Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

dinsdag 31 juli 2012

Haarlem, .....dag 2

Na een heerlijk nacht slapen begon dag twee  op het balkon. Het was genieten van het uitzicht. Leuk om de rituelen te zien die horen bij het vertrekken van al die jachten. En daar zat ik dan. De (klein) kinderen lagen nog heerlijk te slapen en ik zat lekker te genieten van alle bedrijvigheid, het uitzicht en natuurlijk een lekker kopje koffie..

Na een super lekker ontbijt reden we rond elf uur richt Haarlem. Want dag twee  stond in ieder geval een rondvaart door de grachten van Haarlem op het programma. Want het was warm....heel erg warm. Maar eerst stopten wel bij de voormalige Koudenhorn kazerne. Daar heb je een mooi gezicht op het Spaarne. 





Daarna reden we verder richting Centrum en we hadden geluk. We vonden een parkeerplaats aan de gracht. Precies tegenover de vertrekplaats van de rondvaart. We moesten nog wel even wachten maar we konden heerlijk op een drijvend terras genieten van de bootjes die voorbij kwamen. Lekker kopje koffie erbij. Wat wil een mens nog meer. Ditt was ons uitzicht.










En toen kwam de boot en konden we genieten van de rondvaart..
En jullie kunnen een beetje meegenieten door onderstaand filmpje te bekijken. 
Na de rondvaart gingen we lopend richting centrum. Eerst al snuffelend door een paar leuke winkelstraatjes. Daarna heerlijk op een terrasje op de Grote Markt. Genieten van een lekker drankje en live muziek.
Oh wat kwamen er herinneringen boven. Alle keren dat ik als kind daar op koninginnedag mee moest doen aan de obade.... En daarna naar de kermis op de Gedempte Oude Gracht. Mijn eerste patatje ooit heb ik gekocht in de eerste snackbar die op de hoek van de markt was gekomen. Ik werd er gewoon emotioneel van.
En toen wilde kleindochter nog "even" een winkelstraatje doen en daar kwamen we een leuke (koele)  X-TWO kledingwinkel tegen waar we een leuk uurtje hebben doorgebracht want er was SALE en niet zo zuinig ook.







Kleindochter vond het leuk om voor oma en mama leuke dingen uit te zoeken. We kregen thee en koffie aangeboden en we gingen met een paar leuke aankopen weer richting hotel. Alweer de laatste avond. Pannekoeken eten op een terrasje. Er was ook een ongenode gast die vermoedelijk elke avond langs kwam om te kijken of er iets te halen viel. Zo brutaal dat hij zelfs op je tafel erbij kwam zitten...



E de laatste avond vroeger naar bed. Nog wel even genieten van de ondergaande zon en de boten die binnen kwamen.

De laatste dag alweer. Lekker luieren want we hoefden pas om 12 uur het hotel uit. DD en kleindochter nog voor een laatste keer even naar het strand en toen was het echt tijd om te vertrekken. We besloten de toeristische route terug te nemen. Met de pont het Noordzeekanaal over. Daarna via Hoorn Enkhuizen het IJselmeer over via de dijk. Lelystad, Dronten, Zwolle en tja toen waren we er alweer bijna.

Het waren drie heerlijke dagen. Genieten van veel tijd met elkaar.Het heerlijke weer en de vele herinneringen die er boven kwamen.
Leuk om de wereld waarin ik ben opgegroeid te kunnen laten zien aan DD en kleindochter. En we hebben afgesproken dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Lekker met z'n drietjes er even tussenuit.
En heel bijzonder vond ik het dat ik een kleindochter heb die het helemaal niet erg vind om haar oma in de rolstoel rond te rijden. 

zondag 29 juli 2012

Wat vliegt de tijd...


De drie dagen Haarlem zitten er al weer op. Woensdagmorgen om half negen werd ik door DD en kleindochter opgehaald. Na nog een snel kopje koffie vertrokken we. Op weg naar drie dagen met elkaar leuke dingen doen. Rond het middaguur kwamen we in Haarlem aan waar het echt begon. We begonnen met een lunch in de voormalige Drostefabriek.


Het uitzicht was adem benemend. We zaten heerlijk koel, aan het water met uitzicht op het huis waar ik vroeger heb gewoond.



 Leuk om ons huis ook eens vanaf de andere kant te kunnen zien. Vroeger kon dat niet. Toen was het nog een echt fabriek waar je niet mocht komen. Na een heerlijk lunch hebben we nog een hele tijd rond gereden om al vast een aantal plekjes te kunnen bezoeken waar ik nog meer heb gewoond of op school heb gezeten.
Al die leuke buurten waar ik heb gewoond en gespeeld. En als je dan voor je "oude" lyceum staat en er lijkt helemaal niets veranderd te zijn dan waan je je weer even 50 jaar terug in de tijd en komen de herinneringen weer boven die je daar hebt opgedaan.






Aan het eind van de middag kwamen we in het hotel aan. Wat lag dat schitterend aan de jachthaven en de boulevard. Bij de receptie kregen we te horen dat ze onze kamer hadden geupgrade van een drie persoons naar een family-suite... Nou daar hadden we dus helemaal geen bezwaar tegen. Want dat betekende een groter balkon. Een aparte slaapkamer. Heel ruime woonkamer en hoe ruimer hoe beter denk ik dan maar.  En het uitzicht vanaf het balkon was ook spectaculair. 





Na de koffer te hebben uitgepakt en even lekker op het balkon te hebben genoten van het mooi uitzicht gingen we lekker met elkaar de boulevard op om op een terrasje eten. De eerste avond had kleindochter gekozen voor chinees eten en dat was genieten met z'n drietjes....



En toen gingen we richting de pier want daar kun je heerlijk een eind de zee in wandelen. Gelukkig had ik mijn rolstoel mee dus kon ik ook genieten van de zee.  We zagen langzaam de zon ondergaan en DD en kleindochter zijn nog even naar het strand afgedaald om pootje te baden. Ondertussen kon ik heerlijk alle mooi beelden fotograferen. Het was echt een top belevenis.




Langzamerhand werd het frisser en zakte de zon steeds verder richting zee. Dus terug  naar onze heerlijke hotelkamer. En zittend op het balkon hebben we nog heerlijk kunnen genieten van een schitterende zonsondergang. 
We hebben de rest vazn de avond heerlijk spelletjes met elkaar gedaan en pas heel laat was het bedtijd..... Wat waren we moe van die lange eerste dag met zoveel mooie herinneringen en indrukken

wordt vervolgd....






zondag 15 juli 2012

Zomervakantie en nostalgische dagen

 Al zou je het niet zeggen als je zo naar naar het weer kijkt, maar de zomervakantie is voor deze regio begonnen. Zelf gaan we niet weg dit jaar. Zo na een jaar verbouwen en de vele dingen die nog moeten gebeuren zit dat er niet in. Eigelijk wel best zo. Moet er niet aan denken dat ik weer al die voorbereidingen moet treffen voor 3 weken weg. Huis aan kant, was gedraaid, koelkast leeg, eten voor de kat, de pony's etc. etc.  Nee, laat ons maar lekker thuis blijven. 
Niet dat IK niet weg ga.... Voor moederdag heb ik een heel leuk kado gekregen van mijn dochter. Drie dagen op stap met haar en kleindochter. Drie dagen naar Haarlem. De stad waar ik ben geboren en getogen. 




We gaan alle plekjes bij langs. 

Waar ik gewoond heb, de scholen die ik heb bezocht. Alle leuk hofjes, winkeltjes en andere mooie plekjes bij langs. Bloemendaal, Overveen, Zandvoort en IJmuiden. In IJmuiden logeren we in een hotel met uitzicht op zee. En wanneer dat staat te gebeuren? Over precies 10 dagen.

We beginnen bij de voormalige Droste fabriek waar vroeger van die heerlijke chocolade werd gemaakt. Dat complex is nu veranderd in woningen, winkeltjes en restaurantjes. Daar hebben weer een chocolade brunch. Weet niet wat ik me er bij voor moet stellen maar het klinkt heel erg lekker.


Vroeger woonden we vlak bij de Droste fabriek. Die lag aan de ene kant van het Spaarne (dat is e rivier die door Haarlijm stroomt) en ons huis lag aan de andere kant. Als ik 's morgens onze hond uit liet dan rook ik eerst de heerlijke geur van vers gebakken brood van de bakkerij die vlak bij ons huis stond en dan de heerlijke geur van chocolade die van de fabriek kwam. En als ik dan weer thuis was dan wilde ik maar één ding: een lekkere verse boterham met chocolade hagelslag.


Tja... terwijl ik schrijf beginnen de herinneringen alweer boven te komen. Dan denk ik weer aan Huis te Zaanen  waar vroeger de bibliotheek was en waar ik als kind middagen lang kon rondsnuffelen. Want lezen is altijd een passie geweest.
Of  aan al die andere leuke plekjes waar we zeker een bezoekje gaan brengen. 

Zoals Kraantje Lek waar we vroeger naar toe fietsten en waar le heerlijk pannenkoeken kon eten. Het is er nog steeds heb ik gezien.
Zoveel mooie, leuke maar ook minder leuke plekken.

Zoals het sanatorium waar ik heb gewerkt. Een hele leuke tijd heb ik daar gehad al was het voor de patienten natuurlijk niet zo'n leuke plek.

