Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 4 oktober 2012

4 oktober

Voor heel veel mensenbetekent 4 oktober DIERENDAG.


Voor veel anderen is 4 oktober de dag waarop in 1992 een vliegtuig van El-AL neerstortte in de Bijlmer.  Een dag waarop ze familie of vrienden verloren.Voor mij is het de dag waarop in 1993 Henk overleed.

 Dus 4 oktober is een dag die door veel mensen verschillend wordt beleefd.
4 oktober is dus een dag van gemengde gevoelens.

Maar voor de meesten is het toch de dag waarop we onze dieren extra verwennen. Het is geen toeval dat werelddierendag jaarlijks op 4 oktober wordt gevierd Het is van oorsprong de feestdag van Franciscus van Assisi, de heilige die volgens de legende zelfs preekte voor dieren. Franciscus trok zich het lot aan van alle zwakke schepselen Gods: zieken, armen maar zeker ook dieren. Als de dierenvriend vandaag ,768 jaar na zijn dood (op 3 oktober), in staat zijn vanuit de hemel neer te kijken op Nederland dan zou hij waarschijnlijk met trots - of misschien enige gene - tot de conclusie komen dat (huis) dieren in onze westerse maatschappij wel heel erg in de watten worden gelegd.
Ze hebben zelfs een eigen politie en eigen volksvertegenwoordigers.

Maar tegenover dat luxe vertroetelen staat nog altijd groot dierenleed:

Plofkippen,

Overvolle stallen


Heel veel eigenaars en fokkers zouden een bezoek van de dierenpolitie verdienen. Of misschien beter: een rake preek in de geest van Franciscus. 

Om die reden heeft de dierenbescherming de week voorafgaande aan dierendag uit geroepen tot de week van de vergeten dieren.

Geen leuk verhaal over 4 oktober maar toch is het goed om daarbij stil te staan. Dat wil niet zeggen dat ik 4 oktober mijn eigen dieren vergeet. Maar ik denk ook aan alles waar 4 oktober nog meer voor staat.


2 opmerkingen:

Chris zei

Misschien geen leuk verhaal Yvon, maar wel goed om bij stil te staan. Net zoals het stilstaan bij sommige ingrijpende gebeurtenissen in ons leven. Maar wat we nu kunnen verbeteren of veranderen moeten we ook nu doen. Jij ook sterkte hoor vandaag en geniet heerlijk van je dieren.

Floor zei

Veel sterkte voor deze dag.
Altijd moeilijk als er aan een dag een bijzonder moeilijke herinnering kleeft.
Die enge foto's heb ik snel doorgescrold, want daar krijg ik slapeloze nachten van, dus wil ik ze niet zien.
Maar inderdaad veel van onze dieren hebben het (te) goed, maar helaas vele dieren niet.
Hopelijk verandert dat ooit.
Ondertussen eet ik al jaren geen vlees meer, helpt misschien een beetje.
Groetjes,
Floor