Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 29 december 2012

Nog twee dagen

En dan is dit jaar alweer  voorbij. Tijd om nog één keer achterom te kijken en dan vol goede moed weer een nieuw jaar te begroeten.

Het afgelopen jaar was een druk jaar waarin veel, heel veel is gebeurd. Allereerst waren we op 31 december van het vorig jaar nog druk bezig met de verbouwing. En die verbouwing zou nog een paar maanden doorgaan voordat het nieuwe gedeelte klaar zou zijn.
Door de verbouwing schoot vakantie er ook dit jaar bij in. Maar..... we waren eigenlijk ook te moe om maar aan vakantie te denken.
Dus toen in mei we eindelijk alles in het nieuwe gedeelte klaar hadden was er maar één wens: een lekkere rustige zomer hebben en in het najaar verder gaan met de buitenboel.

Helaas is het anders gelopen. Harry werd in september ziek, heel erg ziek. Dus alle plannen die we voor de laatste maanden van het jaar hadden werden in de ijskast gezet en zullen daar voorlopig moeten blijven.
Het belangrijkste is nu de gezondheid en de rest komt wel.

Ondanks deze grote tegenslag houden we de moed erin. We kunnen samen het nieuwe jaar in en dat is het belangrijkste. En  samen nemen  we één dag tegelijk. Na zo'n heftige periode besef je pas weer hoe belangrijk gezondheid is en hoe kwetsbaar we als mensen zijn. Dat is een van de lessen die we zeker weer hebben geleerd het afgelopen jaar. Je neemt het leven zo automatisch dat je pas beseft hoe bijzonder veel dingen zijn als je ze moet missen.

Allemaal een gezond en tevreden 2013 gewenst. En geniet het leven elke dag weer opnieuw.


En bovenal Vrede met je zelf en de mensen om je heen. 
Want VREDE hebben we zelf in onze handen. 

Ik wens je een ster aan de hemel
een lied dat klinkt door de nacht
en ergens iemand op aarde
die naar je uitkijkt en steeds op je wacht.

Ik wens je een hand op je schouders 
als je soms huilt van verdriet,
ook de steun van troostende woorden 
van iemand die zijn hulp aanbiedt.

Voor jezelf en de mensen om je heen,
wens ik je geluk,  elke dag van het jaar.
Het leven wordt pas mooi
als  je er bent voor elkaar.


dinsdag 25 december 2012

Kerst

Als je zo naar de foto op mijn blog kijkt dan is dat een droom.... Stel je voor om kerst zo te mogen vieren. Helaas komt dat maar zelden voor. Ook deze kerst is een druilerige, grijze kerst.
Daarom moeten we het in huis maar gezellig maken. Door de situatie thuis had ik er niet veel zin in maar ik heb me vermand (of -vrouwd?) en alhoewel er geen kerstboom staat is het toch gezellig geworden.Eigenlijk is wel een proces geweest. Het begon 13 december toen de bloemschikavond van onze buurtschap was. Elk jaar maken we dan met elkaar een mooi bloemstuk. Ook dit jaar had ik me daar voor opgegeven. Dus zin of geen zin ik moest wel.


En het is best een mooi stuk geworden (mmm al zeg ik zelf).


Toen begonnen de kerstkaarten binnen te druppelen en tja...... toch maar kaarten versturen.Gisteren zag ik buiten nog de overblijfselen liggen van het bloemschikken en daar heb ik nog maar een groot boeket van gemaakt. Alles uit eigen tuin.


En daar bleef het zo'n beetje bij. Tot een paar dagen geleden. Boven vonden we toch binnen handbereik wat kerstspullen en we besloten ze toch maar naar beneden te halen en gisteren gingen we helemaal los.
 Zelfs boven de keuken is een mooie kerstslinger met lichtjes opgehangen.
En ineens was de kerstsfeer er weer...

En ook buiten is het een leuk gezicht. Zo donker en dan al die lichtjes.
 Maar kerst is voor mij natuurlijk meer als lichtjes. Het betekent de geboorte van Jezus. Het licht dat in de wereld kwam. En in wat voor duisternis we ons soms ook voelen. Als we het licht van boven verwachten zal het nooit echt donker zijn.
Ik wil iedereen heel fijne gezegende feestdagen wensen en hoop voor jullie allemaal een voorspoedig en gezond 2013dinsdag 11 december 2012

Vandaag alweer 20 jaar.....


Het is vandaag alweer 20 jaar geleden... Wat is 20 jaar geleden zul je je af vragen? Het is 20 jaar geleden dat ik  trouwde met Henk en we verder gingen met onze 4 kinderen. Het was een groot feest. De hele school was uitgenodigd. (Henk was directeur van de basisschool hier in het dorp). Bij  het uitgaan van de kerk stonden ze buiten de kerk en ook tijdens de kinderreceptie die volgde was het feest. 's Avonds hadden we een heerlijk feest voor vrienden en familie met een heerlijk warm en koud buffet. Toen kregen we ook van de kinderen onze huwelijksreis aangebonden. Of we de volgende middag ons om 3 uur in Rotterdam konden melden om met de bood naar Schotland te vertrekken voor 5 dagen.

Bij thuiskomst was het hele huis al in kerstsfeer. Wat was het een heerlijke kerst dat jaar.
Allemaal herinneringen komen dan boven. Ik zie nog de mooie kerstboom, alle bloemen. Helaas heeft dat geluk maar 10 maanden geduurd want precies 10 maanden later overleed Henk. 10 dagen voor zijn verjaardag. Ik weet het, het is al weer een hele tijd geleden en ik heb in die jaren mijn leven weer aardig op de rit gebracht. En alweer veel jaren ben ik gelukkig met Harry. Maar toch.......  de herinneringen zijn er nog steeds. 

zondag 9 december 2012

Creatief voor kerst.....

Als je graag zelf leuke dingetjes voor kerst maakt  en je hebt een voorraadje scraps dan moet je even naar deze filmpjes kijken...
En deze is ook leuk....
Succes....

donderdag 6 december 2012

wat volgt?


Nu gebeurt waar ik bang voor was.Vanmorgen las ik tot mijn verbijstering het volgende in de krant:


'Kabinet wil af van IKON en RKK'

Het kabinet trekt de zendmachtiging in van de religieuze omroepen IKON, ZvK en RKK. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Het besluit zou deze week meegedeeld zijn aan de besturen van de omroepen.

Volgens de kleinere omroepen zonder leden zou het kabinet van mening zijn dat religie achter de voordeur thuishoort.


Helaas, het zat er aan te komen. Wil je één bepaalde religie verbieden dan zul je alle andere religie's ook moeten aanpakken. Dus geen burka, ook geen kruisje, geen moskee, ook geen kerk, geen moslimomroep dan ook geen RKK, IKON etc. 
Vrijheid van godsdienst wordt te grabbel gegooid en alles onder het mom van "religie hoort achter de voordeur".
 Er is al zo veel rommel op TV en die programma's horen niet achter de voordeur? De programma's met nog enige normen en waarden worden geschrapt.
En wat is de volgende stap?
Kerken mogen niet meer als zodanig herkenbaar zijn; Christelijk onderwijs wordt afgeschaft (want ook dat hoort achter de voordeur)? Verbod op het dragen van een keppeltje in het openbaar? Afschaffen van Christelijke feestdagen? Niet meer voor je geloof mogen uitkomen in het openbaar? Afschaffen Religieuze hulporganisaties zoals het  Leger des Heils?

Bedankt kabinet. Minister-president voor alle Nederlanders? Laat me niet lachen.......

Het heeft wel één voordeel zulke maatregelen. Je gaat stilstaan bij het belang om in vrijheid je godsdienst te mogen beoefenen. En met vrijheid bedoel ik dan totale vrijheid. En niet alleen achter de voordeur.
Het kabinet noemt dat "radicalisering"..... Ik noem het bewustwording van het niet meer vanzelfsprekend zijn van godsdienstvrijheid.