Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 15 mei 2014

ze zijn al uitgevlogen

Al een paar weken zien we pa en ma pimpelmees in en uitvliegen met allerlei heerlijke rupsjes in hun bek. We begonnen ons af te vragen wanneer de jonge pimpeltjes zouden uitvliegen en dus heb ik het fototoestel maar tevoorschijn gehaald. En pa en ma hebben het heel erg druk. De een is nog niet weg of de ander vliegt alweer het nestkastje in. En dan, als pa en ma even allebei weg zijn zie ik ze. De jonge vogeltjes.
Ze zijn druk bezig met een wedstrijdje wie het eerst een keer door dat gaatje naar buiten mag kijken.En dan, ineens, is het de dag erna stil in en rond de nestkast. Nog even kom één van de ouders een kijkje nemen en als ze zich daarna niet meer laten zien gaan we even controleren of ze inderdaad allemaal zijn uitgevlogen. En ja hoor, de nestkast is leeg.


En ook de nestkast van de musjes is inmiddels leeg en er worden alweer druk strootjes aangevlogen om het nest te renoveren zodat het opnieuw gebruikt kan worden.
En de roodstaartjes zijn ook uitgevlogen, net als de spreeuwen. Het is 12 mei, ze zijn wel erg vroeg dit jaar.


4 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Oh Yvon, wat mooi!!! De natuur is zo prachtig!!!

Liefs, Ineke

Floor zei

Heerlijk al dat jonge grut! Arme ouders hebben het zo druk, maar gelukkig daarna weer een tijdje rust, kunnen de kleintjes zelf hun eten zoeken.
Heb er hier ook van genoten.

Conny's-blog zei

Ach wat leuk om dat helemaal te kunnen volgen zo dicht bij je huis. Geweldig die foto,s...............liefs.Conny

Chris zei

Wat heerlijk genieten is dat, al die vogeltjes en het jonge broedsel om je heen. Daar kan je naar blijven kijken. Die roodstaartjes vind ik leuk! Die heb ik nog nooit gezien! Fijne zondag Yvon, lekker genieten van het mooie weer.