Er zijn zoveel plekjes waar ik wel weer eens langs wil dat ik vrees dat we aan drie dagen veel te weinig hebben. De Ruine van Brederode. De hoge duin en daalseweg, in Bloemendaal waar we 's winters altijd met de slee van af gleden. Met de auto kon je er dan niet komen. Zo stijl was de weg. Maar als het had gesneeuw dan was het alsof je met wintersport was.

Maar ook 's zomers was het er heerlijk wandelen. Met uitzicht op het Vogelmeer.


Of Velserend waar we konden zwemmen. Het was een natuurbad en ik herinner me nog de eerste keer dat we er waren. Ik was een jaar of drie. Mijn vader wandelde met mij door het water. Ik hield zijn hand goed vast want ik kon niet zwemmen. En ineens ging ik kopje onder en liet van schrik de hand van mijn vader los. Ik was in een diepe kuil gestapt. De kuil was heel diep. En het volgende wat er gebeurde was de hand van mijn vader die me bij mijn badpak greep en me weer boven water haalde.

's Zondags gingen we vaak wandelen in de waterleiding duinen. En na de wandeling kreen we dan een glaasje ranja bij  uitspanning De Oase.  Voor die tijd al heel bijzonder.

Zoveel herinneringen.....
Eén ding weet ik zeker. Ik zal echt mijn fototoestel niet moeten vergeten.



donderdag 12 juli 2012

ons manneke


Dat is de bijnaam van Verdi. "Ons manneke". Hij wordt alweer een dagje ouder. Over een maand alweer 11 jaar. Van de mooie slanke blonde lab is hij (mede door het ongeluk wat hij heeft gehad) veranderd in een wat stramme oudere baas.De verhuizing van het oude naar het nieuwe deel van het huis is voor hem geen onverdeeld succes geworden. 
Hij is erg bang voor de plavuizen. We weten eigenlijk niet goed hoe dat komt,( tijdens al onze vakanties hadden we altijd een huis met plavuizen)  al hebben we wel een vermoeden. Er moet iets zijn gebeurd waardoor hij heel erg bang is geworden om grote stukken te lopen.  We hebben hem de afgelopen weken goed geobserveerd. En het probleem zit in zijn achterpoten. En dan vooral de poot die tijdens het ongeluk zo zwaar gewond is geraakt.
Hij kan niet meer afzetten en glijdt weg als hij dat met die poot probeert. Zo zielig om te zien dat hij letterlijk staat te bibberen als hij moet lopen over de plavuizen. We denken zelf dat toen hij een keer alleen thuis is hij een flinke schuiver heeft gemaakt en zich heeft bezeert. En nu durft hij niet meer. Ja.... stapje voor stapje als wij bij hem in de buurt blijven en nog liever als wij zijn halsband vasthebben.
Tja en hoe los je dat op.... Het is zielig als hij de hele dag alleen maar op zijn kussen moet liggen tot dat wij hem begeleiden.\
Dus hebben we maar een noodoplossing bedacht. Het is geen mooie oplossing maar voor hem nu wel een goede oplossing. Er ligt vanaf zijn kussen een lopertje (mooi grijs dus wel passend in het geheel) naar de plek waar zijn etensbak staat. Dat lopertje loopt langss de tuindeur die momenteel bijna altijd open staat. Hij kan dus ook zo naar buiten lopen.
Via zijn kussen kan hij ook op het kleed stappen dat onder de salontafel ligt en via dat kleed komt hij bij "zijn" bank waarop hij graag ligt. Zo kan hij in ieder geval de helft van de ruimte gebruiken. 
Tja.... het is wat met die bejaarde beessies..... Maar ja, wat moet je anders? 

Maar er zijn ook leuke dingen te melden. Over drie weken komt zijn vriendinnetje Joop-ie weer logeren dan dan wordt het vast weer heel gezellig......


woensdag 11 juli 2012

Het leven van alle dag....

Tja, wat doe je als kat als het te nat is om in het gras te zitten. Dan zoek je een groot plekje waarvan je de hele tuin kunt overzien. Dit is een oude tuintafel die een stukje van ons huis staat. 's Winters worden daar de vogels op gevoerd. En 's zomers is het de uitkijkpost voor Tijger.

Tja het weer.... laten we het daar maar niet over hebben. Bar en boos. Af en toe een warme dag maar meer ook niet. Toch lever het mooie plaatjes op zoals deze zonsondergang.En er valt nog wel meer te beleven rondom the5oaks, Zoals afgelopen zaterdag toen er een echte mooie dag was. Ineens stoppen er heel veel auto's op de weg voor het huis en dan ineens zien we dit naar beneden komen.
Er er zijn nog meer leuke momenten om te delen. Zoals "onze" specht die ons zelfs midden in de "zomer" nog weet te vinden.
Of de eekhoorn die ons bijna dagelijks met een bezoekje vereert.... Kortom. Er valt genoeg te beleven rondom the5oaks.