Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

woensdag 15 april 2015

Inburgeren

Alweer de vierde week dat we onze nieuwe huisgenoot hebben. BINQ. 
Het eerste wat hij deed nadat we heb hadden opgehaald was: drinken, al kun je dit toch echt geen drinken meer noemen.Met Jordy is Binq inmiddels dikke maatjes. Elke morgen rent hij de wei in om Jordy te begroeten. En als Binq met de baas het bos in wandelt dan vindt Jordy dat niet leuk en laat dat horen ook. En heel vaak vind je ze bij elkaar terwijl ze een potje knuffelen met elkaar.

 


Elke morgen is het eerste wat Binq doet, een poosje buiten op zijn kleedje liggen. Gelukkig voor hem kan al heel vaak de tuindeur open zodat hij lekker in en uit kan sjouwen. We verbeelden ons zelfs dat hij al een beetje is afgevallen. Want de hele dag is hij in touw. Hij sjouwt de baas echt overal achterna.
Een paar keer per dag heeft hij zijn dolle vijf minuten. Dan komt hij met zijn bal om je uit te dagen een potje te spelen.


Tja en auto rijden is zijn grote hobby. Zodra we de autosleutels pakken zit hij al voor de deur. Helaas kan hij  niet altijd mee. Maar hier mocht hij mee oud papier wegbrengen. En dan voorin, naast de baas.

Als je terugkomt met de auto dat zit hij erin voor je er erg in hebt. En als je dan de achterklep open laat blijft hij net zolang liggen tot je hem er echt uit komt halen. En alles wat voorbij komt, auto's, fietsers, wandelaars, hij reageert er niet op. Hij kijkt alleen maar..... wat een heerlijke hond.

Gisteren is hij mee geweest naar de dierenarts. Hij moest nog wat spuiten hebben, gechipt worden en we wilden even naar zijn oren laten kijken omdat we het idee hadden dat die een beetje ontstoken waren.


 Hij heeft zich fantastisch gedragen. Liet alle onderzoeken rustig toe. Gebit, Oren, injecties, chippen. Binq geeft geen krimp.

Kwispelend laat hij alles toe.

Vanmiddag moest ik even weg om boodschappen te doen. Ik ben nu alweer anderhalf uur thuis en waar is Binq?
Die ligt nog steeds lekker lui in het zonnetje achter in de auto. Ben benieuwd of hij er uit komt tegen etenstijd.........


Kortom: De inburgering van Binq is meer dan geslaagd.

4 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een heerlijke hond! En zo lief!

Floor zei

Jullie hebben echt een hele lieve super hond! Ook zo leuk zoals hij met Jordy omgaat.

Jeanine zei

Zalig om eindelijk het verhaal van Binq te lezen. De foto's spreken boekdelen. Wat een superbeestje :-)

Chris zei

Tjonge, wat heeft Binq zich snel aangepast!! Wat heerlijk voor jullie Yvon en ook voor Jordy natuurlijk. Zó schattig om te zien die 2.