Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 27 juli 2013

Vakantie

Dit jaar geen vakantie. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor. De laatste keer zijn we in 2010 op vakantie geweest. Daarna volgde de voorbereiding voor en de verbouwing zelf en daarna? Daarna werd Harry erg ziek en ook bij  mij tikte alles wel heel erg aan. Maar sinds ik dus de vitamine D3 boost heb gehad voel ik me een heel stuk beter. Ik krijg weer zin in dingen al moet ik nog wel een beetje voorzichtig met de herwonnen energie omgaan maar we zitten weer in een stijgende lijn. En dat voelt zo goed.
Ik heb me, om maar voorzichtig te beginnen, weer opgegeven voor 4 dagen quilten in de stilte van het klooster. En de afgelopen week hebben we de knoop doorgehakt en besloten om volgend jaar weer eens echt op vakantie te gaan en wel naar....... NOORWEGEN. Daar is Harry al een aantal keren geweest en ik nog nooit. Maar omdat we een hond hadden kwam het er niet van. Dus nu kan dat weer.
En vanmorgen def. voor een plek en een vakantiehuis gekozen.
We gaan naar Fjaerland. Ten noordoosten van Bergen. Een hele trip. Maar een schitterende omgeving dus de lange reis dubbel en dwars waard.

 De fjearlandfjord staat bekend om zijn schitterende zeegroene water dat wordt veroorzaakt door het gletsjerwater van de Boyabreen. En aan die schtterende fjord hebben we dit huisje gevonden.
 Heel sober van binnen maar van alle gemakken voorzien en met een schitterend uitzicht. Als je daar geen voorpret van kunt hebben dan weet ik het niet meer. En nu gaan we kiezen hoe we daar komen. De hele weg met de auto en dan bij Hirtshals oversteken met de Ferry naar Kristiansand, die overtocht duurt maar 3,5 uur.Nadeel, je komt bekaf in Noorwegen aan. Of met de ferry van Putgarden naar Oslo. Dan zit je 20 uur op de boot en kunt lekker uitrusten , want je slaapt een nacht op de boot , voor je de laatste 600 km gaan rijden. Dan ergens halverwege nog een keer een nachtje en de volgende dag het laatste stuk. Dan kom je redelijk uitgerust aan en heb je al drie vakantiedagen kunnen genieten. Mmmmm waarschijnlijk wordt het toch de laatste optie..... Ik heb zoveel voorpret al. Heerlijk om daar naar uit te kunnen kijken.

donderdag 18 juli 2013

ochtend concert
et is kwart voor vijf, langzaam wordt het een beetje licht. De vogels zijn al klaar wakker en dat laten ze horen ook. Zo mooi. Er is verder niets te horen. Alleen de vogels die de nieuwe dag begroeten.


Het was dus vroeg vanmorgen. half vijf...... toch was het heerlijk... buiten was het nog lekker fris dus alle deuren en ramen open gezet om de warmte er uit te laten. Kopje thee gezet en genoten van het concert van de vogels........ Krantje gelezen en nu snel wat boodschappen doen voordat het echt warm wordt..... En de rest van de dag? Onder de parasol wat lezen, af en toe wat spelen meet lapjes en verder de boel de boel laten. Dat moet ook wel want lopen met deze warmte zit er niet in......

Fijne dag allemaal...

maandag 8 juli 2013

kampioenDit  is kleindochter Nanne met haar Faramir. In maart heeft Nanne tijdens het paardrijden een ongeluk gehad waarbij ze een heel akelige breuk in haar sleutelbeen opliep. Operatie was noodzakelijk en er is een plaatje ingezet.Toch gaf ze de moed niet op en begin juni is ze weer voorzichtig gaan trainen. Afgelopen weekeind waren de kringkampioenschappen en Nanne is kringkampioen geworden. Dat betekent dat ze in september mag meedoen aan het Overijssels kampioenschap.Hier de trotse kampioen met haar nieuwe paardendeken. En de beker. 

En ik? Ik ben een hele trotse oma die dubbel trots is omdat ze na het ongeluk weer helemaal terug is gekomen.
Ach, en alhoewel ik er niet bij kon zijn heb ik me ook best vermaakt het afgelopen weekeind. Lekker buiten onder de parasol met een spannend boek en een heerlijk broodje zomerkoninkjes.vrijdag 5 juli 2013

Knopen doorhakken......

Tja, welke, zul je je afvragen.
Allereerst heb ik besloten de komende tijd meer aan mijzelf te denken. Klinkt misschien egoïstisch maar zo voelt het niet. Mijzelf niet meer geweld aan doen door altijd maar voor iedereen klaar te staan. Niet dat ik daar mee stop maar wel dat ik me eerst ga afvragen of ik het wel aankan zonder dat dat ten koste gaat van wat belangrijk en goed is voor mij.

Verder heb ik een lijstje gemaakt van dingen die ik echt MOET doen en ik ga, ondanks mijn vermoeidheid proberen die één voor één af te werken. Zal weer een stukje rust in de bovenkamer opleveren.

Ook kreeg ik een mail dat er in september weer een midweek "quilten in het klooster" wordt georganiseerd. Ik heb daar vorig jaar ook een paar logjes over geschreven. En ik heb besloten me weer op te geven. Misschien goed na het hectische afgelopen jaar om weer een paar dagen de stilte op te zoeken.

Even goed zijn voor mezelf.

Dus, al is het geen 1 januari... ik heb wel een paar goede voornemens......

Tot slot twee foto's. De eerste van de allereerste quilt die ik ooit maakte. en de laatste van ons Manneke en Jordy.... een foto uit betere tijden. En dat is wat ik me voor ogen wil houden. Met plezier terug kijken op mooie herinneringen en proberen er nog een heleboel bij te maken.

Fijn weekeind allemaal.