Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 20 april 2012

Lily en Madisson


Op het blog van Chris las ik het ontroerende verhaal over de blinde Deense dog Lily.


Playful: Lily's lack of sight has heightened her other senses so she can often tell if Maddison is nearby without the pair touching
En na het stuk gelezen te hebben ging ik op zoek naar meer nieuws over deze twee bijzondere honden. Helaas was het minder goed nieuws wat ik tegenkwam. In juli 2011 zijn de honden naar een dierenasiel gebracht omdat de eigenaar niet langer voor ze kon zorgen. Er moest dus een nieuw tehuis worden gezocht voor beide honden want ze waren onafscheidelijk.
Eind oktober 2011 leek het er een happy end te komen voor de honden. Ze werden geadopteerd. Helaas ging het niet goed bij hun nieuwe baas. Door alle veranderingen was er grote stress ontstaan bij Lily, de blinde dog. Haar nieuwe omgeving maakte haar onzeker en dat  uitte ze door haar maatje Maddison aan te vallen. Het kwam zelfs zover dat ze niet meer bij elkaar konden zijn. De familie wilde wel Madisson houden maar Lily werd teruggebracht naar het asiel. Alhoewel er heel veel inspanning is geweest om de twee weer bij elkaar te brengen is dat niet gelukt.

Lily the Great Dane
Gelukkig is eind december 2011 iemand gevonden die Lily een fijn nieuw tehuis wil bieden. Ze zal geen dierenmaatje meer accepteren maar met een fijne nieuwe baas die veel  met haar wandelt ziet het er naar uit dat het toch eind goed al goed is. Inmiddels hebben beide honden zich helemaal aangepast aan de nieuwe situatie.

2 opmerkingen:

Floor zei

Wat jammer dat het zo gegaan is met die twee honden. Ze hadden het zo fijn samen.
Hoop dat ze toch nog geluk vinden in hun hondenleven.
Groetjes,
Floor

Chris zei

Hè bah, ik krijg er kippenvel van. Wat jammer, zo triest. Maar gelukkig dat ze toch een nieuw baasje heeft gevonden. Bedankt voor dit logje Yvon!! En een heel fijn weekend.