Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

De geschiedenis van The5oaks

The5oaks is gebouwd in 1906. Destijds zijn er een aantal jonge eiken aangeplant die nu, meer dan 100 jaar later zijn uitgegroeid tot imposante bomen.
Het huis is destijds gebouwd voor de aanneemsom van 6000 gulden. Voor die tijd een heel bedrag. We hebben de eerste tekeningen van het huis en ook het geschreven bestek. Daarin staat in keurig, met een kroontjespen geschreven, handschrift wat er allemaal valt onder de berekende bouwprijs.
Het huis bestond uit een voorhuis met een mooie kamer met daarin twee beddesteden en een opkamer. Al het andere werk werd in het achterhuis gedaan waar ook de stal was. Ik zal de tekeningen een keer opzoeken en hier neerzetten. Leuk om te zien hoe aannemers in die tijd een tekening maakte en een bestek samenstelde.


In de 60-er jaren deed de "modernisering" haar intrede. Alles wat "oud" was werd gesloopt. Er moest gemoderniseerd worden. Heel veel mooie oude details zijn daardoor verloren gegaan.
En wat er voor in de plaats kwam verdiende niet bepaald een schoonheidsprijs.
Zo zag het huis eruit toen we het in 1993 kochten. Een groot kaal grasveld met een "verbouwde"boerderij erop. Gelukkig stonden de 5 eiken nog op hun plek.
In de loop van de jaren is er veel aangeplant en nu staat het huis er heel anders bij.


En dan gaan we weer verbouwen. en hoe dat wordt????? Zo ongeveer....