Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 6 juli 2012

Even iets tussendoor....

Hoe kun je zuivere ruiten snijden....... Meestal is er wel een patroontje van maar stel dat je een andere maat wilt? Groter of kleiner?

Hier hoe je dat kunt doen. Je bepaalt de breedte van de bies waaruit je de ruiten wilt snijden. Ik heb een beis genomen van 2 3/4 inch breed.
Je legt dan je liniaal met de lijn waarop 45 staat (45 graden lijn) 

 exact tegen de onderkant van de bies

Je telt vanaf de rechterzijde tot je de hulplijn op 2 3/4 inch hebt gevonden. Je snijdt dan langst de rechterkant van de liniaal de stof af.
Zo ziet het stukje stof (was hier net het laatste stuk van mijn bies) er uit.

 Je draait het stuk stof om (let er op dat  de richting van de net gesneden lijn dezelfde is als toen je gesneden hebt)


Je legt weer de 45 graden lijn langs de onderzijde en de hulplijn op 2 3/4 inch precies langs de net gesneden lijn. Dan weer langs de rechter zijde van de liniaal snijden.

Als je dan nog een stuk bies over hebt schuif je de liniaal weer verder naar rechts en de handeling kan herhaald worden.

Stel dan je een bies 10 cm hoog wilt hebben? dan werkt het hetzelfde als bij inches alleen dan ga je snijden als de hulplijn op 10 cm ligt.Dus hoe breed je de bies ook wilt..... op deze manier krijg je altijd een exacte ruit en het voordeel is dat je niet steeds een malletje van de ruit op de stof hoeft te leggen. Je kunt lekker doorsnijden.....


Zo, je weet nu in ieder geval wel wat voor vorm er zeker in de nieuwe quilt komt........


2 opmerkingen:

Chris zei

Duidelijk Yvon! Heerlijk hulpmiddel hè, die liniaal. Fijn weekend.

Ineke Hulzebos zei

Dank je wel Yvon, voor je duidelijke uitleg!
Fijn weekend