Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 16 mei 2009

Nanne, om's trots....

Drieluik_schommel
Dit is mijn kleindochter Nanne, alweer een jaar of 8 geleden.  Als ze bij opa en oma kwam logeren en op de schommel wilde dan moest die schommel wel eerst worden schoon gemaakt. En dat werkje vond Nanne leuk om te doen.
Schommel_schoonmaken
Een emmertje sop en kliederen maar....
Hangmat
Hier is ze alweer een paar jaardjes ouder tijdens een logeerpartij. heerlijk hangen in de hangmat en plezier voor twee hebben...
Afgelopen donderdag is ze tien geworden. Vanaf haar vijfde jaar rijdt ze paard, hier krijgt ze haar eerste rijles.....
Paardrijden
En het is dan ook niet vreemd dat verjaardagscadeautjes altijd iets met paarden te maken moet hebben. Dit jaar vroeg ze een witte rijbroek en witte rijhandschoentjes want ze doet regelmatig mee aan proeven. Ook het ruiterbewijs is iets waar hard voor geleerd en geoefend moet worden. En dan wil je er als amazone piekfijn uitzien toch?
P6253338
Inmiddels kan ze al goed rijden en haar grootste wens is ooit nog eens een eigen pony. Maar dan zullen papa en mama wel eerst moeten verhuizen.... En helaas zit dat er voorlopig niet in.
P7263793
Dus als ze logeert vermaakt ze zich met Jordy en  Bertje... Helaas zijn die te klein om op te rijden....
En de liefde voor paarden heeft ze niet van een vreemde want haar moeder, haar oma en haar overgrootmoeder....? Allemaal paardenliefhebbers. Die paardrijden heerlijk vinden. En haar overgrootmoeder? Die  ging een eeuw geleden zelfs al als baby mee als passagier bij haar vader, in.....? de zadeltas! Dus de traditie zet zich voort..

Geen opmerkingen: