Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 17 maart 2011

Underground railroad quilt

Al een hele tijd lag de top van de underground railroad quilt te wachten om af te worden gemaakt. Omdat met de hand quilten niet echt zal gaan lukken (slechte handjes) heb ik besloten hem aan Anne mee te geven.  Op haar site heb ik een patroon uitgezocht wat mij aansprak en begin deze week kreeg ik de quilt terug. Ik heb de bies er om gezet en het label er op genaaid en nu is mijn underground eindelijk af.
Underground
Anne heeft weer super mooi quiltwerk geleverd. Ik ben zo blij dat hij nu eindelijk af is.
Undergrund
Eigenlijk ben ik geen "sampler" type maar het verhaal bij deze quilt heeft mij vanaf het begin aangesproken. Elk blok heeft een betekenis en de hele quilt vertelt het verhaal van de lange reis die slaven uit het Zuiden van Amerika moesten afleggen op hun vlucht naar het vrije Noorden van Amerika of Canada.
Ik heb een label gemaakt waarop het hele verhaal staat met daarbij mijn eigen blokken.  Tijdens de vlucht van slaven speelden bepaalde quiltblokken een grote rol. Het symbool van de underground railroad is de jacobsladder.
Om een voorbeeld te noemen het blok the monkey wrench. Dat blok stelt een werktuig van de smid voor. Op elke plantage was wel een smid en daar kon eigenlijk iedere slaaf gemakkelijk mee in kontakt komen omdat er veel te repareren viel. Het blok de monkey wrench gaf de aanwijzing dat de smid belangrijk nieuws had.
En zo gaven ook op hun vlucht quilts gemaakt van bepaalde blokken een boodschap  door.
Label underground
Het boek is echt een aanrader als je meer wilt lezen over de betekenis van deze quilt. Alle blokken staan er in en ook een super uitleg over hoe die te maken. Dus ook als je pas begint een echte aanrader.

2 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Wat is hij mooi geworden,en wat een leuk label heb je erop.
>En al je anderen quilts schitterend
Groetjes Joke

Ria zei

Hij is supper mooi gequilt. wat fijn dat er mensen zijn die voor je klaar staan als je het zelf niet meer kan.
Groetjes Ria