Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

woensdag 6 juni 2012

Zomer?


 Tja... als je me die vraag vorige week had gesteld dan had ik wel het juiste antwoord gegeven. Maar de afgelopen dagen lijkt het meer herfst. Het was het kerst warmer dan nu. Brrrrrr. Guur, regen, wind. Alhoewel dat soms ook mooie plaatjes oplevert. Maar zulke dagen hebben ook weer z'n voordelen. Gezellig binnen zitten. De dieren geven daarin het goede voorbeeld.
Tijger ligt lui op zijn kussen en ook Verdi heeft besloten vandaag lekker onderuit te gaan. En dat kan want het kacheltje zal zeker snorren vandaag.

Dat was vorige week wel anders. Toen zagen we elke dag wel een ballon overvaren. En op  een avond zelfs een heel dicht bij. En wat je niet vaak ziet.... Die landde precies bij ons voor de deur.
En wat ga ik zelf verder doen vandaag? Mmmm. Eerst maar even de boel  "aan kant" maken.

Toch maar even naar de bieb om een paar spannende boeken te halen.
Ik heb trouwens nog een ander leuk nieuwtje..... Na de zomervakantie ga ik vrijwilligerswerk doen in de bibliotheek. Door de bezuinigingen moeten er bibliotheken worden gesloten. (Zeker in de kleinere buitendorpen) Maar... als er vrijwilligers genoeg zijn dan blijft de bieb open. En omdat ik vroeger in de bibliotheek heb gewerkt leek het me leuk om mijzelf op te geven. En gisteren kreeg ik bericht dat ik na de zomervakantie kan beginnen.  Heerlijk.... al die boeken....

Tot slot: Ga ik nog wat quilterigs  doen vandaag?  Jazeker dat ben ik wel van plan. Vanmiddag dan haal ik mijn scrap-zak met mooie paapjes tevoorschijn. Ik ben bezig daar allemaal verschillende vierkanten uit te snijden en dan? Dan wil ik er een mooi quilt van maken.

6 opmerkingen:

Klaske zei

Wat goed om vrijwilligster te worden bij de bibliotheek!Zonde dat ze verdwijnen hé?!
Veel plezier met je scraps, zijn mooie kleurtjes!

Ineke Hulzebos zei

Oh, ik wil ook in de bieb vrijwillister worden, jammer dat je net te ver weg woont en dat ik al werk! Het is wel erg jammer dat ze verdwijnen, de bibliotheken.

Floor zei

Leuk hoor dat je in de bieb mag werken.
Heerlijk al die boeken, maar helaas zal je wel weinig tijd hebben om er lekker in te lezen.
Maar vast wel tijd om er eentje uit te zoeken die je mee naar huis kunt nemen.
Fijn, weer lapjes snijden, heerlijk werkje!
En ja, we wachten allemaal op de zon....
Groetjes,
Floor

marga zei

Ja koud hier hier in dit Twente land.
Het kacheltje snort lekker gezellig he zo'n vlammetje in huis.
Het is in elk geval heerlijk weer voor de hobby en voor jou ook een leuk vooruitzicht voor na de vakantie.
Lijkt mij echt leuk om te doen en je doet er ook nog heel goed werk mee.
Groeten
Marga

Els koetsier zei

Wat leuk YVON dat je vrijwilligerster word bij de bibliotheek.
Veel succes.

Bianca zei

Dat zou ik nou ook een leuke baan vinden, in de bieb... Ben bang dat ik dan niet meer aan naaien toe kom, omdat ik elk nieuw ingekomen boek natuurlijk ook moet lezen....

Oh Yvon, wist je dat je een "no-reply"blogger bent?? D.w.z.dat ik dus niet op berichtjes van jou op mijn blog terug kan reageren.
Dit kun je aanpassen (als je dat wilt natuurlijk) door bij je profiel naar accountinstellingen te gaan en daar een emailadres invullen waarheen reacties gestuurd kunnen worden.

Reaktie op mijn blog; nee, helemaal geen last van de lange vlucht. Deze keer "maar' 9.5 uur, maar na een goede nacht zo fris als een hoentje. Terugvlucht vind ik beroerder, omdat je dan een zgn. jetlag krijgt. Duurde de laatste keer 4 dagen voor we weer in orde waren. Vandaar dat Henk een week extra vrij is, om bij te komen ;-))