraal-Azië ’s winters ijskoud. Veel lichaamswarmte gaat verloren via het hoofdje, dus een mutsje beschermt pasgeboren baby’s tegen onderkoeling, luchtweginfecties en longontsteking.
De brei-actie voor Centraal-Azië is een herhaling van de brei-actie uit 2010. Toen ontvingen we ruim 200.000 mutsjes voor pasgeborenen in India. Ook dit jaar is de betrokkenheid voor de actie alweer overweldigend. Honderden basisscholen breien mee, net als zorginstellingen, breiwinkels, bedrijven en duizenden particulieren.
Iedereen kan meedoen: we hebben eenvoudige breipatronen die zelfs de meest ongeoefende handen kunnen fabriceren. Kijk voor alle informatie op de speciale brei-pagina's.


5 opmerkingen:

Chris zei

Ik herinner me de vorige acties nog en alle mutsjes die gebreid werden. Prachtig doel. Beide foto's vind ik aandoenlijk.

Floor zei

Een goed doel, en wat een prachtig kindje is dat.
Komt vast wel goed met die mutsjes hoewel ik zelf niet zo'n behoefte heb om er één te breien.
Steun gelukkig wel veel andere goede doelen.
Groetjes,
Floor

Marrie-jette zei

Ben jij een breister?Dan wil ik wel een wolletje doneren voor dit mooie plan.

Bianca zei

Hoi Yvon, ik heb je zojuist getagged in een berichtje op mijn blog.
Heb je zin om mee te doen??? Voel je niet verplicht, maar het zou wel leuk zijn.

Bianca

Johanna Zweden zei

O wat fijn dat je het op je site hebt gezet
Het is zo een leuk werkje, voor bij de Tv en het gaat zo snel, mijn totaal staat nu op 15 en ga nog even verder
Fijne dag liefs Joke

Er is een fout opgetreden in dit gadget