Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 8 januari 2011

Masterclass Kaffe Fasset

In januari 2009 heb ik een masterclass gevolgd bij Kaffe Fasset. Drie dagen naar Leeuwarden. Een hele belevenis. Ik heb veel geleerd hoe je naar kleuren en dessins moet kijken. het waren vermoeiende dagen en gelukkig was mijn hotel tegenover de leslocatie. Van te voren hadden de deelneemsters al flink wat huiswerk moeten doen. Van veel veschillende stoffen diamons snijden. De opzet van de masterclass dat je leerde kijken naar hoe kleuren en dessins te combineren maar vooral de aansluiting te zoeken van de ene stof op de andere. En hoe je overgangen kunt krijgen.

Het leuke was dat tijdens de laatste ochtend (na de masterclass) ik tijdens het ontbijt een heel leuk gesprek heb gehad met Kaffe Fasset en Brandon. Ze herkenden mij van de masterclass en vroegen mij bij hen aan afel. Leuk om vragen te beantwoorden zoals: hoe vond je de masterclass en is het wat je je er van hebt voorgesteld. Maar nog leuker was dat ik nu ook in de gelegenheid was om hen vragen te stellen.
Van een blogsteer had ik de vraag gekregen of het overhemd dat Kaffe tijdens het ophangen van de Oldenhovequilt aanhad een gepatched overhemd was. En tijdens het ontbijt had Kaffe toevallig dat overhemd aan. Dus heb ik hem de vraag van de blogster voorgelegd en heb het antwoord gekregen.

Over hoe het allemaal begon en wat de aanleiding was dat ik me voor de masterclass heb opgegeven zie je in onderstaand filmpje.

Hier nog een keer de foto van de voorkant. Helaas zit hier de bies er nog niet om en ik heb nog geen foto gemaakt van de quilt die nu helemaal klaar is. Maar die komt nog.

En hier nog een keer de achterkant. Die heb ik gemaakt van alle stukken stof die ik over had. En die ziet er ook best bruikbaar uit.....

3 opmerkingen:

Klaske zei

Leuk om het filmpje te zien, ik ben mezelf ook in een flits tegen gekomen......
Ik heb ge masterclaas niet gevolgd maar mijn "quiltjuf"wel....
Fijn weekend

Floor zei

Ik had de foto's al eens gezien op je blog, maar nu ziet het er erg leuk uit met dat filmpje erbij.
Prachtig die kleuren de je hebt gekozen en ook het quiltwerk ziet er schitterend uit.
Nu nog even de rand afmaken, want zo'n quilt..... die moet toch geen ufo zijn?
Succes met de laatste loodjes.
Groetjes,
Floor

ina zei

Kaffe en Brandon geven geweldig les; ik heb ik 2007 een paar "masterclasses" gevolgd in Hasselt ( Blg ) en het was een echte eye-opener. Leuk dat jij er ook zo van genoten hebt.