Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 8 juli 2013

kampioen



Dit  is kleindochter Nanne met haar Faramir. In maart heeft Nanne tijdens het paardrijden een ongeluk gehad waarbij ze een heel akelige breuk in haar sleutelbeen opliep. Operatie was noodzakelijk en er is een plaatje ingezet.



Toch gaf ze de moed niet op en begin juni is ze weer voorzichtig gaan trainen. 



Afgelopen weekeind waren de kringkampioenschappen en Nanne is kringkampioen geworden. Dat betekent dat ze in september mag meedoen aan het Overijssels kampioenschap.



Hier de trotse kampioen met haar nieuwe paardendeken. En de beker. 

En ik? Ik ben een hele trotse oma die dubbel trots is omdat ze na het ongeluk weer helemaal terug is gekomen.




Ach, en alhoewel ik er niet bij kon zijn heb ik me ook best vermaakt het afgelopen weekeind. Lekker buiten onder de parasol met een spannend boek en een heerlijk broodje zomerkoninkjes.



vrijdag 5 juli 2013

Knopen doorhakken......

Tja, welke, zul je je afvragen.
Allereerst heb ik besloten de komende tijd meer aan mijzelf te denken. Klinkt misschien egoïstisch maar zo voelt het niet. Mijzelf niet meer geweld aan doen door altijd maar voor iedereen klaar te staan. Niet dat ik daar mee stop maar wel dat ik me eerst ga afvragen of ik het wel aankan zonder dat dat ten koste gaat van wat belangrijk en goed is voor mij.

Verder heb ik een lijstje gemaakt van dingen die ik echt MOET doen en ik ga, ondanks mijn vermoeidheid proberen die één voor één af te werken. Zal weer een stukje rust in de bovenkamer opleveren.

Ook kreeg ik een mail dat er in september weer een midweek "quilten in het klooster" wordt georganiseerd. Ik heb daar vorig jaar ook een paar logjes over geschreven. En ik heb besloten me weer op te geven. Misschien goed na het hectische afgelopen jaar om weer een paar dagen de stilte op te zoeken.

Even goed zijn voor mezelf.

Dus, al is het geen 1 januari... ik heb wel een paar goede voornemens......

Tot slot twee foto's. De eerste van de allereerste quilt die ik ooit maakte. en de laatste van ons Manneke en Jordy.... een foto uit betere tijden. En dat is wat ik me voor ogen wil houden. Met plezier terug kijken op mooie herinneringen en proberen er nog een heleboel bij te maken.

Fijn weekeind allemaal.