Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

woensdag 25 maart 2015

Quiltweekeind Ermelo

Alweer de 7e keer dat we met een hele groep quiltsters op weekeind zijn geweest. De eerste keer was in 2008. We zijn toen twee keer achter elkaar in Lunteren geweest. En vanaf 2011 in Ermelo in Hotel Dennenheul.

Omdat het dit jaar voor de 5e keer in Dennenheul was kregen we een extra feestelijk dessert. Sorbet Siberrienne. Natuurlijk gemaakt door "onze" kok Jeroen.
Het eten was weer heerlijk. Zo fijn om een paar dagen nergens voor te hoeven zorgen.

We werden weer verwend met kleine attenties en patroontjes.

En er werd flink door gewerkt.
Op zaterdagavond was er de gebruikelijke show and tell. Heel veel mooie quilts kwamen voorbij. 
 Maar het slotstuk maakte wel heel veel indruk. Hij is van Christina Fokkema .
Op boeiende wijze vertelde zij hoe deze quilt tot stand is gekomen. Over de 9 maanden die het duurde om de quilt te maken. Maar ook over de even lange periode die daar aan vooraf ging. Research, uit proberen van bepaalde technieken. 


Het hele verhaal kun je op haar blog lezen.
Het is een schitterende quilt geworden waar ze dan ook terecht de eerste prijs mee heeft gewonnen. De naam van de quilt is: onvoltooid verleden tijd. Het is een herdenken van het leven van Anne Frank tijdens de 2e wereldoorlog. Bedankt Christina dat je ons het verhaal hebt verteld en dat we de quilt in het echt hebben mogen zien.

Tja... en elk jaar krijg ik allerlei leuke cadeautjes voor het organiseren. En ook dit jaar groeide de stapel. Soms wist ik niet eens van wie allemaal. Het gebeurde dat als ik even was weg gelopen van mijn plek er bij terugkomst weer een nieuw pakje lag. 


En natuurlijk kun je nog zo'n mooie weekeind organiseren met een geweldige locatie en heerlijk eten, maar het wordt pas een fijn weekeind door de inbreng van de deelneemsters. En die was ook dit jaar weer geweldig. Een super sfeer, gezellig, vol humor maar ook met momenten van even serieus een gesprek voeren. Allemaal heel erg bedankt en tot volgend jaar. 

1 opmerking:

Wilma zei

Het was voor mij en Anneke de derde keer en we hebben weer genoten.
"Hard " gewerkt en onze lachspieren ook. !!!
We zijn weer klaar voor het volgend jaar en van ons beide .... donderdagavond aanwezig .... super idee.
Yvon bedankt en fijn dat je erbij was!!