Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 15 juli 2012

Zomervakantie en nostalgische dagen

 Al zou je het niet zeggen als je zo naar naar het weer kijkt, maar de zomervakantie is voor deze regio begonnen. Zelf gaan we niet weg dit jaar. Zo na een jaar verbouwen en de vele dingen die nog moeten gebeuren zit dat er niet in. Eigelijk wel best zo. Moet er niet aan denken dat ik weer al die voorbereidingen moet treffen voor 3 weken weg. Huis aan kant, was gedraaid, koelkast leeg, eten voor de kat, de pony's etc. etc.  Nee, laat ons maar lekker thuis blijven. 
Niet dat IK niet weg ga.... Voor moederdag heb ik een heel leuk kado gekregen van mijn dochter. Drie dagen op stap met haar en kleindochter. Drie dagen naar Haarlem. De stad waar ik ben geboren en getogen. 
We gaan alle plekjes bij langs. 

Waar ik gewoond heb, de scholen die ik heb bezocht. Alle leuk hofjes, winkeltjes en andere mooie plekjes bij langs. Bloemendaal, Overveen, Zandvoort en IJmuiden. In IJmuiden logeren we in een hotel met uitzicht op zee. En wanneer dat staat te gebeuren? Over precies 10 dagen.

We beginnen bij de voormalige Droste fabriek waar vroeger van die heerlijke chocolade werd gemaakt. Dat complex is nu veranderd in woningen, winkeltjes en restaurantjes. Daar hebben weer een chocolade brunch. Weet niet wat ik me er bij voor moet stellen maar het klinkt heel erg lekker.


Vroeger woonden we vlak bij de Droste fabriek. Die lag aan de ene kant van het Spaarne (dat is e rivier die door Haarlijm stroomt) en ons huis lag aan de andere kant. Als ik 's morgens onze hond uit liet dan rook ik eerst de heerlijke geur van vers gebakken brood van de bakkerij die vlak bij ons huis stond en dan de heerlijke geur van chocolade die van de fabriek kwam. En als ik dan weer thuis was dan wilde ik maar één ding: een lekkere verse boterham met chocolade hagelslag.


Tja... terwijl ik schrijf beginnen de herinneringen alweer boven te komen. Dan denk ik weer aan Huis te Zaanen  waar vroeger de bibliotheek was en waar ik als kind middagen lang kon rondsnuffelen. Want lezen is altijd een passie geweest.
Of  aan al die andere leuke plekjes waar we zeker een bezoekje gaan brengen. 

Zoals Kraantje Lek waar we vroeger naar toe fietsten en waar le heerlijk pannenkoeken kon eten. Het is er nog steeds heb ik gezien.
Zoveel mooie, leuke maar ook minder leuke plekken.

Zoals het sanatorium waar ik heb gewerkt. Een hele leuke tijd heb ik daar gehad al was het voor de patienten natuurlijk niet zo'n leuke plek.

Er zijn zoveel plekjes waar ik wel weer eens langs wil dat ik vrees dat we aan drie dagen veel te weinig hebben. De Ruine van Brederode. De hoge duin en daalseweg, in Bloemendaal waar we 's winters altijd met de slee van af gleden. Met de auto kon je er dan niet komen. Zo stijl was de weg. Maar als het had gesneeuw dan was het alsof je met wintersport was.

Maar ook 's zomers was het er heerlijk wandelen. Met uitzicht op het Vogelmeer.


Of Velserend waar we konden zwemmen. Het was een natuurbad en ik herinner me nog de eerste keer dat we er waren. Ik was een jaar of drie. Mijn vader wandelde met mij door het water. Ik hield zijn hand goed vast want ik kon niet zwemmen. En ineens ging ik kopje onder en liet van schrik de hand van mijn vader los. Ik was in een diepe kuil gestapt. De kuil was heel diep. En het volgende wat er gebeurde was de hand van mijn vader die me bij mijn badpak greep en me weer boven water haalde.

's Zondags gingen we vaak wandelen in de waterleiding duinen. En na de wandeling kreen we dan een glaasje ranja bij  uitspanning De Oase.  Voor die tijd al heel bijzonder.

Zoveel herinneringen.....
Eén ding weet ik zeker. Ik zal echt mijn fototoestel niet moeten vergeten.5 opmerkingen:

Bianca zei

Hoi Yvon,
klinkt inderdaad gezellig en leuk om al die herinneringen weer op te halen.

Kijk nog even naar je blog om aan te passen, want je verhaal staat twee keer achter elkaar,eerst zonder foto;s, daarna met.

Is het toeval dat Droste nu in mijn woonplaats staat. Al ruik je dat dus niet, helaas.

Alvast een fijne drie dagen in Haarlem en omgeving gewenst. leuk om je kind en kleinkind zo jouw verleden te laten vertellen.
Bianca

Ineke Hulzebos zei

Wat een leuk kado van je dochter en wat zul je genieten. Je mag echt je fototoestel niet vergeten!
Geniet er maar lekker van.
Fijne zondag

Floor zei

Je mag wel een week gaan om al die leuke plekjes uit je jeugd nog eens na te gaan.
Ja dat krijg je als je "oud" wordt, al die jeudgherinneringen!
Die Droste fabriek is prachtig, en dan een chocolade brunch, dat moet wel heerlijk zijn.
Laat maar een foto zien t.z.t.
Veel plezier in Haarlem!
Groetjes,
Floor

marga zei

Ik wens je echt heeeeel veel plezier samen met je dochter en kleinkind. Ik logeerde vroeger een keer bij mijn oma in Velsen want daar zijn mijn ouders geboren en wij woonden toen in Haaksbergen dus naar huis terug was geen optie.
Ik moest 6 dagen blijven en had zo'n heimwee.
Vandaar dat ik een paar jaar geleden dat huis nog eens heb opgezocht en er een hele tijd voor heb staan kijken vooral naar dat zolderraam van toen waar ik menig traantje heb laten vallen.
Ik kan mij daarom ook goed voorstellen dat jij ook graag die punten wilt gaan bezoeken met alleen maar mooie herinneringen.
Geniet er met volle teugen van.
Groeten
Marga

Chris zei

Oh Yvon, allemaal bekende plekken ook voor mij!! Zeker ook Kraantje Lek! Daar hadden we ons trouwdiner, haha. Maar daar heb ik als kind ook veel gespeeld. Welke school in Haarlem is dat? Leuk, al die herinneringen en geweldig cadeau van je dochter!! Ga er heerlijk van genieten hoor!!