Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 7 augustus 2009

Weer terug uit Bouillon

Gisteren terug van 6 dagen Bouillon. Het waren heerlijke dagen. Samen met Tandy, Minie, Jos en Hilde heb ik genoten van het geweldig mooie huis (Gite-B)van Hilde.
P8028326
P8058660
We hebben het zo gezellig gehad. Van alles gedaan, veel gepraat, lekker gegeten, gequilt, de omgeving bezichtigd. Lekker uit eten geweest. Het weer was zoals het in een vakantie hoort te zijn: Zonnig en warm. Een heerlijk overdekt terras waar je als het warm is lekker n de schaduw kunt zitten. Schitterend uitzicht en een gezellig plaatsje (Bouillon) op loop afstand.
P8048618
P8028300
Verschilleden hoge uitkijkpunten van waaruit je een geweldig overzicht hebt over de plaats en de omgeving.
P8058667
P8038349
Wat wil een mens nog meer... (Ja, gewoonweg langer kunnen blijven).
P8038414
We hebben een bezoek gebracht aan de burcht van Godfried van Bouillon.
P8058641
Daar hebben we een roofvogelshow bezien. Alhoewel spectaculair. Toch vind ik het personlijk wel erg dieronvriendelijk als je ziet hoe die majestueuze vogels aan kettingen vast zitten in de gloeiende hitte... Het was niet echt genieten dat te zien. Maar ja... commercie he.
P8048542
Sv400128
P8048539
Ook hebben we het nieuwe (oude) huis bewonderd dat Hilde heeft gekocht en dat ze nu samen met haar man aan het renoveren is. Het is een mega klus maar je kunt nu al zien dat het schitterend wordt.
P8038365
We hebben heerlijke dagen gehad. Lekker bijgetankt. De laatste avond hebben we tot laat kunnen genieten van het heerlijke terras. Getoast en lekker gegeten.  Jos heeft leren drinken, Hilde kwam tot ontdekking dat dat haar nooit zal lukken.
En Minie? Ach met Minie is niets mis en er is ook nooit iets mis mee geweest. Alhoewel.... tegen het einde van de vakantie is ze oprecht naar fouten in zichzelf gaan zoeken en naar het goede in anderen.....
Maar dat heeft een oorzaak. Ik had een pakje spirituele kaarten meegenomen en elke dag namen we een kaart waarop een tekst stond. Minie trok gelijk aan het begin al een kaart waarop stond dat er aan haar niets mis was en ook nooit geweest. Nou, dat hebben we geweten. Gelukkig werd haar toen ontstane houdig gecorrigeerd met een kaart waarop ze de opdracht kreeg toch ook  in zichzelf op zoek te gaan naar fouten. Pffffff. dat was een hele verbetering. Zelf trok ik een kaart waarop stond dat ik in Allah moest geloven maar altijd mijn kameel vastgebonden moest hebben staan. Tja... een verwijzing naar een zwak punt van mij.  Dat van die kameel dan he! Ook Jos trok een persoonlijke kaart maar die is zo personlijk dat ik daar hier niet over uit kan weiden hihihihi.
P8058699
En het is iedereen echter zo goed bevallen dat voor volgend jaar dezelfde week weer staat ingepland. Dan gaan we met de vijf "Quiltangels" weer richting Bouillon. 

Geen opmerkingen: