Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 26 september 2009

The5oaks - snoeien

We wonen in een oud huis. In 1906 werd de woning gebouwd. Helaas zijn in de loop van die eeuw diverse keren verbouwingen gepleegd met als triest eindresultaat dat de oude ramen al waren verwijderd en vervangen door "moderne" kozijnen, toen wij het kochten.
Wat gelukkig wel gespaard is gebleven, zijn de 5 mooie grote eiken die al vanaf 1906 rond om het huis staan.
Eik1
Maar om ze te behouden moeten ze wel goed verzorgd worden. En goed verzorgen betekent dat om de vijf jaar er gesnoeid moet worden. En dat is geen eenvoudig werk. Dat moet vakkundig worden gedaan. En als je dan bedenkt dat de bomen zo'n 20 meter hoog zijn dan komo je niet ver met een snoeischaartje of zaagje.
Dus toen ze weer aan een "beurt" toe waren moesten we gaan bedenken hoe we dat gingen doen. Er waren twee manieren. Een hoogwerker huren (heb nooit geweten dat dat zo duur is) en dan de hele dag de weg verspert voor het doorgaande verkeer of..... op de traditionele manier "in de touwen". Nu zijn er niet zo veel bedrijven die daar in gespecialiseerd zijn maar gelukkig hebben we via via een adres gekregen. En tyoen waas de grote dag daar. En dit is zoals iemand er uit ziet die op het punt staat een hoge eik te gaan snoeien.
Dsc00189
Natuurlijk, het een hqandzaagje wordt niet meer gewerkt maar toch... het gaat wel op een heel speciale manier.
Dsc00194
En als je dan ziet wat er allemaal uit wordt gehaald, houd je je hart vast.... blijft er nog wel een boom over?
Dsc00221
Twee hele dagen zijn ze bezig geweest om alle vijf de bomen te snoeien. Een hele operatie. Wil je meer foto's zien? Ga dan even het fotoalbum bekijken.

Geen opmerkingen: