Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

dinsdag 25 december 2012

Kerst

Als je zo naar de foto op mijn blog kijkt dan is dat een droom.... Stel je voor om kerst zo te mogen vieren. Helaas komt dat maar zelden voor. Ook deze kerst is een druilerige, grijze kerst.
Daarom moeten we het in huis maar gezellig maken. Door de situatie thuis had ik er niet veel zin in maar ik heb me vermand (of -vrouwd?) en alhoewel er geen kerstboom staat is het toch gezellig geworden.



Eigenlijk is wel een proces geweest. Het begon 13 december toen de bloemschikavond van onze buurtschap was. Elk jaar maken we dan met elkaar een mooi bloemstuk. Ook dit jaar had ik me daar voor opgegeven. Dus zin of geen zin ik moest wel.


En het is best een mooi stuk geworden (mmm al zeg ik zelf).


Toen begonnen de kerstkaarten binnen te druppelen en tja...... toch maar kaarten versturen.



Gisteren zag ik buiten nog de overblijfselen liggen van het bloemschikken en daar heb ik nog maar een groot boeket van gemaakt. Alles uit eigen tuin.


En daar bleef het zo'n beetje bij. Tot een paar dagen geleden. Boven vonden we toch binnen handbereik wat kerstspullen en we besloten ze toch maar naar beneden te halen en gisteren gingen we helemaal los.
 Zelfs boven de keuken is een mooie kerstslinger met lichtjes opgehangen.
En ineens was de kerstsfeer er weer...

En ook buiten is het een leuk gezicht. Zo donker en dan al die lichtjes.
 Maar kerst is voor mij natuurlijk meer als lichtjes. Het betekent de geboorte van Jezus. Het licht dat in de wereld kwam. En in wat voor duisternis we ons soms ook voelen. Als we het licht van boven verwachten zal het nooit echt donker zijn.
Ik wil iedereen heel fijne gezegende feestdagen wensen en hoop voor jullie allemaal een voorspoedig en gezond 2013