Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 30 augustus 2012

Dit is hem dan......



 De nieuwe pony van kleindochter. Vorige week donderdag hebben ze hem opgehaald. Eerst twee weken op proef om te kijken of de noodzakelijke klik er is tussen pony en ruiter.
En die is er. Na een week aan elkaar wennen en wat uurtjes rustig door de bak rijden. Kijken of hij gemakkelijk is op te zadelen, rustig in de trailer te krijgen is was het maandag avond voor het eeerst samen naar de pony club. En vanmorgen had ze de eerste les.

Eerst rustig inrijden. Dan voorzichtig beginnen in draf en galop en aan het einde van de les de eerste sprongetjes. En springen dat doet hij goed, heeft er plezier in. Je kon duidelijk zien dat het een goed span is samen. En nu maar hopen dat ze nog heel lang samen kunnen zijn.
En na zo'n vermoeide les is het tijd voor een heerlijk bad. En ook dat laat de nieuwe aanwinst zonder morren toe.
Hij heeft er plezier in en kleindochter ook. En daar gaat het om.




donderdag 16 augustus 2012

onweer


Gisteravond lagen we net goed en wel in bed toen het onweer los barste.... En omdat onze blonde belg de laatste twee jaar steeds angstiger wordt als er geknald wordt (vuurwerk) of als het onweert lagen we eigenlijk te wachten of we hem zouden horen. En jawel hoor tegen 12 uur hield hij het niet meer. We zijn er toen maar weer uit gegaan. En eigenlijk niet allen voor hem maar ook omdat het wel erg tekeer ging. En ik ben latijd een beetje bang dat als er iets gebeurd ik niet snel genoeg ben. Dus maar weer aankleden, laarzen aan. Handtas met de belangrijkste dingen bij de hand. En zo zaten we dan tot een uur of half twee in de kamer met een hond die niet wist waar hij het moest zoeken van angst. Gelukkig zakte het onweer snel weer af maar we hebben nog een hele tijd gezeten tot de angst bij Verdi wegzakte. Om 2 uur nog maar een keer proberen en gelukkig bleef het de rest van de nacht rustig.... 

vrijdag 10 augustus 2012

fotoshoot



Dit is Candy, de pony van onze kleindochter. Voor haar verjaardag wilde ze geen cadeau maar graag een fotoshoot van haar pony. Waarom? omdat ze langzamerhand te groot wordt voor Candy en als ze wil blijven rijden dan zal ze binnen niet al te lange tijd toch een grotere pony moeten hebben. En Candy zal dan helaas naar een nieuwe eigenaar moeten. En dat zal best pijn doen want hij was haar eerste. Haar skattie....
 En daarom de fotoshoot....
Het is een heel mooie reportage geworden. Hier een paar van mijn favorite foto's.















Morgen doet ze mee aan de regiokampioenschappen van Overijssel in het onderdeel dressuur. En dat wil ik wel heel graag meemaken. En dan heel stilletjes droomt oma van een kleindochter die daar heel goed in wordt...... Maar ja wat wil je als net een paar dagen eerder tijdens de olympische spelen Nederland zilver heeft gehaald. Wat waas dat genieten.... Maar morgen zal ik nog meer genieten van mijn kleindochter dat weet ik zeker.





zondag 5 augustus 2012

Even terug in de tijd.....

Deze foto kwam ik tegen...... Alweer heel wat jaartjes geleden gemaakt maar toch waard om te laten zien.
Een zonnige dag en de baas zit lekker te lezen met Doerak naast zich. En dan kom ik er aan met het fototoestel. Nou daar was Doerak niet van gediend. Panisch werd hij ervan en dat is goed te zien op onderstaande foto's. (dubbel klik om de foto te vergroten).