Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 6 oktober 2014

0ktober

Nog steeds is het mooi weer. Wel ietsjes minder dan die heerlijke septembermaand, maar dat mag dan ook. Het is immers al oktober? Je zou haast vergeten dat het al herfst is. Maar als je om je heen kijkt zijn de tekenen niet te missen.
De bladeren van de wingerd die schitterend rood verkleuren. De druiven die rijp zijn, maar inmiddels hebben de merels er al flink hun buikjes mee gevuld. 
En niet te vergeten de spinnenwebben. Schitterende kunstwerken die door de ochtend dauw nog mooier zijn.
Maar er is nog meer te zien.


 Ook de inktzwammen zijn er weer. En wil je ze fotograferen dan moet je snel zijn want voor je het weet zijn ze weer verdwenen.

Op die mooie nazomerdagen kunnen we nog even heerlijk oud brood in het zonnetje laten drogen.

Maar er is nog iemand die dat in de gaten heeft. In de neusgaten dan wel te verstaan.
 Mmmmmm ik ruik: jammie, jammie......
Gelukkig heeft hij niet door waar die lekkere geur vandaag komt....
En na een poosje zo te hebben staan genieten gaat hij maar iets anders te eten zoeken....
En dan komt ook de hoefsmid nog langs. Dat vindt Jordy alleen maar fijn want de hoefsmid zorgt er voor dat Jordy weer zonder pijn kan lopen. Door de hoefbevangenheid is het hoefbeen van Jordy gekanteld wat betekent dat zijn hoeven heel vaak en op een speciale manier bekapt moeten worden. Als dat niet gebeurd is lopen heel erg pijnlijk.

Ook de buurman komt een kijkje nemen en terwijl de heren een praatje maken staat Jordy er gezellig bij want gezelligheid vind hij heel belangrijk......

De winter is ook weer de tijd van de lange avonden en dat betekent dat er weer meer tijd is om te quilten. Ik heb maar een UFO van stal gehaald. Nou ja, van stal... hij hangt al tijden te wachten om te worden afgemaakt. Ofwel te worden doorgequilt met de hand. En dat is een hele klus want hij is 2 x 2 meter en bestaat uit 1600 kleine driehoekjes. Pfff. zwaar, heel zwaar. Maar ik heb me voorgenomen te proberen elke dag een stukje. Dan moet hij toch afkomen deze winter?????

6 opmerkingen:

Wilma zei

Wat is het mooi buiten in deze tijd van het jaar. Heel veel mensen lopen er aan voorbij. Druk druk druk , jammer. Bij ons in het bos is het ook zo mooi nu. Herfst en lente zijn mijn favorite seizoenen.

Anoniem zei

Mooie Foto's Yvon, de herfst kan zo mooi zijn.

Groetjes
Rietje

tiny zei

Prachtige foto's van de Herfst.En wat een prachtige UFO succes met het doorpitten.

Floor zei

Prachtige quilt is dat, maar wat een joekel! Heel veel werk, maar iedere dag een stukje, dat gaat zeker lukken.
Mooie herfstfoto's zijn dat, mist heeft zo zijn voordeel.

Chris zei

Ik heb genoten van je prachtige foto's. Wat is er toch veel moois te zien hè, gewoon vlak bij huis.
Dat heb je goed geïllustreerd, van dat hoefbeentje. Gelukkig dat daar iets aan te doen is.
Die quilt is zó mooi, dat zou fijn zijn als die af kan krijgen deze winter.
Dagdag, liefs van mij.

marga zei

Wat een prachtige foto's. Heel mooi rood en dan dat groen en blauw van de druiven de natuur heeft ons echt wel veel te bieden. De Witte Wieven in de ochtend dauw stralen ook heel veel rust uit.
Gezellig zo'n paardje om de deur en veel succes met het door pitten. Hier ligt er al twee jaar een op stal te wachten maar als je weet welk patroon je er in wilt maken ben je al een goed eind op weg. Ik weet het nog niet dus hij zal nog wel een tijdje blijven liggen.
Groeten
marga