Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 25 augustus 2014

Noorwegen deel 6

Zoals in de vorige afleveringen te lezen was heb ik heel veel mooie landschappen gezien tijdens onze vakantie in Noorwegen. Helaas heb ik ook veel last gehad van boezemfibrilleren. 6 keer een aanval gehad en dus minimaal 6 dagen uit de roulatie. Daarnaast was ik ook net begonnen met het gebruik van een CPAP . En dat was echt wel wennen. Maar al met al hebben we toch heel fijne weken gehad. Wel was ik blij dat we niet alleen maar aan het rondreizen waren en toch vaste verblijfplekken hadden. En dus op de dagen dat we noodgedwongen thuis moesten blijven ons niet hoefden te vervelen. Schitterend uitzicht en mooi weer.

Toch hebben we ondanks alles toch een aantal leuke tochtjes kunnen maken. En... zoals een echte quiltster betaamt stond ook een bezoek aan een Noorse quiltwinkel op het programma, in Forde nl. trappned.

Eerst moesten we wel weer door een tunnel van 6,5 km lang. En daarna volgden er nog een stuk of 10.Maar de routewas schitterend.


 Onderweg kwamen we heel veel huizen tegen met een grasdak.

 Of zomaar een geitenstal zonder hek er omheen.

 Dit botenhuis stond langs de Fjord. Echt, een schitterend bouwwerk met een mooi grasdak. En van grote rotsblokken waas een picknickplek gemaakt. Wat wil een mens nog meer
Dit is het Astrup museum. Schitterende tuinen met mooie traditionele Noorse huizen. 


En na een schitterende rit kom je dan aan in Forde. Dankzij de tomtom en google earth wisten we waar we naar de quiltwinkel moesten zoeken. En al snel was die gevonden.Een heerlijke winkel en een hartelijke ontvangst. We hadden van te voren al een aantal keren mailkontakt gehad want je wilt niet 80 km rijden en dan voor een dichte deur komen. Van te voren in Skei nog gestopt om geld te pinnen. Helaas pinautomaat kapot. Dan maar naar Forde en hopen dat je in de winkel kunt pinnen.
Gelukig kon dat wel dus ik kon inkopen doen maar toen ik wilde afrekenen bleek  het apparaat alleen  noorse pasjeste accepteren.
. Dus opzoek naar een pinautomaat. Helaas, ook die was kapot. Dan op zoek naar een bank die wel kontant geld heeft. In skei waren we ook al naar de bank geweest maar die hadden geen kontant geld. Pfffff. En wij klagen in Nederland als er binnen 5 km geen pinautomaat is.
Uiteindelijk toch geld kunnen krijgen bij deze bank en toen kon ik mijn aankopen gaan betalen.

wordt vervolgd


5 opmerkingen:

margaquilt zei

Door omstandigheden heb ik niet steeds jou verslag kunnen lezen maar heb nu even de tijd genomen en genoten van al die mooie plaatjes en verslagen die je schreef.
Ook leuk om die quiltwinkel te zien.
Kan mij voorstellen dat je ondanks alles hebt genoten.
Waar ik ook blij mee ben dat je schrijft over Overijsel dat dat een mooie plek is om te wonen. Soms wordt er wel negatief gesproken over het Oosten van het land.
Groeten
Marga

margaquilt zei

Sorry Yvon voor al die verkeerde reacties. Dat komt doordat ik nog niet goed weet hoe het tablet werkt.
Groeten
Marga

Chris zei

Wat een winkel!! Een dorado voor quiltsters natuurlijk. Wat een gedoe zeg, om aan je geld te komen. Gelukkig is het gelukt! Stel je toch voor.
Fijn dat je ondanks alles toch zo genoten hebt. Je hebt ook prachtige foto's als herinnering. En straks misschien ook iets quilterigs als aandenken. Dagdag, liefs van mij.

tiny zei

Prachtige foto's en dat wordt dus nog heel lang nagenieten. Straks met je Noorse aankopen ook nog iets moois. Ja ... hier mekkeren ze al als ze 2 km om moeten voor een pinautomaat. Wij hadden eens auto pech in Noord Noorwegen vertelde de garage ja je zult toch naar een dealer moeten en waar is die dan oohh.....450 km verder op, wordt heel normaal gevonden. Daar goed geholpen.

Floor zei

Prachtige foto's, wat een mooi land!
Maar het pinnen is dus lastig. Wel een heerlijke quiltwinkel met heeeeeeel veel lapjes!