Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 5 juli 2013

Knopen doorhakken......

Tja, welke, zul je je afvragen.
Allereerst heb ik besloten de komende tijd meer aan mijzelf te denken. Klinkt misschien egoïstisch maar zo voelt het niet. Mijzelf niet meer geweld aan doen door altijd maar voor iedereen klaar te staan. Niet dat ik daar mee stop maar wel dat ik me eerst ga afvragen of ik het wel aankan zonder dat dat ten koste gaat van wat belangrijk en goed is voor mij.

Verder heb ik een lijstje gemaakt van dingen die ik echt MOET doen en ik ga, ondanks mijn vermoeidheid proberen die één voor één af te werken. Zal weer een stukje rust in de bovenkamer opleveren.

Ook kreeg ik een mail dat er in september weer een midweek "quilten in het klooster" wordt georganiseerd. Ik heb daar vorig jaar ook een paar logjes over geschreven. En ik heb besloten me weer op te geven. Misschien goed na het hectische afgelopen jaar om weer een paar dagen de stilte op te zoeken.

Even goed zijn voor mezelf.

Dus, al is het geen 1 januari... ik heb wel een paar goede voornemens......

Tot slot twee foto's. De eerste van de allereerste quilt die ik ooit maakte. en de laatste van ons Manneke en Jordy.... een foto uit betere tijden. En dat is wat ik me voor ogen wil houden. Met plezier terug kijken op mooie herinneringen en proberen er nog een heleboel bij te maken.

Fijn weekeind allemaal.

6 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Denk inderdaad meer aan je zelf, maar dat is o zo makkelijk gezegd. Sterkte met niet weer in de valkuil te trappen.
Wat een prachtige herinnerings foto van die twee kanjers.

Wilma zei

Goed zo Yvon goed besluit. !!
Neem de tijd om te doen wat jezelf op het programma zet. En bouw daar ook echt tijd voor jezelf in.
Uiteindelijk levert dat meer positieve energie op.
Succes en een heel fijn weekend
Groetjes Wilma

Floor zei

Het is heel belangrijk om aan jezelf te denken als je zo vermoeid bent.
Ik weet er over mee te praten.
Als ik iets leuk vind denk ik altijd eerst: is het de moeite waard om daar extra inspanning voor te leveren?
Voor een ander klaarstaan is een mooie eigenschap, maar je kunt daar ook te ver in gaan, ten koste van jezelf.
Misschien het blogje van Jeannet lezen wat er net op staat, daar staan een hoop goede tips in.
Succes en geniet van de rust en de leuke dingen.
Groetjes,
Floor

Chris zei

Wat jij je voor ogen wilt houden, vind ik ontzettend goed en opbouwend. Zo kom je er weer bovenop hoor Yvon. En ook die midweek in het klooster is een heerlijk vooruitzicht voor je! Ga ook nu maar heerlijk genieten van de mooie zomerdagen.
Mooie foto's trouwens!

Conny's-blog zei

Soms moet je even stil staan bij alles wat we doen en bedenken wat de moeite waard is om zo moe van te worden, heerlijk veruitzicht je midweek toch...........liefs.Conny

Conny's-blog zei

Soms moet je even stil staan bij alles wat we doen en bedenken wat de moeite waard is om zo moe van te worden, heerlijk veruitzicht je midweek toch...........liefs.Conny