Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 29 oktober 2009

Kingdom in the Sky verslaat Nederland

Leselicommunityproject2017
Onderstaand artikel lazen we hier thuis met verbazing en een beetje trots. Lesotho heeft namelijk een speciale plaats in ons hart. DH heeft daar geholpen een school te bouwen voor kinderen met een handicap. Het Leseli community centre. De school die begon in een garage is nu uitgegroeid tot een voorbeeld.
Leselicommunityproject2015
Hij is daar diverse keren  geweest en het land heeft zijn hart gestolen. Kingdom in de Sky wordt Lesotho ookwel genoemd. Het is het enige land ter wereld dat helemaal dat boven de 1000 meter ligt. Het laagste punt ligt op 1400 meter en 80% van het land ligt boven de 1800 meter.

84887004bb6531f3
Veel van de plattelandsbevolking woont in ronde huizen ook wel rondavels genoemd.Gemaakt van leem en koeienmest of van stenen die in de bergen worden gevonden.
Figuur2
De deken is onderdeel van de nationale dracht om de bewoners tegen de  kou te beschermen. Want koud kan het zijn in Lesotho.Lesotho02
Figuur3
Lesotho is een arm land. Van elke 100 inwoners hebben er 68 niet genoeg geld om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Lesotho ligt helemaal ingeklemd in Zuid-Afrika.
Figuur5
En dit land met maar 2 miljoen inwoners is Nederland gepasseerd op de lijst van landen waar de gelijkheid tussen man en vrouw het grootst is. En dat is een prestatie. En daar zijn we trots op!
artikel:
Twee Zuid-Afrikaanse landen staan in de top-10 van landen met de meeste gelijkheid tussen mannen en vrouwen.
Zuid-Afrika en Lesotho zijn een aantal plaatsen omhoog gegaan in de lijst over vrouwengelijkheid van het Wereld Economisch Forum. Uit de jaarlijkse lijst met 134 landen komt IJsland als vrouwvriendelijkste land naar boven. De top-4 wordt verder beheerst door de Scandinavische landen.
Nederland heeft een twaalfde plaats gekregen, en is daarmee twee plaatsen gezakt. Indonesixc3xab staat net als vorig jaar op de 93ste plek. Paraguay heeft de meeste vooruitgang geboekt. Het land steeg op de lijst met 36 plaatsen naar nummer 66. Ecuador is het hoogst gexc3xabindigd van alle Latijns-Amerikaanse landen. Vrouwen hebben volgens de ranglijst het meest last van discriminatie in Turkije, Pakistan en Jemen.
Volgens het Wereld Economisch Forum zijn vrouwen nodig om uit de economische crisis te komen. Ook is gelijkheid voor vrouwen belangrijk bij het oplossen van problemen als klimaatverandering.
Lijst_vrouwvriendelijkheid_2

Geen opmerkingen: