Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 11 mei 2013

vooruit zien

Op dit moment is het moeilijk om vooruit te zien.  We leven zo'n beetje bij de dag. Maar toch stilletjes aan proberen we er wel mee bezig te gaan: het leven "na Verdi". Moeilijk maar het zal toch één dezer dagen een feit zijn.
De vakantie hadden we dit jaar al geschrapt omdat we niet weten hoe het allemaal zal lopen. Maar toch....... We willen graag weer richting het noorden en dan vooral naar Zweden of Noorwegen. En , hoe hard het ook klinkt, dat kan als je geen hond hebt. Dus we zijn ons een beetje gaan oriënteren  En dan al vast voor volgend jaar. Het is alweer vier jaar geleden dat we voor het laatst zijn weggeweest.
Dus op zoek naar oude kaarten en mogelijk fotoboeken. Helaas hebben we geen fotoboeken gevonden maar wel een reisverslag dat de vader van DH ooit in 1968 heeft gemaakt van de reis naar Noorwegen met het gezin. En de vader van DH had geen fototoestel maar wel verf en penselen. En hij heeft  mooie tekeningen gemaakt waarmee hij het reisverslag heeft geïllustreerd.
Ik wil er een paar laten zien, Zo bijzonder!








En daardoor geïnspireerd dus nog fanatieker op zoek naar "het"" vakantiehuis in Noorwegen. Rustig gelegen met uitzicht over de fjord.



En dit wordt hem dan........ rustiger kun je je haast niet voorstellen. Met een schitterend uitzicht.
Dus we hebben een heel jaar om er met heel veel plezier  naar toe te leven......


donderdag 9 mei 2013

Net.....

Als je denkt aan bollenvelden dan denk je aan de streek rond Hillegom. Maar..... DH verrastte me net met me hier mee naar toe te nemen.


We zouden even een stukje rondrijden. Te lang weg kan niet ivm Verdi maar even er uit. En toen bracht hij me naar de bollenvelden. Op nog geen 500 meter van ons huis...... Even genieten van de schitterende kleuren.