Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 18 augustus 2008

Marup KirkeDit is Marup Kirke, een klein kerkje bij de plaats Lonstrup in Noord Jutland in Denemarken. De kust daar ter plekke is een zgn. Klit-kust. Dat wil zeggen een kust die loodrecht afloopt naar de zee. Op deze pagina zal ik vertellen waarom Marup Kirke zo bijzonder is.
De plek laat als geen andere plek in Denemarken het indrukwekkende natuurgeweld zien. Jaarlijks wordt Marup Kirke door heel veel mensen bezocht.


De zware stormen van de afgelopen jaren hebben de kust al zover weggeslagen dat al de hoek van kerkhof steeds dichter bij de rand van de klitt is komen te liggen. Nog slechts een meter of tien is het kerkhof van de rand verwijderd. Er staan bordjes dat als mensen zien dat stoffelijker resten in de afgrond verdwijnen ze de autoriteiten moeten waarschuwen.

 In augustus deed het Deense nationale museum het voorstel de kerk naar hetFreilichtmuseum van Lyngby te verplaatsen, ondanks de waarschuwing dat er hoge kosten aan zouden zijn verbonden en tegen de bezwaren van de plaatselijke bevolking in.
Eind november 2007 werd desondanks besloten tot het stap-voor-stap afbreken van de kerk. Kort daarop is met de demontage van het zinken dak begonnen. De demontage totaan de fundering heeft in de herfst van 2008 plaatsgevonden. Er is nog geen beslissing genomen over waar en wanneer de Kerk zal worden herbouwd.

Geen opmerkingen: