Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 16 maart 2015

voorjaar

Het voorjaar staat voor de deur....
Na maanden toch de vogels maar bijvoeren zagen we eergisteren weer een eekhoorn.En ineens was daar weer de grote bonte specht en de buizerd.

En al maanden zwerft er een zwarte kat rond. Regelmatig voeren we hem bij.Meestal zien we hem niet maar de laatste dagen steeds vaker durft hij dicht bij huis te komen.

En ook de roodborstjes laten zich zien. Hangend aan de grote vetstaven van de vogelstichting. Die vinden ze heel wat lekkerder dan de vetbollen die je in de winkel koopt. Die laten ze hangen maar deze lusten ze wel pap van.

En aan de nestkastjes kun je pas echt zien dat de lente er aan komt. Er meldt zich regelmatig een vogelpaartje. Dan weer een pimpel of een koolmezen paar maar het nestkastje onder de overkapping van de schuur is dit jaar volgens mij echt gekraakt door een mussenpaar. Pa zit er boven op en ma zit er steeds vaker in. Af en toe steken er flinke stukken hooi naar buiten. En ook de paarde haren van Jordy vinden stevig aftrek.Laat de zomer maar komen. Heerlijk..... lange dagen, lekker buiten eten....... Deuren weer open. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat is de natuur toch mooi, wanneer je er oog en oor voor hebt. Fijne zonnige dag. Groetjes Wilma