Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 11 oktober 2012

Leuk ideetje voor de herfstvakantie?

Een leuk idee voor de herfstvakantie:
Bouw met de (klein)kids een 'insectenhotel' in je tuin!
Door de insecten in jouw tuin te laten overwinteren, bescherm je ze én heb je in de lente meteen insecten in je tuin. Hoe belangrijk insecten zijn in jouw leven, vertelt Stefaan De Tuindokter. Je komt ook te weten wat de dramatische gevolgen zijn van verdelgingsmiddelen. Bekijk het filmpje en maak je eigen 'insectenhotel'.Als je op YouTube I(rechtsonder aan het filmpje klikt) kun je het filmpje groter bekijken.

Nog 4 andere manieren om een Insectenhotel te maken:

Insectenhotel met hout, riet of bamboe.
Boor gaten in houtblokken en bamboe of rietstengels. Zo zijn ze heel geschikt voor een insectenhotel. Ook een stapel hout in de tuin of een wal van takken is aangenaam om in te vertoeven voor heel wat insecten.

Insectenhotel in boomstronk.
Wil je dat het 'hotel' er wat rustiger uitziet? Neem dan bijvoorbeeld een dode boomstronk. Boor er gaten in van bijvoorbeeld 2, 4, 6 en 8 mm. Let erop dat de gaten schuin omhoog lopen zodat er geen regenwater in kan komen. Maak de gaten zo diep als de lengte van de boor. Schuur splinters aan de ingang van het gat weg.

Warm insectenhotel.
Een beschutte plaats zoals een zuidelijk gerichte heg of onder een stuk gevel is ook zeer geschikt.
Kant-en-klare insectenhotels.
In de winkel vind je ook kant-en-klare insectenhotels.

Hoe zie je of het hotel bewoond wordt?
Als er insecten komen wonen in hun hotel gaan die hun kamers afsluiten met allerlei materiaal: zand, klei, steentjes of zelfs rozenblaadjes. Daaraan kan je dus zien of ze er zijn. De insecten leggen in het hotel natuurlijk ook hun eieren, zodat er ook nieuwe bewoners geboren zullen worden.

Veel succes en plezier!

(Deze  Site  ontwikkelde in samenwerking met een ander bedrijf speciale 'insectenboxen'. Ze zijn beschikbaar vanaf de lente 2013. Je kunt ze nu al bestellen. (Zie de site)

2 opmerkingen:

Floor zei

Ik heb geen officieel insectenhotel, maar daar bedenken de bijen zelf wel wat op.
Van de zomer zaten er geen vogels in het vogelnestkastje, maar bijen!
Kon er bijna niet langs lopen, want dan werden ze erg boos.
Gelukkig zijn ze nu weer vertrokken en hang ik het kastje maar op een andere plek, voor het geval ze volgend jaar weer terugkomen (of andere bijen).
Groetjes,
Floor

Chris zei

Wat een idee Yvon. Ik denk dat ik doorgeef aan onze 2e kleindochter. Nu is ze met opa bezig een kippen'hotel' te bouwen. Staat al in de steigers, haha.