Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 28 augustus 2014

Noorwegen deel 7 de gletsjer

Tja en alhoewel bijna vier weken een hele tijd lijkt, vliegen de dagen, vooral de laatste week, voorbij. Dan ineens zijn er nog zoveel dingen die je eigenlijk wilt zien. Zoals nog een keer naar de Byobreen gletsjer. We waren er al een keer geweest maar toen was er een grijze lucht en dan zie de gletsjer minder mooi dan wanneer het mooi weer is met een strak blauwe lucht. Dus, de laatste donderdag zouden we nog een keer naar de gletsjer gaan. En gelukkig, het was schitterend weer, lekker warm, blauwe lucht, wat wil een mens nog meer.

Het Norsk Bremuseum vertelt het verhaal van hoe de gletsjers zijn onstaan en hoe snel ze de afgelopen decenia kleiner zijn geworden.


En dan is het tijd om richting de gletsjer te rijden.
Uiteindelijk loopt deze rivier uit in de Fjord en geeft met de meegevoerde mineralen de mooie azuurblauwe kleur aan het water van de Fjaerlandfjord.
En geloof het of niet..... het ijs is echt blauwe!!!!!
Dit is het bezoekerscentrum bij de gletsjer. Hetr lijkt een nootse blokhut maar als je binnen komt kijk je tegen een grote glazen wand aan met uitzicht op de Gletsjer.
En daar kun je heerlijk zitten, ook als het slecht weer is.
Hieronder een foto van de gletsjer zoals wij hem dagelijks vanuit ons huisje zagen.
wordt vervolgt.

1 opmerking:

Chris zei

Wat prachtig allemaal Yvon! Wat zullen jullie toch genoten hebben. Het is daar ook zo schoon, puur. Die beelden blijven heel lang op je netvlies.
Lieve groet van mij.