Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 8 juni 2014

Noorwegen, deel 1

Het begin was minder. Om 6 uur 's morgens moet ik DH wakker maken met de boodschap dat ik weer een aanval van boezemfibrilleren heb, Niets anders te doen dan extra medicijnen innemen, terug in bed en hopen dat het binnen een paar uur wegtrekt. Zo niet, nog een keer extra medicijnen en als het binnen 24 uur niet over is richting spoedeisende hulp. Een domper. Maanden hebben we hier naar uit gekeken en dan dit. Gelukkg, om tien uur gaat mijn hart weer over in een normaal ritme.
Wat te doen.
We besluiten toch op weg te gaan. Het meeste is al in de auto gepakt. En in plaats van om 10 uur vertrekken we om 1 uur toch richting Kiel. Moe van de aanval probeer ik in de auto een beetje bij te komen. Ik zal het de komende 24 uur heel kalm aan moeten doen maar...... we zijn op weg. Dus.........

Eindelijk is het dan zover, we gaan op vakantie. Naar Noorwegen. We hebben met de arts alles doorgesproken wat te doen "in geval van"en we mogen.
Omdat we er een rustige reis van willen maken gaan we al op zondag richting Kiel, daar voor één nacht een hotel nemen om zo de volgende ochtend op tijd bij de ferrie naar Oslo te kunnen zijn. Het hotel is Hotel Fischerwiege in Passade aan de Passadersee. Om te beginnen, het is verrukkelijk weer en we komenn dan ook tegen 6 uur aan bij een zonovergoten hotel.

 We hebben een erg mooie kamer, de vier ramen in de groene punt van de oude boerderij.


We eten heerlijk op het terras met een mooi uitzicht op de Passadersee . Een goed begin van dag 1 van de vakantie.

De volgende morgen al vroeg, na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Kiel. Gelukkig maar een half uur rijden. We zijn mooi op tijd en kunnenen als eerste inchecken.


Daarna hadden we nog anderhalf uur de tijd die we heerlijk in de VIP lounge mochten doorbrengen waar we gratis koffie of een drankje konden nemen.
En natuurlijk een paar mooie foto's van de Color Magic, het schip waar we mee naar Oslo zouden varen. De reis duurt ruim 24 uur dus best een hele tijd.

 En dan is het rijd om in te schepen. Omdat we mooi bij tijd zijn kunnen we als een van de eersten aan boord.


 Ook de hut is heerlijk, ruim, mooie badkamer en helemaal aan de voorkant van het schip zodat we een spectaculair uitzicht hebben.Zo..... en vanaf nu genieten van de overtocht. Het weer is schitterend. De zon schijnt volop. Er is van alles te doen op het schip, 4 restaurants, fitness, winkelstraat, pup, eethuisjes, zonnendek,  glazen liften tot dek 15, noem maar op.... Maar eigenlijk is het heerlijkst, genieten van het uitzicht en de zee....


's Avonds heerlijk dineren en daarna nog even aan dek naar de ondergaande zon kijken.

 Windmolenpark bij Denemarken

De grote brug van Funen naar Seeland.

 Bij aankomst in de hut bleek ons bed al netjes opengeslagen te zijn. Wow wat een luxe en service.
's Morgen al heel vroeg genieten van de zon die op komt.
Daarna snel douche want we willen vroeg aan het ontbijt zijn. Waarom vroeg? Nou we mogen ontbijten in het observatorium op de 15 e verdieping van het schip. Daar heb je een panoramisch uitzicht terwijl het schip de Oslo fjord binnen vaart. Een geweldige belevenis.

En dan is het tien uur, tijd om de auto op te zoeken en te vertrekken. Eigenlijk begin de vakantie pas maar de reis naar Noorwegen toe was al een vakantie op zich en we hebben al een paar heerlijke dagen gehad.


2 opmerkingen:

Floor zei

Wat ziet dat er prachtig uit!!!
Noorwegen, het lijkt me zo mooi om daar eens heen te gaan.
En wat een luxe hut is dat... dacht altijd dat je dan alleen een bed had er verder niets.
Dit is een compleet hotel en dorp bij elkaar.
Jammer dat je er weer vanaf moest.
Ben heel benieuwd naar de rest van Noorwegen.
Geniet er maar lekker van.

Chris zei

Oh wat een luxe! Fantastisch dat schip, een dorp op zich. Heerlijk om daar van te genieten Yvon. Ik hoop dat er nog heel veel genieten bij komt!!