Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 27 april 2012

De mooie kant van.....

een regenbui.
Gisteravond zagen we de laatste zonnestralen op de bomenschijnen. Aan de andere kant werd de lucht steeds donkerer en was er een flinke regenbui en dit is dan het resultaat. Zo schitterend. En eigenlijk niet in een foto te vangen.  regenboog...... Maar natuurlijk toch een poging gewaagd.


woensdag 25 april 2012

Colette Berends




Vanmorgen las ik het bericht dat Colette Berends is overleden. 
Een bijzonder mens is niet meer.
Ik heb Colette leren kennen in 2009 tijdens de open dagen van De Naaidoos in Nieuw Buinen. Zij hield een lezing en daar zijn Christina en ik naar toe geweest. Toen we hoorden dat ze ook cursussen geeft hebben wij ons daar voor opgegeven. 

Helaas heb ik door omstandigheden de cursus niet helemaal kunnen afmaken maar het werk in wording staat nog steeds op mijn UFO-lijst. Toch bleef er wel kontakt. 
Een tijdje geleden ontmoette ik haar weer. Toevallig allebei op weg naar een quilttentoonstelling. Eerst samen koffie drinken en bijpraten en daarna de tentoonstelling bekijken. Ik heb Colette niet zo goed gekend maar de keren dat ik haar heb ontmoet heb ik haar warmte, belangstelling en toegankelijkheid ervaren.
 En dan natuurlijk de creatieve kant van Colette. Een echte kunstenaar met stof dat was ze. Haar werk is met geen ander werk te vergelijken. Uniek! En ik ben blij dat ik in de gelegenheid ben geweest haar werk te mogen zien. 

Als je meer wilt weten over deze bijzondere vrouw dan kun je op deze Site meer over haar lezen.
Een aantal werken kun je HIER vinden.

Op internet is HIER een condoleanceregister geopend.




dinsdag 24 april 2012

Het verhaal van.....



Cliff en haar kittens. Cliff was de eerste poes die haar intrede deed in huize "The5oaks".
Samen met haar broertje Elvis (de kinderen vonden dat wel leuke namen) maakte ze het huis onveilig. Het waren half-siamezen en dat lieten ze dan ook duidelijk merken. Helaas is broertje Elvis een jaar na onze verhuizing onder een auto gekomen en bleef Cliff alleen achter.


Cliff was een heel bijzondere poes. Ze was gek op tafeltennis en gedroeg zich meer als hond dan als kat.

En toen bleek ze zwanger. En ze werd moeder van 5 kittens. Al snel hadden we het gevoel dat ze er niet zoveel om gaf. Ze kwam netjes meerdere keren per dag binnen om ze te zogen maar was dan snel weer weg. En de kittens bleven dan alleen achter.

Maar toen was daar..... ROCKEY.
Zij ontfermde zich onver de kittens en hield er goed de wind onder. Zodra er uit de mand geluiden kwamen dan trippelde ze er naar toe en keek of er niets aan de hand was.
Al snel zagen de poesjes Rockey als 2e "moeder".









Overal waar Rockey lag kwam je wel een of meer van de poesjes tegen. Hij was er bij als er geknokt werd en heeft ze eigenlijk verder opgevoed.



Af en toe zag je moeder en kittens nog we samen liggen maar steeds meer ging ze ze uit de weg.



Twee van de kittens kregen een nieuw tehuis en drie bleven hier wonen. Tja met drie kinderen in huis die alle drie een eigen kat willen was de dat enige oplossing. We gaven ze namen:
Peter (omdat het de stoerste was),










Josefien(omdat het het enige meisjes was en ze zich als prinses door haar broertjes liet bedienen) en Doopy (Hij loensde een beetje en had grote oren).
En toen op een dag kwam Cliff niet meer thuis. We hebben gezocht, geroepen maar ze bleef onvindbaar. Wat is er met haar gebeurd? Is ze bewust weggelopen omdat het haar te druk werd? Is ze verdwaald? In een val gekomen, onder een auto? We weten het niet.

De drie musketiers bleven achter. Maar waren al snel onafscheidelijk. Zelfs als er op schoot gelegen wilde worden moest je rekening houden met alledrie.  Overal kwam je ze tegen. Of het nu in een vaas was. Of in een doosje met glazen




Maar het meest bijzondere was Doopy. Hij was gek op water. Waar wateer was, was Doopy. Waste je de auto? Doopy zat op het dak. En hij kon je werkelijk dol maken met zijn geschreeuw om de tuinslang aan te zetten.








En Josefien? Zij gedroeg zich als een echte prinses. Als ze iets wilde dan deed haar broertje het woord. Ze waren onafscheidelijk. En toen op een dag vonden we Peter. Doodgereden lans de kant van de weg. En toen waren er nog maar twee poesjes over.









Helaas is ook Doopy op een dag spoorloos verdwenen. En Josefien? De eerste tijd was ze ontroostbaar maar al snel wist ze haar plekje bij de hond te vinden en toen we later Tijger kregen had ze weer een nieuw maatje maar zo hecht als ze met haar broertje was is het nooit meer geworden. Josefien is 16 jaar bij ons geweest en toen werd ze ziek. In maart 2010 hebben we haar in laten slapen. In al die jaren heeft ze nog nooit iemand gekrapt. Een lievere poes heb ik nooit gehad.


vrijdag 20 april 2012

Lily en Madisson


Op het blog van Chris las ik het ontroerende verhaal over de blinde Deense dog Lily.


Playful: Lily's lack of sight has heightened her other senses so she can often tell if Maddison is nearby without the pair touching
En na het stuk gelezen te hebben ging ik op zoek naar meer nieuws over deze twee bijzondere honden. Helaas was het minder goed nieuws wat ik tegenkwam. In juli 2011 zijn de honden naar een dierenasiel gebracht omdat de eigenaar niet langer voor ze kon zorgen. Er moest dus een nieuw tehuis worden gezocht voor beide honden want ze waren onafscheidelijk.
Eind oktober 2011 leek het er een happy end te komen voor de honden. Ze werden geadopteerd. Helaas ging het niet goed bij hun nieuwe baas. Door alle veranderingen was er grote stress ontstaan bij Lily, de blinde dog. Haar nieuwe omgeving maakte haar onzeker en dat  uitte ze door haar maatje Maddison aan te vallen. Het kwam zelfs zover dat ze niet meer bij elkaar konden zijn. De familie wilde wel Madisson houden maar Lily werd teruggebracht naar het asiel. Alhoewel er heel veel inspanning is geweest om de twee weer bij elkaar te brengen is dat niet gelukt.

Lily the Great Dane
Gelukkig is eind december 2011 iemand gevonden die Lily een fijn nieuw tehuis wil bieden. Ze zal geen dierenmaatje meer accepteren maar met een fijne nieuwe baas die veel  met haar wandelt ziet het er naar uit dat het toch eind goed al goed is. Inmiddels hebben beide honden zich helemaal aangepast aan de nieuwe situatie.

donderdag 12 april 2012

AF!!!!!


 AF!!!!! De verbouwing is klaar. Vandaag zijn de deuren voor de kastenwand geplaatst en is in de nieuwe slaapkamer het laminaat gelegd. Nu kan het inrichten beginnen. De badkamer is al in gebruik en nu is de inrichting van de kastenwand aan de beurt. De wasmachine en droger kunnen naar beneden en dan als laatste de slaapkamer. Maar we doen het rustig aan dus zal het nog een week of twee duren voor we echt beneden zullen slapen. Het bloemetje heb ik van Chris gekregen. Een medeblogster en quiltster die vandaag in de buurt was en gezellig langs kwam vanmiddag. Dus een dubbel leuke dag vandaag.....


ontmoeting

Door de mogelijkheden van internet kom je als quiltster met andere quilters in contact. Via een forum of een blog. Zo is het ook bij mij begonnen. Via een forum leerde ik andere quiltsters tegen. Ik gaf me op voor een quiltdag of weekeind en dan kom je ze in levende lijve tegen. Sommige ontmoetingen voelen gelijk goed. En bij andere ontmoetingen ontbreekt de klik.

In de loop van de jaren heb ik heel leuk kontakten gekregen. Zelfs vriendschappen zijn er ontstaan. Maar ik blijf het altijd een beetje eng vinden om in te gaan op een mailtje van iemand dat ze in de buurt zijn en langs willen komen. Zo kreeg ik dinsdag van  een blogster een mailtje dat ze "in mijn buurt" kwam en of ik het leuk vond als ze langs zou komen. Spannend.... Ik ken haar alleen van haar blog. Maar niet geschoten, altijd mis. Dus we hebben een afspraak gemaakt en vanmiddag rond half twee was ze er. Ik kreeg een mooie bos gele rozen en die staan nu te pronken op tafel.

Over wie heb ik het eigenlijk ? Over HAAR. en dat is Chris.
En alhoewel ik alleen voor mijzelf  spreek, het was heel erg gezellig.  Het leuke is dat we tot ontdekking zijn gekomen dat we allebei op dezelfde school hebben gezeten. En natuurlijk kwam ook onze gemeenschappelijke hobby ter sprake. Gisteren had ik bij Lohuis-Tijhuis een nieuw boek gekocht. Een geweldig  boek met geweldig mooie patronen.   Applicatiepatronen van echte wilde en weide bloemen. Zo levensecht gemaakt. En Chris was het met me eens. We hebben dus echt zitten genieten van dit mooie boek.



De middag was te snel voorbij.  Chris kreeg ook de primeur om de laatste resultaten van de verbouwing te kunnen zien die net vandaag zijn afgemaakt. De vloer in de nieuwe slaapkamer en de deuren voor de kastenwand.  Chris, leuk dat je er was en dat ik je nu in persoon heb leren kennen. Ik hoop dat je het net zo leuk hebt gevonden als ik. Zeker voor herhaling vatbaar.


dinsdag 3 april 2012

Mijn katten zijn verhuisd....



Dit is mijn kattenquilt. Met heel veel plezier heb ik er aan gewerkt. En  toen was hij af. En lag hij in de kast. Eienlijk jammer. Vorig jaar waren we met 9 quilsters in Denemarken en toen maakte Tandy (één van de deelneemsters) de opmerking dat ze hem zo mooi vond. En ik heb toen besloten om de kattenquilt (genaamd Kattekwaad) weg te geven voor Tandy haar goede doel.
Nu moet je weten dat Tandy heel erg druk is voor het goede doel. Ze organiseert jaarlijks "open Deur-dagen". Het hele jaar door is zij met een groep vrijwilligsters druk in het LAPJESHUIS . (KLIK) Ze maken er troostdekentjes, little quilts of love en andere quilts. Tijdens de "open-deur-dagen"wordt er van alles verkocht voor het goede doel. Mooie, exclusieve dingen . Ook worden er quilts verkocht en is er jaarlijks een verloting. Dus je ziet al zijn mijn katten verhuisd. Ik ben er niet bang voor dat ze niet weer een ander goed tehuis krijgen. Het afgelopen quiltweekeind is de quilt met Tandy mee teruggereisd naar Belgie. Ik hoop dat hij veel opbrengt voor het goede doel. Ach.... en ik heb altijd de foto's nog......