Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

dinsdag 31 juli 2012

Haarlem, .....dag 2

Na een heerlijk nacht slapen begon dag twee  op het balkon. Het was genieten van het uitzicht. Leuk om de rituelen te zien die horen bij het vertrekken van al die jachten. En daar zat ik dan. De (klein) kinderen lagen nog heerlijk te slapen en ik zat lekker te genieten van alle bedrijvigheid, het uitzicht en natuurlijk een lekker kopje koffie..

Na een super lekker ontbijt reden we rond elf uur richt Haarlem. Want dag twee  stond in ieder geval een rondvaart door de grachten van Haarlem op het programma. Want het was warm....heel erg warm. Maar eerst stopten wel bij de voormalige Koudenhorn kazerne. Daar heb je een mooi gezicht op het Spaarne. 

Daarna reden we verder richting Centrum en we hadden geluk. We vonden een parkeerplaats aan de gracht. Precies tegenover de vertrekplaats van de rondvaart. We moesten nog wel even wachten maar we konden heerlijk op een drijvend terras genieten van de bootjes die voorbij kwamen. Lekker kopje koffie erbij. Wat wil een mens nog meer. Ditt was ons uitzicht.


En toen kwam de boot en konden we genieten van de rondvaart..
En jullie kunnen een beetje meegenieten door onderstaand filmpje te bekijken. 
Na de rondvaart gingen we lopend richting centrum. Eerst al snuffelend door een paar leuke winkelstraatjes. Daarna heerlijk op een terrasje op de Grote Markt. Genieten van een lekker drankje en live muziek.
Oh wat kwamen er herinneringen boven. Alle keren dat ik als kind daar op koninginnedag mee moest doen aan de obade.... En daarna naar de kermis op de Gedempte Oude Gracht. Mijn eerste patatje ooit heb ik gekocht in de eerste snackbar die op de hoek van de markt was gekomen. Ik werd er gewoon emotioneel van.
En toen wilde kleindochter nog "even" een winkelstraatje doen en daar kwamen we een leuke (koele)  X-TWO kledingwinkel tegen waar we een leuk uurtje hebben doorgebracht want er was SALE en niet zo zuinig ook.Kleindochter vond het leuk om voor oma en mama leuke dingen uit te zoeken. We kregen thee en koffie aangeboden en we gingen met een paar leuke aankopen weer richting hotel. Alweer de laatste avond. Pannekoeken eten op een terrasje. Er was ook een ongenode gast die vermoedelijk elke avond langs kwam om te kijken of er iets te halen viel. Zo brutaal dat hij zelfs op je tafel erbij kwam zitten...E de laatste avond vroeger naar bed. Nog wel even genieten van de ondergaande zon en de boten die binnen kwamen.

De laatste dag alweer. Lekker luieren want we hoefden pas om 12 uur het hotel uit. DD en kleindochter nog voor een laatste keer even naar het strand en toen was het echt tijd om te vertrekken. We besloten de toeristische route terug te nemen. Met de pont het Noordzeekanaal over. Daarna via Hoorn Enkhuizen het IJselmeer over via de dijk. Lelystad, Dronten, Zwolle en tja toen waren we er alweer bijna.

Het waren drie heerlijke dagen. Genieten van veel tijd met elkaar.Het heerlijke weer en de vele herinneringen die er boven kwamen.
Leuk om de wereld waarin ik ben opgegroeid te kunnen laten zien aan DD en kleindochter. En we hebben afgesproken dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Lekker met z'n drietjes er even tussenuit.
En heel bijzonder vond ik het dat ik een kleindochter heb die het helemaal niet erg vind om haar oma in de rolstoel rond te rijden. 

5 opmerkingen:

Els koetsier zei

Heerlijk om mee te genieten van jullie 3 daagse uitstapje in Haarlem.

Fijn dat wij mee mogen genieten.

Floor zei

Leuk te lezen over je avonturen in het mooie Haarlem, maar ik krijg nu toch de indruk dat dit oude berichten zijn niet?
Je schrijft dat het heel erg warm was, nou dat was het vandaag niet.
Regen en koel hier in Utrecht.
Nou ja, het was toch leuk om te lezen.
Groetjes,
Floor

Chris zei

Je geniet er nóg van, dat spat van je logje af. Heerlijk om zo met je kinderen op stap te zijn en al die bekende plekjes weer te zien. Wat heb je er een enig filmpje van gemaakt! Zo leuk om Haarlem eens op die manier te zien. Jullie hadden natuurlijk ook geweldig mooi weer. Super Yvon!

Ineke Hulzebos zei

Wat heerlijk om zo met dochter en kleindochter een paar dagen door te brengen!Dank je wel voor de prachtige foto's en verslagen.
Groetjes

marga zei

Jij kunt nog heerlijk mijmeren en nagenieten van deze mooie dagen in Haarlem.
Leuke foto's en een prachtijg filmpje je zou zo een paar dagen boeken en gaan.
Fijne dag
Marga