Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 1 maart 2012

Het oude huis..... een maand later....

Het is alweer bijna een maand geleden dat we van het oude huis zijn overgegaan naar het nieuwe gedeelte.Alhoewel het "verhuizen" op zich vrij snel en zonder problemen  is gegaan, de weken daarna waren hectisch en chaotisch. Er moest ineens te veel tegelijk worden gedaan.
En dan bedoel ik vooral het gedeelte dat "wij" moesten doen. Alle behang van de muren, isolatie aanbrengen tussen de plafonds etc. En dat alles kwam neer op de schouders van D.H.  De chaos was compleet. Soms waren er vijf mensen tegelijk bezig. Metselaar, uitvoerder, electriciens, installateur.....
Nadat alles de eerste twee weken was gestrip en er meer is gesloopt dan aanvankelijk de bedoeling was, kon je toch zien dat er vooruitgang is geboekt. De nieuwe vloer was gestort. De muren  opgebouwd. En de plek waar het sanitair moet komen was bepaald.
En... afgelopen week ging het allemaal erg snel. Het bad is geplaatst. De deur naar buiten zit er inmiddels ook in en vandaag? Vandaag is de tegelzetter hard aan het werk om de badkamer te betegelen. Morgen komt de stukadoor het plafond stuken.

Maandag komt de vloerverwarming erin en dinsdag wordt de vloer dan betegeld.   En dan kan met de slaapkamer en de "oude" keuken worden verder gegaan. Misschien dat we de datum van 1 april toch aan halen? En ik? Ik kan fysiek geen bijdrage leveren maar ben druk met het betalen van rekeningen, opzoeken van materialen en bestellen van allerlei zaken die we nodig hebben.
Welke kleur moeten de kastdeuren krijgen, hoe wil je de tegels hebben. Kan dit niet beter zus en dat niet beter zo? Oh ja, we moeten ook nog achter een nieuwe vloer aan...... er valt dus nog genoeg te doen voor we echt helemaal klaar zijn....
wordt vervolgd..


5 opmerkingen:

christina zei

Dan gaat het best snel he

Heleen zei

Wat heerlijk dat het zo opschiet!

els koetsier zei

Pffffffffff verbouwen is leuk,alleen zou je niet zo in de troep moeten zitten. Ben erg beniuwd naar het iteindelijke resultaat.

Chris zei

Wat zullen jullie blij zijn als echt álles achter de rug is. Ook geen werklui meer om je heen. Alleen maar gewoon wonen. Maar dat komt hoor!

Daniëlle zei

Tjongejonge, er komt enorm veel bij kijken he, maar het eind komt in zicht hoor, nog "even" en dan is het puur genieten geblazen! Liefs, Daniëlle