Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 28 september 2013

Dit is dan de plek waar het begint. Het kapucijnen klooster in Velp. Daar ben ik weer vier dagen geweest om te quilten in de stilte van het klooster. 
Na samen koffie te hebben gedronken met de andere deelneemsters konden we onze spullen naar de kamers brengen.


Slapen deden we in het dormitorium van het Clarahuis.

Dit is de refter, de plek waar we alle maaltijden gebruiken. Heerlijk eten, vers bereid uit de tuin van het klooster.Zoals deze heerlijke salade met de bloemen van de Oost-Indische kers.


Natuurlijk heb ik  weer vaak zitten genieten van het heerlijke uitzicht. Een rustplek op momenten waarop je even alleen wil zijn. Maar ik was niet de enige die daar van ggenooit. Ook de andere deelneemsters kon je er regelmatig vinden

En niet te vergeten de twee "huis" (klooster) katten. kwamen ons regelmatig gezelschap houden.

En zeg nou zelf, dit uitzicht nodigt toch uit om van te genieten?

Maar dat was niet de enige plek waar je lekker kon zitten. Drie keer per dag gingen we voor een stiltemoment naar de kapel. 's morgens om half acht, 's middags om twaalf uur en om zes uur voor de laatste keer. 's morgens hielden we de stilte tot na het ontbijt. En de rest van de maaltijden mocht er wel gepraat worden. Het is eigenlijk best prettig om tijdens de maaltijd stil te zijn. Het is even wennen alleen de geluiden van de messen en de vorken te horen.

Op dinsdagavond heeft Wout Oosterkamp met behulp van zijn klankschalen ons heel veel geleerd over geluid, stilte en de beleving daarvan. Dat was een geweldige ervaring. 
Op woensdagmorgen hebben we een groepsfoto gemaakt rond het werk wat we tot dan hadden gemaakt. Heerlijk werken met de hand, rustig, zonder het geluid van naaimachines. Dat past zo bij waar die dagen om gaat. Even afstand nemen van de hectiek van alledag. Je bezinnen op de dingen van het leven die er toe doen. Ontmoeten, delen, tot rust komen, zowel lichamelijk als geestelijk.


Het waren weer inspirerende dagen en net als vorig jaar geen seconde spijt dat ik er aan heb deelgenomen. Jammer dat goede dingen zo snel voorbij gaan. 


4 opmerkingen:

Floor zei

Kan me heel goed voorstellen dat je hiervan enorm genoten hebt!
Kan de rust voelen als ik naar de foto's kijk.
Stilte... en dat voor de - meestal babbelende - quiltdames!

marga zei

Fijn om te lezen dat het je goed heeft gedaan.
Groeten
Marga

Johanna Faber zei

Dit lijkt me zo bijzonder en wat is het daar mooi
En dat je heerlijk verfrist thuis komt
Fijne zondag groetjes Joke

Chris zei

Het is al weer even geleden, maar ik begrijp dat je genoten hebt! Is ook wel bijzonder om op zo'n plek met quiltsters samen te zijn. Prachtige foto's Yvon. Lieve groet van mij.