Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

woensdag 27 februari 2013

Alleen voor weekeind deelneemsters


Zoals in dit bericht van 9 september  is te lezen komt tijdens het quiltweekeind Supergoof ons haar schitterende quilts laten zien. Nu heb ik al een paar keer de vraag gekregen of ook niet-weekeind deelneemsters bij de trunckshow aanwezig kunnen zijn. Helaas, maar dat is niet mogelijk.
We komen met 35 dames voor de 5e keer een lang weekeind bij elkaar. Ook vorige jaren kwam de vraag of het mogelijk was "een dagje langs te komen". Het niet prettig als tijdens zo'n weekeind anderen even de sfeer komen "proeven".
Dus dat geldt ook voor de trunckshow van Supergoof.  Die is alleen voor deelneemsters.
maandag 11 februari 2013

echte vriendschap

Wanneer is iemand een echte vriend of vriendin. Dat vraag ik me soms af.
Ik heb "vrienden" (gehad) waar het heel gezellig mee was. Samen op vakantie, leuke dingen doen. Maar toen er iets gebeurde waardoor ik daar even heel weinig behoefte aan had was de vriendschap snel voorbij.

Ik heb "vrienden" (gehad) die, toen zij in de problemen zaten altijd bij mij terecht konden en ik was er voor hun. Knokte voor hun. Zegde alles af om er te kunnen zijn voor hun. Zette mijn huis en mijn hart open voor hun. Toen ik zelf in een situatie kwam waarin ik echt hulp kon gebruiken kreeg ik een telefoontje, briefje, mailtje met: sterkte...!  En verder hoorde ik niets meer.

Ik heb "vrienden" (gehad) die bij mij altijd welkom waren. Meerdere keren per jaar logeren? Geen punt..... Maar in de periode tussen de logeerpartijtjes in hadden we eigenlijk nauwelijks kontakt.
Zelfs als ze wisten dat ik nu degene was die wel een beetje aandacht nodig had kwam er weer de reactie van: sterkte en verder niets.

Ik heb het nu eigenlijk wel een beetje gehad met "vrienden". Met het altijd maar klaar staan voor "vrienden", met het mezelf volledig wegcijferen voor "vrienden".

Ik heb gemerkt dat zolang je je maar gedraagt volgens hun code je in hun kringetje wordt opgenomen. Maar als je dat niet meer kunt (opbrengen) dan sta je al heel snel aan de kant. Tel je niet meer mee....

Pffff wat een opluchting eigenlijk dat ik nu mijn leven gewoon kan leven zoals ik het wil, volgende de code van MIJZELF. Me alleen nog maar druk hoef te maken voor mijzelf. En zolang ik niet die mensen tegenkom die er ook willen zijn als het even niet mee zit, blijf ik liever verstoken van "vrienden"!

Hieronder een spreuk die me wel aanspreekt. En dan vooral die laatste zin: je vandaag accepteert zoals je bent. Dus zowel je vrolijke dagen als  je verdrietige dagen. De dagen dat je ergens mee zit of nergens zin  in hebt.

zondag 10 februari 2013

veel gebeurd

Tot mijn schrik al bijna twee weken geleden voor het laatst iets van mij laten horen. Het waren drukke weken. Veel gebeurd. Leuke en minder leuke dingen. Om met het leuke te beginnen. Kleindochter is 5e geworden op de Overijsselse kampioenschappen springen. En ze mocht na het doen van auditie meedoen met the voice op scholengemeenschap Het Noordik.  Een dag daarna brak kleinzoon zijn enkel tijdens het basketballen. En die heeft nu dus dikke pech want hij zit met zijn been omhoog.
En dan de sneeuw. Heerlijk en wat was het weer schitterend. Dus het fototoestel heeft weer overuren gedraaid.


En natuurlijk werden we ook weer veel bezocht door alle vogels . De staartmeestjes en natuurlijk ok de vele koolmezen.


En onze "huiseekhoorn". Hij wordt steeds nieuwsgieriger.\

\Het ene moment zit hij op de nok van de schuur naar binnen te gluren. En het volgende moment zien we hem in de eikenboom zitten. Elke morgen kijken we naar hem uit en meestal laat hij zich wel zien.

En toen naderde het weekeind. Kleinzoon was vrijdagmiddag en zaterdag bij ons. En vrijdagmiddag kwam zoonlief met zijn vriendin logeren. We hadden dus zaterdag het huis helemaal vol want ook dochter, schoonzoon en mijn zus kwamen en met elkaar hebben we heerlijk gegeten aan de nieuwe tafel. Die is dus nu ingewijd.
 En nu geniet ik van een heerlijk rustige zondag. En vanmorgen werden we weer verrast met een schitterend witte wereld.

fijne dag iedereen