Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 13 juli 2014

Noorwegen, deel 4

We zijn dus vertrokken uit Flam richting Aurland en daar hebben we nog wat boodschappen gedaan en de auto volgetankt want we weten niet of we onderweg nog winkels of een tankstation tegen zullen komen.


Aurland is een echt plaatsje. Het ligt aan de Aurlandsfjord.  

En dan is het tijd om verder te gaan, de langste autotunnel van de wereld wacht ons. 24,5 km lang en om de 6 km een rustpunt voor je weer een stuk van 6 km in rijdt.

Pffff dat was even afzien. 
Maar gelukkig is het rustig en is er weinig verkeer. Dan gaat de reis verder. Via Laerdal richting Sogndal. 

 Maar eerst moeten we nog met de ferry de sognefjord oversteken.

Ook hier hebben we weer geluk. Het is rustig en de ferry komt ons al tegemoet dus hoeven we niet lang te wachten.  En weer een strakblauwe hemel en bijna spiegelglad water. Dan is zo'n tocht alleen maar heerlijk.

Sogndal ligt aan de andere kant en is een van de grotere plaatsen in de omgeving. In de VVV folders staat vol trots dat ze wel 36 winkels hebben....! Om te winkelen moet je echt niet naar Noorwegen gaan tenzij je Oslo of Bergen aandoet. Maar niemand gaat natuurlijk om te winkelen. Iedereen gaat voor de schitterende natuur.
Maar toch moet je er wel rekening mee houden dat je altijd je tank vol hebt en ook je boodschappen regelmatig aanvult. En dat betekent: als ik een etenswarenwinkel zie: inkopen en datzelfde geldt voor benzine. Elke keer als je een tankstation tegenkomt je tank aftanken. 


En dan gaan we de brug bij Sogndal over en volgt het laatste stuk richting Fjaerland. Nog zo'n 40km.
We draaien de 55 op richting Forde.. En dit is wat we bijna de hele weg zien. Schitterend nietwaar?

En dan rijden we weer een tunnel in en als we er uitkomen zien we een uitkijkpunt en dus stoppen we. En daar, in al zijn glorie zien we de Fjaerlandfjord. Onze verblijfplaats voor de komende 2 weken.


 En als we goed kijken zien we aan de overkant het huisje waar we zullen verblijven. En dan is het gemakkelijk dat we een camera met een flinke telelens bij ons hebben.


Mmmmmm dat ziet er niet slecht uit.

Het is nog 7,5 km tot aan onze eindbestemming. We kunnen niet wachten tot we er zijn.


 En dan rijden we de oprit naar het huis op en wat we dan zien beneemt ons even de adem.En dan, aan de voorkant zien we dit....


Ons schitterende uitzicht op de fjord, het dorp en de Byobreen gletsjer..... 

wordt vervolgd......
3 opmerkingen:

tiny zei

Wat een mooie reportage, het is zo'n geweldig land ,zie heel veel bekende plekken, we hebben met de camper veel in Scandinavie gereisd, maar door gezondheidsomstandigheden gaat dat niet meer. Lees met veel plezier jullie reisverslag. Groeten Tiny

Johanna Faber zei

Wat een schitterende reportage Yvonne , en wat is Noorwegen toch anders dan Zweden
Sterkte met de fibrillatie,
Groetjes uit Zweden

Conny's-blog zei

Geweldig Yvonne die mooie foto,s zeg, lekker genieten zeg jullie op je mooie stekkie deze weken..............liefs.Conny