Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

De dieren van the5oaks

Guusje was de eerste hond die zijn intrede deed in the5oaks. Omdat hij alleen was wilden we er eigenlijk een tweede hond bij. Maar die hond moest wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Waarom? Omdat Guusje een hond was met "gebruiksaanwijzingen". Hij had het nl. niet zo op andere honden. Waarom dan nog een hond erbij? Wel om te voorkomen dat de aversie van Guus tegen andere honden nog groter zou worden. En door allerlei asiels af te gaan kwamen we uit bij...

Rockey. Een 9 jaar oude teef, heel sociaal en toch een tikkeltje dominant. Zij liet zich door Guus de kaas niet van het brood eten en zij wist haar plekje te bemachtigen zonder dat het op vechten uitdraaide. Het was een schat van een hond. Gek met katten en ze heeft in haar eentje zelfs een nest van vijf kittens opgevoed.

Twee van de kittens zijn bij ons gebleven. Josefien en Doopie. Zus en broer. Onafscheidelijk en toen Doopie een paar jaar later plotseling verdween was Josefien ontroostbaar.

Inmiddels was Rockey overleden op 13 jarige leeftijd. In die tijd hadden we ook een derde hond gekregen. 's Nacht achtergelaten, vastbonden aan een container bij - 6 graden vorst.
In het begin was dat erg wennen maar uiteindelijk konden de honden elkaar verdragen. Vriendschap is het nooit eworden tussen Guus en Doerak maar wel tussen Rockey en Doerak.

In die tijd vonden we een jong wild kitten die we hebben kunnen wennen aan het wonen in een huis. Helaas is ook Willem, net als Doopie op een dag spoorloos verdwenen. De derde kat al die we op die manier kwijt zijn geraakt.
 We hadden toen alleen nog Josefien, Doerak en Guus. In 2004 is ook Guus overleden. En toen waren Doerak en Josefien er nog alleen. Maar toen deed Tijger zijn intrede.
Helaas is in 2006 Doerak ook op hoge leeftijd overleden. Tijger en Josefien waren alleen overgebleven maar niet voor lang. Want onze blonde Belg kwam in december 2006 het gezin versterken.

En al heel snel waren hij en Josefien de beste maatjes. Tijger moest in het begin niets van die Belg weten maar toen ook Josefien in 2009 overleed kwam er langzamerhand een betere band tussen de twee overgebleven huisdieren en nu zijn ze echt helemaal aan elkaar verknocht... Maar dat zijn niet de enige dieren. Er is natuurlijk ook Jordi. Jordi kwam als mishandeld veulen bij ons. De vorige eigenaar verwaarloosde hem en stuurde zijn sint bernhard op Jordy af. Leuk om te zien hoe zo'n grote valse hond zo'n klein veulen treitert.... We hebben hem zelf opgehaald en omdat de dierenbescherming zou worden ingeschakeld was de eigenaar zo kwaad dat hij het veulen letterlijk in de trailer gooide. Gelukkig heeft Jordy er geen letsel aan over gehouden al hebben we wel veel moeten doen om hem het vertrouwen in de mensen terug te geven. En het is zo'n schat van een pony geworden.

Na een jaar kwam Bertje Jordy gezelschap houden en dat is een goede zet geweest...... Onafscheidelijk zijn ze inmiddels.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Yvon

Je bent in al die jaren niets veranderd, nog steeds neem jij het op voor verschoppelingen.
Geweldig hoor, daar uit blijkt wat een goed mens je bent.
Groet
Hanny

Jedewi zei

Ik kom regelmatig eens piepen en kijk vooral uit naar fotootjes van Verdi. Het is heerlijk om te zien hoe goed hij het heeft! Het blijft altijd genieten om je stukjes te lezen.
Groetjes,
Jeanine

Rita M zei

Wat een leuke bende heb je daar samen :)